Kanelstång

Recept med Kanelstång
Näringsvärden
Kanel finns att köpa som hela kanelstänger och som malen kanel.
Kanel används i många bakverk, desserter och i olika maträtter. Det är en mycket vanlig krydda som är ganska billig att köpa.
Förutom att ger en god smak och luktar gott så är kanel även en hälsosam krydda som är bra mot diabetes och ger stabilare blodsocker samt sänker skadliga blodfetter. Dock ska man inte äta teskedsvis med kanel, då för stora mängder kan ge leverskador av ämnet kumarin som finns i kanel.
Vild kanel växer i Sri Lanka och södra Indien och odlas bland annat i Sydamerika.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av kanelstång.
Energi: | 243 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 27 g (varav sockerarter: 2.2 g) |
Protein: | 4 g |
Fett: | 1.2 g |
Fibrer: | 53 g |
Tips och info
Engelskt namn:
Finns i affären:
GI tips:
Hållbarhet och förvaring:
Pris:
Ersätt med:
| Kryddor |

Glögg
Recept på klassisk Glögg. Du kokar den enkelt själv. Endast 5 minuters jobb! Mycket godare och med mindre socker än köpt.


Pannacotta med äppeltopping
Gott och enkelt recept på pannacotta med kanelkokt äppeltopping. Recept med bilder steg för steg.


Picklad rödkål
Recept på jättegod julkryddad picklad rödkål som är superenkel att göra. Rödkålen blir sådär lagom krispig och med väldigt god smak.


Risgrynsgröt
God klassisk risgrynsgröt som är enkel att göra och som inte bränner fast. Servera med mjölk och kanel eller saftsås.
