Glögg



Ingredienser:
- 1 liter rött vin till glögg
- 3 st kanelstänger
- 10 st hela nejlikor
- 1 tsk hela kardemummakärnor
- 2 msk strösocker



Utrustning:
Gör så här:
-
Ta fram en kastrull och lägg i kanelstänger, nejlikor, kardemummakärnor och strösocker.
- 3 st kanelstänger
- 10 st hela nejlikor
- 1 tsk hela kardemummakärnor
- 2 msk strösocker
Kanelstänger, nejlikor, kardemummakärnor och strösocker. -
Häll på vinet.
- 1 liter rött vin till glögg
Häll på rött vin. -
Värm upp till ca 75°C. Använd gärna en termometer.
Låt stå och dra ca 15 minuter (eller längre).
(Om det blir varmare än 78,3°C som är kokpunkten för alkohol så kokar alkoholen bort, så ha lite marginal till den temperaturen.)
-
Häll genom en sil för att sila bort kryddorna. Jag brukar hälla upp det i en annan kastrull och ställa den på plattan för att hålla glöggen varm vid servering.
Servera glöggen vid ca 70°C.
Sila glöggen.
Serveringstips:
Servera glöggen med skållad skalad mandel och russin.
Tips:
Vill man ha sötare glögg kan man hälla i mera socker.
GI Tips:
Ju mindre socker desto lägre GI.
Hållbarhet och förvaring:
Glöggen kan förvaras i kylskåp och värmas igen till 70°C.

⭐ webmaster

⭐ webmaster
http://www.thefoodmethod.com/2013/12/how-to-create-your-own-glogg-recipe.html?showComment=1386110040863