webmaster
Solrosfrallor
Mycket goda solrosfrallor som är små bröd med solrosfrön som har fått högsta betyg av mina middagsgäster! Passar bra som frukostbröd, måltidsbröd eller bröd till soppa.
Tid: ca 2 timmar
Mängd: 24 st
Ingredienser:
- 50 g jäst för söta degar
- 5 dl vatten
- 0,5 dl olja valfri sort
- 1,5 tsk salt
- 2 msk brödsirap
- eller 2 msk ljus sirap
- 3 dl solroskärnor (naturella eller rostade)
- 6 dl rågsikt
- 7-8 dl vetemjöl
Laktosfritt
Vegetariskt
Utrustning:
- ev.
elvisp med degkrokar
eller köksmaskin
Ugn:
- 250 °C i mitten av ugnen i ca 10 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per bröd (68 g): 187 kcal, 26 g kolhydrater, 7 g fett, 5 g protein
Serveringstips
Servera med smör och ost.
GI Tips
Byt ut vetemjölet mot hälften grovt rågmjöl eller grahamsmjöl eller fullkornsdinkel och resten siktat dinkelmjöl. Rågsikten kan bytas ut mot fint rågmjöl.
Variationstips
Vetemjöl och rågsikt kan bytas ut mot andra mjölsorter efter tycke och smak. Sirap kan bytas ut mot honung eller strösocker.
Hållbarhet och förvaring
Håller sig i frysen i minst 3 månader.
webmaster
Svar till
Esma
️ Skrivet av
Varsågod! :) Jag tror det går bra med bara rågsikt också, de kommer bli lite mörkare i färgen bara. Skriv gärna hur det blev om du provar!
️ Skrivet av
Tack för bra beskrivning, tips och information du skriver med dina recept. Har en fråga om solrosfrallor om jag kan använda bara rågsikt jag menar att det blir ca 13-14 dl av rågsikt isf rågsikt + vetemjöl??
webmaster
Svar till
Renate
️ Skrivet av
Ja visst är de goda! Och praktiska att ta med! Blir själv faktiskt förvånad över hur goda de varje gång jag bakar dem när jag inte gjort dem på något år eller så. :)
️ Skrivet av
Oj,vilka goda frallor! Bakade dem till en utflykt och det vat bara toppen.......
webmaster
Svar till
Sofia
️ Skrivet av
Det kan man säkert göra, du kan säkert ta 2 tsk också. Man kan även ta mera salt.