| Matfett |

Olja

olja
Olivolja och kallpressad rapsolja.

pil Recept med Olja

Det finns olika sorters olja man kan använda när man lagar mat eller bakar.

Matolja är ganska smaklös och passar bra när man just inte vill ha någon smak från oljan, t.ex. i bakverk. Även rapsolja (ej kallpressad) har liknande egenskaper men har oftast lite högre kvalité än matolja.

Olivolja passar bra till de flesta maträtter och har oftast högre kvalité. Däremot ska man undvika olivolja när man bakar söta bakverk för där kan olivsmaken ta över.

Själv brukar jag alltid ha rapsolja och olivolja hemma.

Innehållsinformation

gul flagga Tillsatsfritt:  kan innehålla tillsatser

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Datum Hållbarhet och förvaring:

Matolja förvaras i kylskåp. Olivolja förvaras i rumstemperatur.

Sedlar Pris:

Stor variation mellan olika sorter och olika kvalitéer.

Byt ut Ersätt med:

Smör, flytande margarin.