Biskvier i långpanna
Baka enkelt dessa fantastiskt goda biskiver i långpanna som man skär i rutor. En liten varning dock: dessa lyxiga bakverk blir farligt goda och har en strykande åtgång. 😉

Tid: ca 3 timmar varav 1 timmes jobb
Mängd: 24 st
Ingredienser:
Biskvibotten:
- 500 g mandelmassa
- 2 st äggvitor
- 1 dl strösocker
Fyllning:
- 250 g smör
- 100 g mörk choklad
- 2 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 st äggulor
Topping:
- 200 g mörk choklad
- 2 tsk olja med neutral smak t.ex. matolja
Glutenfritt
Vegetariskt
Utrustning:
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 15 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per biskvi (57 g): 288 kcal, 26 g kolhydrater, 19 g fett, 4 g protein, 1 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Förvara biskvierna svalt.
️ Skrivet av
Tydliga instruktioner, blev jättegoda. Fick lägga till ca 5 min i ugnen.
️ Skrivet av
Supergott -Tack!

webmaster
Svar till
Anna
️ Skrivet av
Vad roligt att du tyckte om receptet! Tack för feedback angående tiden i ugnen!
️ Skrivet av
Tack för bra recept! Hade sparat ner ett liknande tidigare där det var ljus choklad i smeten och bara två deciliter florsocker, så jag gjorde så i stället och det blev bra. Behövde grädda bottnen längre, kanske 19 -20 minuter. Jättebra med bilder till alla moment!

webmaster
Svar till
Charlotte
️ Skrivet av
Kul att du tyckte om biskvierna!