Biskvier i långpanna

Baka enkelt dessa fantastiskt goda biskiver i långpanna som man skär i rutor. En liten varning dock: dessa lyxiga bakverk blir farligt goda och har en strykande åtgång. 😉
biskvier i långpanna
Fantastiskt goda biskvier i långpanna som är riktigt lättbakade.
Timglas Tid: ca 3 timmar varav 1 timmes jobb
Portioner 24 st
Näringsvärde Näringsvärde per biskvi (57 g): 288 kalorier, 26 g kolhydrater, 19 g fett, 4 g protein, 1 g fibrer

Ingredienser:

Biskvibotten:

Fyllning:

Topping:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Ugn:

  • 175 °C i mitten av ugnen i ca 15 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Riv mandelmassan.

    Jag använder mandelkvarn. Det går snabbt och man skadar sig inte.

  2. Dela äggen. Häll äggvitorna i en torr fettfri bunke. Spara äggulorna till fyllningen.

  3. Tillsätt strösocker och den rivna mandelmassan till äggvitorna. Vispa till en jämn kladdig smet.

  4. Bred ut smeten jämnt på ett bakplåtspapper (mät gärna ut 20x30 cm och rita på baksidan av pappret).

  5. Grädda botten i mitten av ugnen i 175°C i ca 15 min tills den fått fin färg och blivit genomgräddad. Låt svalna helt.

  6. Mät upp smöret i en bunke och skär det gärna i mindre bitar så blir det mjukt fortare. Låt stå framme i rumstemperatur tills det blir mjukt.

  7. Smält chokladen till fyllningen på svag värme. När drygt hälften smält, tag bort från värmen och rör om tills all choklad smält. Låt stå framme och svalna.

    (Chokladen får inte vara varmare än ljummen när man senare blandar med smöret så att det inte smälter.)

  8. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och äggulor till smöret och vispa till en jämn smet.

  9. Tillsätt den smälta chokladen och blanda till en jämn blandning.

  10. Bred fyllningen i ett jämnt lager på biskvibotten som måste vara helt avsvalnad. Ställ svalt i kylskåp, övertäckt utomhus på vintern eller i t.ex. matkällare.

    Tips: Vänd biskvibotten upp och ner innan man breder på fyllningen så kladdar inte biskvierna fast senare.

  11. Bryt chokladen till toppingen i bitar och lägg i en kastrull. Tillsätt oljan. Värm på svag värme. När drygt hälften smält. Tag bort kastrullen från värmen och rör om tills all choklad smält. Låt stå och svalna tills chokladen är rumstempererad eller något varmare.

  12. Bred ut på chokladen ovanpå fyllningen. Ställ kallt tills chokladen stelnat.

  13. Skär i rutor med en vass kniv. Klart!

    Förvara rutorna svalt.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara biskvierna svalt.

Se även dessa recept

| Tårtor & bakelser |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Pia Wahlström
Tydliga instruktioner, blev jättegoda. Fick lägga till ca 5 min i ugnen.
✏️ Skrivet av Naime
Supergott -Tack!
💬 Svar till Anna ✏️ Skrivet av Susanne
Vad roligt att du tyckte om receptet! Tack för feedback angående tiden i ugnen!
✏️ Skrivet av Anna
Tack för bra recept! Hade sparat ner ett liknande tidigare där det var ljus choklad i smeten och bara två deciliter florsocker, så jag gjorde så i stället och det blev bra. Behövde grädda bottnen längre, kanske 19 -20 minuter. Jättebra med bilder till alla moment!
💬 Svar till Charlotte ✏️ Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om biskvierna!

Visa alla kommentarer