gjorde en annan version av det, hällde i några droppar pepparmyntsolja och rullade sedan runt de i florsocker.
krossade även lite pepparkakor som jag rullade runt de i.
toppbetyg från alla här hemma🤩
Bryt chokladen i bitar. Koka upp grädden.
Ta bort kastrullen från värmen och lägg i chokladen. Rör om under tiden chokladen smälter tills det blir en jämn smet när all choklad har smält.
Rör ev. ner likör och ev. vaniljsocker beroende på vad du föredrar för smaker.
Häll chokladsmeten i en form eller burk med bakplåtspapper ca 20 x 15 cm.
Låt svalna och stelna i rumstemperatur eller kylskåp.
Skär den stelnade chokladmassan i fyrkanter. Om man vill kan man forma dem till bollar med händerna.
Häll kakaon i en liten skål. Rulla sedan chokladtryffelbitarna i kakao.
Lägg chokladtryffelbitarna i en burk med lock. Förvara i kylskåp.
Vid servering: Försök servera dem så kalla som möjligt, låter du dem ligga framme länge i rumstemperatur blir de lite kladdiga och mjukare.
Hållbarhet och förvaring:
Chokladtryffeln håller sig i kylskåp minst 2 veckor. Chokladtryfflarna kan också frysas in och håller sig då i ca 3 månader. Tänk på att låta dem tina långsamt i rumstemperatur och servera dem när de tinat och nått rumstemperatur.
| Efterrätter | Glutenfritt | Julgodis | Nyårsrecept |