
⭐ webmaster
Bryt chokladen i bitar. Koka upp grädden.
Ta bort kastrullen från värmen och lägg i chokladen. Rör om under tiden chokladen smälter tills det blir en jämn smet när all choklad har smält.
Rör ev. ner likör och ev. vaniljsocker beroende på vad du föredrar för smaker.
Häll chokladsmeten i en form eller burk med bakplåtspapper ca 20 x 15 cm.
Låt svalna och stelna i rumstemperatur eller kylskåp.
Skär den stelnade chokladmassan i fyrkanter. Om man vill kan man forma dem till bollar med händerna.
Häll kakaon i en liten skål. Rulla sedan chokladtryffelbitarna i kakao.
Lägg chokladtryffelbitarna i en burk med lock. Förvara i kylskåp.
Vid servering: Försök servera dem så kalla som möjligt, låter du dem ligga framme länge i rumstemperatur blir de lite kladdiga och mjukare.
Hållbarhet och förvaring:
| Efterrätter | Glutenfritt | Julgodis | Nyår |