
Snöbollar
💬 39 kommentarer


Ingredienser:
- 200 g vit choklad
- 2,5 dl kokosflingor
- 1,5 msk pressad citron
Garnering:
- kokosflingor eller strössel
- eller florsocker


Gör så här:
-
Smält chokladen, i vattenbad på spisen eller i mikrovågsugn.
(Tänk på när du smälter chokladen att göra det försiktigt. Den ska inte koka för då blir den kornig.)
- 200 g vit choklad
Vit choklad som ska smältas. Smält vit choklad. -
Blanda chokladen med kokosflingorna och citronsaften. Smaka av med citronsaften så att du får den smak du vill ha.
- 2,5 dl kokosflingor
- 1,5 msk pressad citron
Tillsätt kokosflingor och citronsaft. Vit choklad, kokosflingor, citronsaft blandas. -
Ställ smeten svalt (om det behövs) och låt den svalna en stund till rumstemperatur eller lite svalare - men inte så länge att smeten hinner stelna helt - så att det går att forma kulor av smeten.
Smeten ska vara lite halvfast så att man kan forma kulor av den.
-
Forma kulor, rulla med händerna. Rulla kulorna antingen i kokosflingor, strössel eller pudra med florsocker.
Lägg snöbollarna på bakplåtspapper och låt stelna i kylskåp.
Lägg dem sedan i en burk med lock och förvara i kylskåp.
- kokosflingor eller strössel
- eller florsocker
Forma kulor. Rulla i kokosflingor. Färdiga snöbollar. - kokosflingor eller strössel
Hållbarhet och förvaring:
| Glutenfritt | Godis | Julgodis |


⭐ webmaster
Tänk på sedan både vad gäller vattenbad och mikro att när drygt hälften av chokladen smält så behöver man inte värma mera. Resten smälter om du rör om då och då av den redan befintliga värmen.



⭐ webmaster