| Glutenfritt | Godis | Julgodis |

Snöbollar

Vita chokladkulor med god smak från citron och den söta chokladen. Passar perfekt som julgodis.
snöbollar
Goda bollar av vit choklad med lite citronsmak, garnerade med kokos som ser ut som snöbollar.
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 30 st

Ingredienser:

Garnering:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Smält chokladen, i vattenbad på spisen eller i mikrovågsugn.

    (Tänk på när du smälter chokladen att göra det försiktigt. Den ska inte koka för då blir den kornig.)

  2. Blanda chokladen med kokosflingorna och citronsaften. Smaka av med citronsaften så att du får den smak du vill ha.

  3. Ställ smeten svalt (om det behövs) och låt den svalna en stund till rumstemperatur eller lite svalare - men inte så länge att smeten hinner stelna helt - så att det går att forma kulor av smeten.

    Smeten ska vara lite halvfast så att man kan forma kulor av den.

  4. Forma kulor, rulla med händerna. Rulla kulorna antingen i kokosflingor, strössel eller pudra med florsocker.

    Lägg snöbollarna på bakplåtspapper och låt stelna i kylskåp.

    Lägg dem sedan i en burk med lock och förvara i kylskåp.

Beskrivande bilder

vit choklad som ska smältas
1.1. Vit choklad som ska smältas.
smält vit choklad
1.2. Smält vit choklad.
tillsätt kokosflingor och citronsaft
2.1. Tillsätt kokosflingor och citronsaft.
vit choklad, kokosflingor, citronsaft blandas
2.2. Vit choklad, kokosflingor, citronsaft blandas.
forma kulor
4.1. Forma kulor. Rulla i kokosflingor.
färdiga snöbollar
4.2. Färdiga snöbollar.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp. Snöbollarna håller sig i minst 3 veckor.

Kommentarer

Skriv en kommentarer

penna Skrivet av Carl Fryksén
Hej! Funderar på att göra dessa snöbollar. Får se om det blir av men det är en sak jag undrar kring ganeringen. Skulle det passa bra att använda pärlsocker som ganering?
person Svar till Madde penna Skrivet av Susanne
Om chokladen blev brun så körde du för hög effekt för länge i mikron. Man måste var försiktig när man smälter choklad och inte "brassa på" för mycket. Kör kort tid och ta ut och rör om. Sedan måste man ha tålamod. Det smälter i vattenbad om vattnet är varmt och om du väntar en stund. När det börjar smälta kan du sedan röra om så går det fortare.
Tänk på sedan både vad gäller vattenbad och mikro att när drygt hälften av chokladen smält så behöver man inte värma mera. Resten smälter om du rör om då och då av den redan befintliga värmen.
penna Skrivet av Madde
när jag försökte smälta chokladen i mikron så blev den brun :( och när jag försökte med vattenbad så smälte det aldrig

Läs alla 39 kommentarer