Vit och mörk chokladglasstårta
En lyxig efterrätt med både mörk och vit choklad. En fastare mörk chokladbotten med en god vit glasskräm ovanpå.

Tid: 6 timmar varav 45 minuters arbetsinsats
Mängd: 10-12 bitar
Ingredienser:
- 125 g smör
- 0,75 dl strösocker
- 150 g mörk choklad
- 3 st äggulor
- 3 st äggvitor
- 1 dl vetemjöl
- ev. 1 st apelsin rivet skal av
Glasskräm:
- 200 g vit choklad
- 4 dl vispgrädde
Garnering:
- riven mörk choklad
Vegetariskt
Utrustning:
- elvisp
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 24 cm i diameter
Ugn:
- 175 °C i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter med över- och undervärme
Serveringstips
Servera med syrliga bär t.ex. blåbär och hallon.
Planeringstips
Gör gärna glasstårtan i förväg. Den håller sig minst 3 månader i förväg.
Hållbarhet och förvaring
Överbliven tårta kan frysas in igen.
️ Skrivet av
Jag försökte göra denna men kakan blev helt platt? Ska man verkligen ta bara 0.75 dl mjöl det är väldigt lite. Kakan ville inte resa sig! Vad gjorde fel?

webmaster
Svar till
februaritjejen
️ Skrivet av
Tack så mycket! Lycka till med bloggen! :)
Svar till
Susanne
️ Skrivet av
Tack, för ditt svar, för jag är en tjej som gillar att baka och laga mat och vill gärna lära mig nya recept, och recepten.se är så bra hemsida, så jag försöker hitta bra recept!
Du kan också gärna kolla min blogg
februaritjejen.bloggplatsen.se
Kommentera gärna också vad du tycker om min blogg!
Med vänlig hälsning:
februaritjejen
Du kan också gärna kolla min blogg
februaritjejen.bloggplatsen.se
Kommentera gärna också vad du tycker om min blogg!
Med vänlig hälsning:
februaritjejen

webmaster
Svar till
februaritjejen
️ Skrivet av
Hej, jag försöker göra alla recept enkla och tydliga. Det finns ju recept som är enklare än detta förstås. Kolla gärna igenom mina recept så hittar du säkert något som är tillräckligt enkelt. Ett tips är att klicka på "Receptkategorier" högst upp på sidan eller använda sökfunktionen.

webmaster
Svar till
Nodad
️ Skrivet av
Yes you can do it a day before you eat it and I would put in the freezer.