Näringsvärde per bit, beräknat på 12 bitar (117 g): 530 kalorier, 42 g kolhydrater, 37 g fett, 7 g protein
Serveringstips
Chokladtårtan är god med vispad grädde och gärna något syrligt till som t.ex. hallon eller en god fruktsallad.
Variationstips
Nästa gång jag gör den här tårtan så ska jag smaksätta den med pepparmint så det blir en mintchokladtårta.
Hållbarhet och förvaring
Förvara tårtan i kylen där den håller sig minst en vecka. Den går även att frysa men chokladglasyren blir då lite missfärgad.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Jane
Hej! Jag undrar vilken choklad du normalt använder till tårtor, dels till fyllnig, dels till topping/glasyr/dekoration. Det är problemet att veta vilken choklad man ska köpa som får mig att INTE göra bakverk med choklad trots att jag ÄLSKAR choklad. Misslyckades en gång med just chokladen och har intel testat igen sedan dess. Helst vill jag inte använda en superdyr choklad utan en som är något billigare men med gott resultat.
️ Skrivet av Anita Rolen
Tack för alla jättebra recept och illustrationer hur göra.
Fundering: när tar man bort formen? Ska den vara på i kylen och ändra fram till serveringen?
️ Skrivet av Paulina
Bytte ut 50-70% choklad till Marabous mjölkchoklad. Blev supergott :)
️ Skrivet av Maria
Hej
Kan jag använda olja istället för smör i alla stegen??
webmaster
Svar till
Tanya
️ Skrivet av Susanne
Äggen är viktiga i receptet. Mitt råd är att göra något annat recept om du vill använda färre ägg.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl