Elvisp
Recept där man kan använda Elvisp
Användningsområden
Elvispen är den köksmaskin som jag använder allra mest. Jag använder den till i stort sett alla recept på småkakor, mjuka kakor, pajdeg och när jag bakar bröd.
Sedan används den till att vispa grädde, göra potatismos, pannkakssmet m.m. Listan på användningsområden är lång!
Vispar och degkrokar - när använda vad?
Till en elvisp följer det med både vispar och degkrokar. Visparna använder jag oftast. Endast till matbrödsdeg eller bulldeg använder jag degkrokarna. Till vissa recept som t.ex. pajdeg och kakdeg så går det bra vilket som.
Enkel rengöring
Både vispar och degkrokar är lätta att diska och går utmärkt att köra i diskmaskin. Själva maskinen torkar man lätt av med en disktrasa.
En elvisp - viktigaste köksmaskinen
Om du inte har en elvisp skulle jag verkligen rekommendera dig att köpa en för det är verkligen ett användbart köksredskap som sparar in mycket tid.
Philips Robust Elvisp
På bilden är min elvisp som är en Philips Robust. Det som är bra med den är att den går mycket tystare än andra billigare elvispar, den har ett bra grepp och jag tycker också den är lite snabbare. Den är dock en av de dyraste elvisparna men man får vad man betalar för tycker jag. Den är betydligt bättre än min andra elvisp (också Philips) som är en av de billigaste.
Extra elvispar
Om du som jag bakar en del och har en diskmaskin som inte körs precis varje dag så rekommenderar jag att köpa extra elvispar. Extra elvispar finns att köpa som reservdel och kostar ca 150-200 kr.