Glutenfria kladdmuffins

Baka goda glutenfria kladdmuffins snabbt och enkelt med detta recept.
glutenfria kladdmuffins
Glutenfria kladdmuffins serveras.
Timglas Tid: ca 30 minuter
Portioner 16 st
Näringsvärde Näringsvärde per muffins (34 g): 132 kalorier, 18 g kolhydrater, 6 g fett, 1 g protein, 1 g fibrer

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Ugn:

  • 175 °C i mitten av ugnen i ca 15 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Smält smöret och låt det svalna.

    glutenfria kladdmuffins steg 1: smält smör
    Smält smör.
  2. Placera ut 16 st bakformar (gäller en sats) på en plåt.

    Bakformarnas storlek ska vara svensk muffinsstorlek, ej amerikanska, det är den sorten som är lite mindre än bullformar.

    glutenfria kladdmuffins steg 2: bakformar på plåt
    Bakformar på plåt.
  3. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt strösocker. Vispa till en ljusgul fluffig smet.

    Använd gärna elvisp med vispar.

    glutenfria kladdmuffins steg 3: ägg och strösocker
    Ägg och strösocker.
    glutenfria kladdmuffins steg 3: ägg och socker vispat
    Ägg och socker vispat.
  4. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, salt och kakao. Vispa till en jämn smet.

    glutenfria kladdmuffins steg 4: vaniljsocker, bakpulver, salt och kakao tillsatt
    Vaniljsocker, bakpulver, salt och kakao tillsatt.
    glutenfria kladdmuffins steg 4: smeten blandad
    Smeten blandad.
  5. Tillsätt mjölmixen (eller majsmjöl och potatismjöl) samt det smälta smöret. Blanda snabbt ihop till en jämn smet.

    (Vispa inte längre tid än att det är blandat. Tänk också på att inte dra ut på tiden i detta moment och fram tills muffinsarna är i ugnen eftersom bakpulvrets effekt sätter igång, särskilt om det smälta smöret inte hunnit svalna. Ingen stress men det är inte läge att ta någon paus.)

    glutenfria kladdmuffins steg 5: majsmjöl, potatismjöl och smält smör tillsatt
    Majsmjöl, potatismjöl och smält smör tillsatt.
    glutenfria kladdmuffins steg 5: muffinssmeten klar
    Muffinssmeten klar.
  6. Fördela smeten i bakformarna. Grädda i 175°C i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

    Muffinssmeten pöser upp i ugnen. När den börjar sjunka så är muffinsarna klara att ta ut. Mina var klara på exakt 17 minuter.

    Efter en stund när de tagits ut ur ugnen så sjunker de ihop en del. Det är i sin ordning.

    glutenfria kladdmuffins steg 6: ogräddade muffins
    Ogräddade muffins.
    glutenfria kladdmuffins steg 6: gräddade muffins
    Gräddade muffins.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Frys gärna in dem så håller de sig fina i minst 3 månader.

Se även dessa recept

| Muffins & Mjuka kakor |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Björn
Bästa glutenfria muffinsarna 👍
✏️ Skrivet av Celine
Jätte jätte goda, enkla att göra och kul att ha med på en utflykt
✏️ Skrivet av aliseee
Supergoda! Rekommenderar verkligen de här!
✏️ Skrivet av Stina
Svårt att sluta äta, så gott med choklad.
✏️ Skrivet av Juliett
Jag kunde baka det här helt själv! Alla tyckte det var jättegott 😁

Visa alla kommentarer