| Kvällsmat | LCHF | Lunch | Mellanmål |

Glutenfria Pannkakor LCHF

Riktigt goda glutenfria pannkakor med få kolhydrater, utan vetemjöl, med vispgrädde och fiberhusk. Perfekt både för dig som äter enligt LCHF och/eller är glutenintolerant. Pannkakorna steker man precis som de vanliga. Den stora skillnaden är att varje LCHF-pannkaka är mycket mer mättande än vanliga. Om jag äter 2 st blir jag riktigt proppmätt! Jag har provat olika varianter på LCHF-pannkakor, detta är min favorit eftersom resultatet blir så likt vanliga pannkakor både smakmässigt och utseendemässigt. Fiberhusken gör att smeten håller ihop och man kan göra ganska tunna pannkakor som hänger ihop utan att de går sönder när man vänder dem.
Glutenfria LCHF-pannkakor
Mycket goda glutenfria LCHF-Pannkakor som är enkla att göra.
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 4 st pannkakor, 2-4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Tillbehör:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt grädde, mjölk, fiberhusk och salt.

  2. Vispa med en handvisp någon minut och låt sedan stå och svälla ca 5 minuter.

  3. Hetta upp en stekpanna med en klick smör. När smöret slutat bubbla och blivit lite brunt är det dags att börja grädda pannkakorna.

  4. Vispa i botten av smeten varje gång innan du häller smeten i stekpannan, annars kommer dina första pannkakor bli tunna och gå sönder och de sista bli väldigt tjocka.

    Stek på medelhög temperatur. Häll upp lagom med smet i stekpannan. Stek ca 2-3 minuter på ena sidan, tills den stelnat ovanpå och fått fin färg under (lyft med stekspaden och kolla om du är osäker) och vänd och stek någon minut på andra sidan.

    Upprepa tills smeten är slut.

  5. Tina hallonen och vispa grädden till serveringen.

    Servera till pannkakorna.

Bilder steg för steg

äggen
1.1. Äggen.
grädde, mjölk, fiberhusk och salt tillsatt
1.2. Grädde, mjölk, fiberhusk och salt tillsatt.
färdig pannkakssmet
2. Färdig pannkakssmet.
dags att börja steka
3. Dags att börja steka.
stek ena sidan
4.1. Stek ena sidan.
dags att vända
4.2. Dags att vända.
stek andra sidan
4.3. Stek andra sidan.
en färdigstekt pannkaka
5. En färdigstekt pannkaka.

glödlampa Tips:

Tillsätt vaniljpulver till smeten för att få vaniljsmak.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Välj äkta färsk vispgrädde (ej lång hållbarhet). Stek i äkta smör.

byt ut Variationstips:

Servera med andra bär t.ex. hallon, jordgubbar, tranbär. Vill man ha tjockare pannkakor kan man öka på mängden fiberhusk.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Pannkakorna håller sig i kylskåp minst 5 dygn och kan även frysas.

Kommentarer

Skriv en kommentar

penna Skrivet av Desiree
Hej! Sugen på att prova, men hur många kalorier är det per portion?

Mvh
Desiree
person Svar till Charlotte penna Skrivet av Susanne
Jag tror det. Skriv gärna hur det blev om du provar!
penna Skrivet av Charlotte
Hejsan.
Går det att använda laktosfri vispgrädde och mjölk?

Läs alla 18 kommentarer