Glutenfria Pannkakor LCHF

Riktigt goda glutenfria pannkakor med få kolhydrater, utan vetemjöl, med vispgrädde och fiberhusk. Perfekt både för dig som äter enligt LCHF och/eller är glutenintolerant. Pannkakorna steker man precis som de vanliga. Den stora skillnaden är att varje LCHF-pannkaka är mycket mer mättande än vanliga. Om jag äter 2 st blir jag riktigt proppmätt! Jag har provat olika varianter på LCHF-pannkakor, detta är min favorit eftersom resultatet blir så likt vanliga pannkakor både smakmässigt och utseendemässigt. Fiberhusken gör att smeten håller ihop och man kan göra ganska tunna pannkakor som hänger ihop utan att de går sönder när man vänder dem.
Glutenfria LCHF-pannkakor
Tid: 30 minuter
4 st pannkakor, 2-4 portioner

Ingredienser:

Tillbehör:

Glutenfritt
Vegetariskt

Utrustning:

Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt grädde, mjölk, fiberhusk och salt.

    äggen
    Äggen.
    grädde, mjölk, fiberhusk och salt tillsatt
    Grädde, mjölk, fiberhusk och salt tillsatt.
  2. Vispa med en handvisp någon minut och låt sedan stå och svälla ca 5 minuter.

    färdig pannkakssmet
    Färdig pannkakssmet.
  3. Hetta upp en stekpanna med en klick smör. När smöret slutat bubbla och blivit lite brunt är det dags att börja grädda pannkakorna.

    dags att börja steka
    Dags att börja steka.
  4. Vispa i botten av smeten varje gång innan du häller smeten i stekpannan, annars kommer dina första pannkakor bli tunna och gå sönder och de sista bli väldigt tjocka.

    Stek på medelhög temperatur. Häll upp lagom med smet i stekpannan. Stek ca 2-3 minuter på ena sidan, tills den stelnat ovanpå och fått fin färg under (lyft med stekspaden och kolla om du är osäker) och vänd och stek någon minut på andra sidan.

    Upprepa tills smeten är slut.

    stek ena sidan
    Stek ena sidan.
    dags att vända
    Dags att vända.
    stek andra sidan
    Stek andra sidan.
  5. Tina hallonen och vispa grädden till serveringen.

    Servera till pannkakorna.

    en färdigstekt pannkaka
    En färdigstekt pannkaka.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion beräknat på 4 portioner (249 g): 494 kalorier, 7 g kolhydrater, 47 g fett, 10 g protein

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Tips & tricks

Tillsätt vaniljpulver till smeten för att få vaniljsmak.

Tips för att undvika tillsatser

Välj äkta färsk vispgrädde (ej lång hållbarhet). Stek i äkta smör.

Variationstips

Servera med andra bär t.ex. hallon, jordgubbar, tranbär. Vill man ha tjockare pannkakor kan man öka på mängden fiberhusk.

Hållbarhet och förvaring

Pannkakorna håller sig i kylskåp minst 5 dygn och kan även frysas.

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
Svar till Desiree Skrivet av Susanne
Nu är receptet uppdaterat med antal kalorier!
Skrivet av Sofie
Hur många kalorier blir det per portion? :)
Svar till Marlene Skrivet av Susanne
Vad kul! :)
Skrivet av Marlene
Mitt absoluta favoritrecept på pannkakor! Även barnens ;D.
Skrivet av Desiree
Hej! Sugen på att prova, men hur många kalorier är det per portion?

Mvh
Desiree

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest