| Kvällsmat | LCHF | Lunch | Mellanmål |

Glutenfria Pannkakor LCHF

Riktigt goda glutenfria pannkakor med få kolhydrater, utan vetemjöl, med vispgrädde och fiberhusk. Perfekt både för dig som äter enligt LCHF och/eller är glutenintolerant. Pannkakorna steker man precis som de vanliga. Den stora skillnaden är att varje LCHF-pannkaka är mycket mer mättande än vanliga. Om jag äter 2 st blir jag riktigt proppmätt! Jag har provat olika varianter på LCHF-pannkakor, detta är min favorit eftersom resultatet blir så likt vanliga pannkakor både smakmässigt och utseendemässigt. Fiberhusken gör att smeten håller ihop och man kan göra ganska tunna pannkakor som hänger ihop utan att de går sönder när man vänder dem.
Glutenfria LCHF-pannkakor
Mycket goda glutenfria LCHF-Pannkakor som är enkla att göra.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 4 st pannkakor, 2-4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Tillbehör:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt grädde, mjölk, fiberhusk och salt.

  2. Vispa med en handvisp någon minut och låt sedan stå och svälla ca 5 minuter.

  3. Hetta upp en stekpanna med en klick smör. När smöret slutat bubbla och blivit lite brunt är det dags att börja grädda pannkakorna.

  4. Vispa i botten av smeten varje gång innan du häller smeten i stekpannan, annars kommer dina första pannkakor bli tunna och gå sönder och de sista bli väldigt tjocka.

    Stek på medelhög temperatur. Häll upp lagom med smet i stekpannan. Stek ca 2-3 minuter på ena sidan, tills den stelnat ovanpå och fått fin färg under (lyft med stekspaden och kolla om du är osäker) och vänd och stek någon minut på andra sidan.

    Upprepa tills smeten är slut.

  5. Tina hallonen och vispa grädden till serveringen.

    Servera till pannkakorna.

Beskrivande bilder

äggen
1.1. Äggen.
grädde, mjölk, fiberhusk och salt tillsatt
1.2. Grädde, mjölk, fiberhusk och salt tillsatt.
färdig pannkakssmet
2. Färdig pannkakssmet.
dags att börja steka
3. Dags att börja steka.
stek ena sidan
4.1. Stek ena sidan.
dags att vända
4.2. Dags att vända.
stek andra sidan
4.3. Stek andra sidan.
en färdigstekt pannkaka
5. En färdigstekt pannkaka.

glödlampa Tips:

Tillsätt vaniljpulver till smeten för att få vaniljsmak.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Välj äkta färsk vispgrädde (ej lång hållbarhet). Stek i äkta smör.

byt ut Variationstips:

Servera med andra bär t.ex. hallon, jordgubbar, tranbär. Vill man ha tjockare pannkakor kan man öka på mängden fiberhusk.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Pannkakorna håller sig i kylskåp minst 5 dygn och kan även frysas.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
 svar  Svar till  Emil    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Nej det tror jag inte.
   kommentar  Skrivet av  Emil  
hej, kan man göra våfflor med detta recept?
 svar  Svar till  Sara    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Om du inte steker i normalsaltat smör så kan det även vara gott med lite mer salt. Men bra att det blev gott ändå! :)
   kommentar  Skrivet av  Sara  
Jag tyckte smaken påminde mer om omelett än pannkakor, hade i en skvätt agavesirap så försvann den väldigt äggiga smaken. Men gott var det :-)
 svar  Svar till  Monica    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Tack för att du delar med dig av bra tips!

Skriv och läs alla 15 kommentarer