webmaster
Glutenfria Pannkakor LCHF
Riktigt goda glutenfria pannkakor med få kolhydrater, utan vetemjöl, med vispgrädde och fiberhusk. Perfekt både för dig som äter enligt LCHF och/eller är glutenintolerant. Pannkakorna steker man precis som de vanliga. Den stora skillnaden är att varje LCHF-pannkaka är mycket mer mättande än vanliga. Om jag äter 2 st blir jag riktigt proppmätt! Jag har provat olika varianter på LCHF-pannkakor, detta är min favorit eftersom resultatet blir så likt vanliga pannkakor både smakmässigt och utseendemässigt. Fiberhusken gör att smeten håller ihop och man kan göra ganska tunna pannkakor som hänger ihop utan att de går sönder när man vänder dem.
Tid: 30 minuter
Mängd: 4 st pannkakor, 2-4 portioner
Ingredienser:
- 4 st ägg
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 1 msk fiberhusk
- 2 krm salt
Tillbehör:
- ca 250 g hallon eller blåbär
- 2 dl vispgrädde
Glutenfritt
Vegetariskt
Utrustning:
Näringsvärden
Näringsvärde per portion beräknat på 4 portioner (249 g): 494 kcal, 7 g kolhydrater, 47 g fett, 10 g protein
Matlåda
Denna rätt är lämplig för matlådor.
Tips & tricks
Tillsätt vaniljpulver till smeten för att få vaniljsmak.
Tips för att undvika tillsatser
Välj äkta färsk vispgrädde (ej lång hållbarhet). Stek i äkta smör.
Variationstips
Servera med andra bär t.ex. hallon, jordgubbar, tranbär. Vill man ha tjockare pannkakor kan man öka på mängden fiberhusk.
Hållbarhet och förvaring
Pannkakorna håller sig i kylskåp minst 5 dygn och kan även frysas.
webmaster
Svar till
Desiree
️ Skrivet av
Nu är receptet uppdaterat med antal kalorier!
️ Skrivet av
Hur många kalorier blir det per portion? :)
webmaster
Svar till
Marlene
️ Skrivet av
Vad kul! :)
️ Skrivet av
Mitt absoluta favoritrecept på pannkakor! Även barnens ;D.
️ Skrivet av
Hej! Sugen på att prova, men hur många kalorier är det per portion?
Mvh
Desiree
Mvh
Desiree