Bananpannkakor
Att tillaga bananpannkakor är till och med enklare än vanliga pannkakor. Smeten är klar på nolltid och det är även lätt att vända dem utan att de går sönder om man inte gör dem alltför stora. Mycket gott och enkelt recept som passar både till lunch och mellanmål och som extra bonus är de både naturligt glutenfria och laktosfria.

Tid: 20 min
Mängd: 2 portioner
Ingredienser:
- 2-3 st bananer
- 4 st ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- eller 1 tsk vaniljpulver
- 0,5-1 tsk salt
- ca 15 g smör att steka i
Tillbehör:
- ca 250 g hallon eller andra bär
Laktosfritt
Glutenfritt
Vegetariskt
Utrustning:
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (441 g): 457 kcal, 49 g kolhydrater, 21 g fett, 17 g protein, 9 g fibrer
Matlåda
Denna rätt är lämplig för matlådor.
Serveringstips
Servera gärna med t.ex. blåbär, hallon, mandelflarn, jordnötssmör, sylt, kvarg, vispad grädde, glass, keso.
Hållbarhet och förvaring
Överbliven bananpannkaka kan försvaras i kylen där de håller sig minst 5 dygn. De kan också frysas och håller sig då minst 3 månader.
️ Skrivet av
Pannkakorna va så ***** goda
️ Skrivet av
Dom går ju sönder hur man än gör.. tråkigt

webmaster
Svar till
Madeleine
️ Skrivet av
Ja man kan frysa bananpannkakor. Jag ska skriva in det i receptet! Tack för en bra fråga!
️ Skrivet av
Kan man frysa banan pannkakorna?

webmaster
Svar till
sarmed
️ Skrivet av
Tack så mycket snälla du! ❤