
Kesoplättar
💬 13 kommentarer



Ingredienser:
Ev: Tillbehör:
- 1 dl vispgrädde
- ca 100 g hallon


Utrustning:
Gör så här:
-
Mät upp keso, fiberhusk och knäck äggen i en bunke. Rör ihop till en jämn smet med en sked. Låt stå ca 5 min och svälla.
Keso, fiberhusk, ägg. Keso, fiberhusk och ägg blandat. -
Hetta upp en stekpanna med rejält med smör. När smöret slutat bubbla är stekpannan varm och det är dags att börja steka kesoplättarna.
- ca 25 g smör att steka i
Börja steka. -
Sänk värmen på plattan till låg-medel. Rör om i smeten. Häll hälften av smeten (om du gör en sats) i stekpannan och stek ca 5-10 minuter tills den håller ihop och vänd sedan och stek ca 2 minuter på andra sidan.
(Anledningen till att man inte steker hela smeten som en enda stor pannkaka är att den är ganska tung och svår att få att hänga ihop när man vänder den. Dock gör det ju inte så mycket om den går sönder för det blir ju gott ändå.)
För att spara tid kan du om du vill steka två plättar samtidigt men då får du göra dem mer som halvmånar så de får plats i stekpannan.
Stek på ena sidan. Dags att vända. Stek andra sidan. -
Förbered de tillbehör du vill ha. Vispa grädden och tina hallonen om du vill ha det.
Servera!
- 1 dl vispgrädde
- ca 100 g hallon
Serveringstips:
Hållbarhet och förvaring:


⭐ webmaster


⭐ webmaster
