| GI Recept | Kvällsmat | LCHF | Lunch | Mellanmål |

Kesoplättar

Mycket goda och enkla kesoplättar. Blir som lite tjockare och mindre pannkakor. Nyttigt och mättande recept till mellanmål eller som lunch eller kvällsmat.
kesoplättar
Kesoplättar, gott och nyttigt! Servera gärna med hallon och vispad grädde. Supersmarrigt!
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 25 minuter
Portioner 1-2 portioner

Ingredienser:

Ev: Tillbehör:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Mät upp keso, fiberhusk och knäck äggen i en bunke. Rör ihop till en jämn smet med en sked. Låt stå ca 5 min och svälla.

  2. Hetta upp en stekpanna med rejält med smör. När smöret slutat bubbla är stekpannan varm och det är dags att börja steka kesoplättarna.

  3. Sänk värmen på plattan till låg-medel. Rör om i smeten och häll på hälften av smeten (om du gör en sats kesoplättar). Häll hälften av smeten om du gör en sats i stekpannan och stek ca 5-10 minuter tills den håller ihop och vänd sedan och stek ca 2 minuter på andra sidan.

    (Anledningen till att man inte steker hela smeten som en enda stor pannkaka är att den är ganska tung och svår att få att hänga ihop när man vänder den. Dock gör det ju inte så mycket om den går sönder för det blir ju gott ändå.)

    För att spara tid kan du om du vill steka två plättar samtidigt men då får du göra dem mer som halvmånar så de får plats i stekpannan.

  4. Förbered de tillbehör du vill ha. Vispa grädden och tina hallonen om du vill ha det.

    Servera!

Beskrivande bilder

instruktion steg 1.1 kesoplättar
1.1. Keso, fiberhusk, ägg.
instruktion steg 1.2 kesoplättar
1.2. Blanda.
instruktion steg 2 kesoplättar
2. Börja steka.
instruktion steg 3.1 kesoplättar
3.1. Stek på ena sidan.
instruktion steg 3.2 kesoplättar
3.2. Dags att vända.
instruktion steg 3.3 kesoplättar
3.3. Stek andra sidan.

servera Serveringstips:

Servera gärna med färska bär t.ex. hallon och vispad grädde eller turkisk yoghurt eller kesella.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Överblivna kesoplättar kan förvaras i kylskåp där de håller sig minst 5 dygn. Går bra att äta kalla eller värma i mikron.