Kesoplättar

Mycket goda och enkla kesoplättar. Blir som lite tjockare och mindre pannkakor. Nyttigt och mättande recept till mellanmål eller som lunch eller kvällsmat. Passar den som vill äta färre kolhydrater / LCHF.
kesoplättar
Tid: 25 minuter
1-2 portioner

Ingredienser:

Ev: Tillbehör:

Glutenfritt
Vegetariskt

Utrustning:

Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Mät upp keso, fiberhusk och knäck äggen i en bunke. Rör ihop till en jämn smet med en sked. Låt stå ca 5 min och svälla.

    keso, fiberhusk, ägg
    Keso, fiberhusk, ägg.
    keso, fiberhusk och ägg blandat
    Keso, fiberhusk och ägg blandat.
  2. Hetta upp en stekpanna med rejält med smör. När smöret slutat bubbla är stekpannan varm och det är dags att börja steka kesoplättarna.

    • ca 25 g smör att steka i
    börja steka
    Börja steka.
  3. Sänk värmen på plattan till låg-medel. Rör om i smeten. Häll hälften av smeten (om du gör en sats) i stekpannan och stek ca 5-10 minuter tills den håller ihop och vänd sedan och stek ca 2 minuter på andra sidan.

    (Anledningen till att man inte steker hela smeten som en enda stor pannkaka är att den är ganska tung och svår att få att hänga ihop när man vänder den. Dock gör det ju inte så mycket om den går sönder för det blir ju gott ändå.)

    För att spara tid kan du om du vill steka två plättar samtidigt men då får du göra dem mer som halvmånar så de får plats i stekpannan.

    stek på ena sidan
    Stek på ena sidan.
    dags att vända
    Dags att vända.
    stek andra sidan
    Stek andra sidan.
  4. Förbered de tillbehör du vill ha. Vispa grädden och tina hallonen om du vill ha det.

    Servera!

Näringsvärden

Näringsvärde per portion, beräknat på 2 portioner (201 g): 294 kalorier, 3 g kolhydrater, 21 g fett, 22 g protein

Serveringstips

Servera gärna med färska bär t.ex. hallon och vispad grädde eller turkisk yoghurt eller kesella.

Hållbarhet och förvaring

Överblivna kesoplättar kan förvaras i kylskåp där de håller sig minst 5 dygn. Går bra att äta kalla eller värma i mikron.

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
Skrivet av Daniel
Testade dessa nu ikväll! De blev jättegoda! Frasiga. Jag är glatt överraskad. Smeten blev ju rätt "tung", blev lite orolig först, men de blev ändå lyckade.
Skrivet av Annika Johansson
Kan man frysa keso pannkakor
Svar till Marie Skrivet av Susanne
Nej det har jag inte, varken på det här receptet eller något annat.
Skrivet av Marie
Jag skulle vilja veta om du har räknat ut kolhydrater fett och protein mängden på en portion av dessa plättar
Svar till Josefine Skrivet av Susanne
Bra att veta! Det ska jag också prova! Tack för att du skrev! :)

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest