Kesoplättar

Mycket goda och enkla kesoplättar. Blir som lite tjockare och mindre pannkakor. Nyttigt och mättande recept till mellanmål eller som lunch eller kvällsmat. Passar den som vill äta färre kolhydrater / LCHF.
kesoplättar
Kesoplättar, gott och nyttigt! Servera gärna med hallon och vispad grädde. Supersmarrigt!
Timglas Tid: 25 minuter
Portioner 1-2 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion, beräknat på 2 portioner (201 g): 294 kalorier, 3 g kolhydrater, 21 g fett, 22 g protein

Ingredienser:

Ev: Tillbehör:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Gör så här:

  1. Mät upp keso, fiberhusk och knäck äggen i en bunke. Rör ihop till en jämn smet med en sked. Låt stå ca 5 min och svälla.

    keso, fiberhusk, ägg
    Keso, fiberhusk, ägg.
    keso, fiberhusk och ägg blandat
    Keso, fiberhusk och ägg blandat.
  2. Hetta upp en stekpanna med rejält med smör. När smöret slutat bubbla är stekpannan varm och det är dags att börja steka kesoplättarna.

    • ca 25 g smör att steka i
    börja steka
    Börja steka.
  3. Sänk värmen på plattan till låg-medel. Rör om i smeten. Häll hälften av smeten (om du gör en sats) i stekpannan och stek ca 5-10 minuter tills den håller ihop och vänd sedan och stek ca 2 minuter på andra sidan.

    (Anledningen till att man inte steker hela smeten som en enda stor pannkaka är att den är ganska tung och svår att få att hänga ihop när man vänder den. Dock gör det ju inte så mycket om den går sönder för det blir ju gott ändå.)

    För att spara tid kan du om du vill steka två plättar samtidigt men då får du göra dem mer som halvmånar så de får plats i stekpannan.

    stek på ena sidan
    Stek på ena sidan.
    dags att vända
    Dags att vända.
    stek andra sidan
    Stek andra sidan.
  4. Förbered de tillbehör du vill ha. Vispa grädden och tina hallonen om du vill ha det.

    Servera!

servera Serveringstips:

Servera gärna med färska bär t.ex. hallon och vispad grädde eller turkisk yoghurt eller kesella.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Överblivna kesoplättar kan förvaras i kylskåp där de håller sig minst 5 dygn. Går bra att äta kalla eller värma i mikron.

Se även dessa recept

| GI | Kvällsmat | LCHF | Lunch | Mellanmål |

Kommentarer och betyg

progress
Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Daniel
Testade dessa nu ikväll! De blev jättegoda! Frasiga. Jag är glatt överraskad. Smeten blev ju rätt "tung", blev lite orolig först, men de blev ändå lyckade.
✏️ Skrivet av Annika Johansson
Kan man frysa keso pannkakor
💬 Svar till Marie ✏️ Skrivet av Susanne
Nej det har jag inte, varken på det här receptet eller något annat.
✏️ Skrivet av Marie
Jag skulle vilja veta om du har räknat ut kolhydrater fett och protein mängden på en portion av dessa plättar
💬 Svar till Josefine ✏️ Skrivet av Susanne
Bra att veta! Det ska jag också prova! Tack för att du skrev! :)