Gratinerad kassler med svampstuvning

💬 15 kommentarer
Mycket god och fin kasslerrätt gratinerad med svampstuvning som passar både som festmat och vardagsmat.
Gratinerad kassler med svampstuvning
Kassler och grönsaker täckt av en mycket välsmakande svampstuvning.
Timglas Tid: 45 min varav 15 min i ugnen
Portioner 6 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (479 g): 657 kalorier, 17 g kolhydrater, 37 g protein
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Svampsstuvning:

Utrustning:

Ugn:

  • 250 °C i mitten av ugnen i ca 15 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Skär kasslern i ca 1 cm tjocka skivor och lägg på ena sidan av en ugnsform.

    instruktion steg 1 gratinerad kassler med svampstuvning
    Kassler i skivor.
  2. Skär broccoli och paprika i bitar. Skiva zucchini och finhacka löken.

    Lägg detta på andra sidan av ugnsformen.

    instruktion steg 2 gratinerad kassler med svampstuvning
    Grönsaker bredvid.
  3. Skiva champinjonerna.

    instruktion steg 3 gratinerad kassler med svampstuvning
    Skivade champinjoner.
  4. Mät upp mjölet. Tillsätt lite mindre än hälften (ca 2 dl) av grädden. Vispa till en jämn smet. Tillsätt resten av grädden, lite i taget under vispning till en jämn smet.

    instruktion steg 4.1 gratinerad kassler med svampstuvning
    Mjöl.
    instruktion steg 4.2 gratinerad kassler med svampstuvning
    Mjöl och lite av grädden.
    instruktion steg 4.3 gratinerad kassler med svampstuvning
    Vispa.
    instruktion steg 4.4 gratinerad kassler med svampstuvning
    Jämn smet.
  5. Tillsätt salt och vitpeppar.

    instruktion steg 5 gratinerad kassler med svampstuvning
    Salt och vitpeppar.
  6. Låt koka upp under omrörning och när smeten blivit tjock och det kommer någon bubbla, sänk värmen lite.

    instruktion steg 6 gratinerad kassler med svampstuvning
    Tjock smet.
  7. Tillsätt en tredjedel av champinjonerna i taget.

    Mosa ner champinjonerna med vispen så de kommer ner under ytan. När de blir varma krymper de och avger vätska som gör att stuvningen blir något lösare.

    instruktion steg 7.1 gratinerad kassler med svampstuvning
    Tillsätt champinjoner.
    instruktion steg 7.2 gratinerad kassler med svampstuvning
    Färdig stuvning.
  8. Häll stuvningen över kasslern och grönsakerna.

    instruktion steg 8 gratinerad kassler med svampstuvning
    Stuvningen ovanpå kassler och grönsaker.
  9. Riv osten och fördela över stuvningen.

    • 150 g riven ost
    instruktion steg 9.1 gratinerad kassler med svampstuvning
    Riven ost.
    instruktion steg 9.2 gratinerad kassler med svampstuvning
    Riven ost ovanpå stuvningen.
  10. Gratinera mitt i ugnen i 250°C i ca 15 minuter.

    Servera gärna med ris.

    instruktion steg 10.1 gratinerad kassler med svampstuvning
    Gratinera i ugnen.
    instruktion steg 10.2 gratinerad kassler med svampstuvning
    Färdigt att servera.
    instruktion steg 10.3 gratinerad kassler med svampstuvning
    Servera gärna med ris.

LCHF LCHF Tips:

Välj enbart vispgrädde. Servera utan ris.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig minst 5 dygn i kylskåp.

Se även dessa recept

| Fläskkött | Huvudrätter | LCHF | Lunch |

Kommentarer och betyg

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av svenne
Så himla god! 12 av tio möjliga.
✏️ Skrivet av Rolf
Jättegott! Svampsåsen är riktigt, riktigt bra. Men vi brukar sätta mer av grädden (7dl) och 2dl mjölk, så att det blir ännu godare, tycker vi.
✏️ Skrivet av Helena
Så SUPERGOTT!!!!
✏️ Skrivet av Jan
mycket god gratäng,jag förkokade dock paprika och broccoli några minuter samt stekte silverlök 5 min.(vände efter 2,5 min)gräddade i 225gr.15 min.måste dock tillägga att all typ av gratänger med ost blir helt suveränt.
✏️ Skrivet av Christine
Jag lagade receptet efter alla konstens regler med exakta måttangivelser då jag vägde alla ingredienser. Min man är köksmästare och var inte hemma. När han kom hem hade det varit inne i en kvart i ugnen, osten var nästan vidbränd men hade kunnat klara sig, om inte alla grönsaker varit totalt råa under champinjonstuvningen. Han undrade vem sjutton som hade gett mig det där receptet och sa att grönsakerna måste tillredas innan och att man inte gjorde en stuvning på det sättet. Han lade in allt igen utom osten på 200 grader istället med folie om, och vi väntar fortfarande på att det ska bli klart.
Han har arbetat som kock under 30 år. Sa att receptet var helt fel både ingrediensernas mängd, tillredning och tillagning. Mcdonalds har öppet fortfarande.
http://www.wordsbychristine.com