Gratinerad kassler med svampstuvning
Mycket god och fin kasslerrätt gratinerad med svampstuvning som passar både som festmat och vardagsmat.
Tid: 45 min varav 15 min i ugnen
6 portioner
Ingredienser:
Svampsstuvning:
- 500 g champinjoner
- 5 msk vetemjöl
- 5 dl vispgrädde
- eller 5 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 150 g riven ost
Utrustning:
Ugn:
- 250 °C i mitten av ugnen i ca 15 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (479 g): 657 kalorier, 17 g kolhydrater, 37 g protein
Matlåda
Denna rätt är lämplig för matlådor.
LCHF Tips
Välj enbart vispgrädde. Servera utan ris.
Hållbarhet och förvaring
Håller sig minst 5 dygn i kylskåp.
️ Skrivet av
Jag väntar med spänning hur detta kommer att bli. Jag reagerade också på att inte grönsakerna skulle kokas. Jag har använt fryst Broccoli och blomkål. Skippade paprika då den kostar 60kr/kg
️ Skrivet av
Så himla god! 12 av tio möjliga.
️ Skrivet av
Jättegott! Svampsåsen är riktigt, riktigt bra. Men vi brukar sätta mer av grädden (7dl) och 2dl mjölk, så att det blir ännu godare, tycker vi.
️ Skrivet av
Så SUPERGOTT!!!!
️ Skrivet av
mycket god gratäng,jag förkokade dock paprika och broccoli några minuter samt stekte silverlök 5 min.(vände efter 2,5 min)gräddade i 225gr.15 min.måste dock tillägga att all typ av gratänger med ost blir helt suveränt.