| Fläskkött | Huvudrätter | LCHF | Lunch |

Gratinerad kassler med svampstuvning

Mycket god och fin kasslerrätt gratinerad med svampstuvning som passar både som festmat och vardagsmat.
Gratinerad kassler med svampstuvning
Kassler och grönsaker täckt av en mycket välsmakande svampstuvning.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 45 min varav 15 min i ugnen
Portioner 6 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Svampsstuvning:

Utrustning du behöver:

Vintips:

Epicuro Zinfandel (nr 2326)

Gör så här:

  1. Skär kasslern i ca 1 cm tjocka skivor och lägg på ena sidan av en ugnsform.

  2. Skär broccoli och paprika i bitar. Skiva zucchini och finhacka löken.

    Lägg detta på andra sidan av ugnsformen.

  3. Skiva champinjonerna.

  4. Mät upp mjölet. Tillsätt lite mindre än hälften (ca 2 dl) av grädden. Vispa till en jämn smet. Tillsätt resten av grädden, lite i taget under vispning till en jämn smet.

  5. Tillsätt salt och vitpeppar.

  6. Låt koka upp under omrörning och när smeten blivit tjock och det kommer någon bubbla, sänk värmen lite.

  7. Tillsätt en tredjedel av champinjonerna i taget.

    Mosa ner champinjonerna med vispen så de kommer ner under ytan. När de blir varma krymper de och avger vätska som gör att stuvningen blir något lösare.

  8. Häll stuvningen över kasslern och grönsakerna.

  9. Riv osten och fördela över stuvningen.

  10. Gratinera mitt i ugnen i 250°C i ca 15 minuter.

    Servera gärna med ris.

Beskrivande bilder

instruktion steg 1 gratinerad kassler med svampstuvning
1. Kassler i skivor.
instruktion steg 2 gratinerad kassler med svampstuvning
2. Grönsaker bredvid.
instruktion steg 3 gratinerad kassler med svampstuvning
3. Skivade champinjoner.
instruktion steg 4.1 gratinerad kassler med svampstuvning
4.1. Mjöl.
instruktion steg 4.2 gratinerad kassler med svampstuvning
4.2. Mjöl och lite av grädden.
instruktion steg 4.3 gratinerad kassler med svampstuvning
4.3. Vispa.
instruktion steg 4.4 gratinerad kassler med svampstuvning
4.4. Jämn smet.
instruktion steg 5 gratinerad kassler med svampstuvning
5. Salt och vitpeppar.
instruktion steg 6 gratinerad kassler med svampstuvning
6. Tjock smet.
instruktion steg 7.1 gratinerad kassler med svampstuvning
7.1. Tillsätt champinjoner.
instruktion steg 7.2 gratinerad kassler med svampstuvning
7.2. Färdig stuvning.
instruktion steg 8 gratinerad kassler med svampstuvning
8. Stuvningen ovanpå kassler och grönsaker.
instruktion steg 9.1 gratinerad kassler med svampstuvning
9.1. Riven ost.
instruktion steg 9.2 gratinerad kassler med svampstuvning
9.2. Riven ost ovanpå stuvningen.
instruktion steg 10.1 gratinerad kassler med svampstuvning
10.1. Gratinera i ugnen.
instruktion steg 10.2 gratinerad kassler med svampstuvning
10.2. Färdigt att servera.
instruktion steg 10.3 gratinerad kassler med svampstuvning
10.3. Servera gärna med ris.

LCHF LCHF Tips:

Välj enbart vispgrädde. Servera utan ris.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig minst 5 dygn i kylskåp.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
 svar  Svar till  Tina    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Roligt att höra! :)
   kommentar  Skrivet av  Tina  
Godaste kasslergratängen jag provat! Helt underbart god!
 svar  Svar till  Isabelle    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Kul att du tyckte om receptet! Tack för att du skrev!
   kommentar  Skrivet av  Isabelle  
Mycket gott!! Min stuvning blev väldigt tjock trots alla champinjonerna så spädde med mer mjölk. Men borde ha låtit bli för sedan blev det väldigt blött efter ugnen. Ändå mkt god smak. Broccolin fick perfekt halvhård konsistens som jag älskar. Paprikan fick inte plats i min ungsform som blev överfull men jättegott ändå!
 svar  Svar till  Tina    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Ja, det gäller många LCHF-recept och även GI-recept att man måste läsa det som står under LCHF-tips och GI-tips. Jag har gjort så för att hålla nere antalet recept och istället ha flera varianter på samma recept som passar olika preferenser.

Skriv och läs alla 7 kommentarer