| Fläskkött | Huvudrätter | LCHF | Lunch |

Gratinerad kassler med svampstuvning

Mycket god och fin kasslerrätt gratinerad med svampstuvning som passar både som festmat och vardagsmat.
Gratinerad kassler med svampstuvning
Kassler och grönsaker täckt av en mycket välsmakande svampstuvning.
Timglas Tid: 45 min varav 15 min i ugnen
Portioner 6 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Svampsstuvning:

Utrustning du behöver:

Vintips:

Epicuro Zinfandel (nr 2326)

Gör så här:

  1. Skär kasslern i ca 1 cm tjocka skivor och lägg på ena sidan av en ugnsform.

  2. Skär broccoli och paprika i bitar. Skiva zucchini och finhacka löken.

    Lägg detta på andra sidan av ugnsformen.

  3. Skiva champinjonerna.

  4. Mät upp mjölet. Tillsätt lite mindre än hälften (ca 2 dl) av grädden. Vispa till en jämn smet. Tillsätt resten av grädden, lite i taget under vispning till en jämn smet.

  5. Tillsätt salt och vitpeppar.

  6. Låt koka upp under omrörning och när smeten blivit tjock och det kommer någon bubbla, sänk värmen lite.

  7. Tillsätt en tredjedel av champinjonerna i taget.

    Mosa ner champinjonerna med vispen så de kommer ner under ytan. När de blir varma krymper de och avger vätska som gör att stuvningen blir något lösare.

  8. Häll stuvningen över kasslern och grönsakerna.

  9. Riv osten och fördela över stuvningen.

  10. Gratinera mitt i ugnen i 250°C i ca 15 minuter.

    Servera gärna med ris.

Bilder steg för steg

instruktion steg 1 gratinerad kassler med svampstuvning
1. Kassler i skivor.
instruktion steg 2 gratinerad kassler med svampstuvning
2. Grönsaker bredvid.
instruktion steg 3 gratinerad kassler med svampstuvning
3. Skivade champinjoner.
instruktion steg 4.1 gratinerad kassler med svampstuvning
4.1. Mjöl.
instruktion steg 4.2 gratinerad kassler med svampstuvning
4.2. Mjöl och lite av grädden.
instruktion steg 4.3 gratinerad kassler med svampstuvning
4.3. Vispa.
instruktion steg 4.4 gratinerad kassler med svampstuvning
4.4. Jämn smet.
instruktion steg 5 gratinerad kassler med svampstuvning
5. Salt och vitpeppar.
instruktion steg 6 gratinerad kassler med svampstuvning
6. Tjock smet.
instruktion steg 7.1 gratinerad kassler med svampstuvning
7.1. Tillsätt champinjoner.
instruktion steg 7.2 gratinerad kassler med svampstuvning
7.2. Färdig stuvning.
instruktion steg 8 gratinerad kassler med svampstuvning
8. Stuvningen ovanpå kassler och grönsaker.
instruktion steg 9.1 gratinerad kassler med svampstuvning
9.1. Riven ost.
instruktion steg 9.2 gratinerad kassler med svampstuvning
9.2. Riven ost ovanpå stuvningen.
instruktion steg 10.1 gratinerad kassler med svampstuvning
10.1. Gratinera i ugnen.
instruktion steg 10.2 gratinerad kassler med svampstuvning
10.2. Färdigt att servera.
instruktion steg 10.3 gratinerad kassler med svampstuvning
10.3. Servera gärna med ris.

LCHF LCHF Tips:

Välj enbart vispgrädde. Servera utan ris.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig minst 5 dygn i kylskåp.

Kommentarer

Skriv en kommentarer

person Svar till Lindis penna Skrivet av Susanne
Trevligt! Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Lindis
Detta var gott!!!!
person Svar till Tina penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra! :)

Läs alla 9 kommentarer