Chokladcheesecake med kolasås
Baka denna fantastiska cheesecake med choklad och kolasås när du vill imponera på gästerna med en supersmarrig glasstårta som innehåller chokladbitar och dulce de leche (kolakräm).
Förutom att tårtan blir sagolikt god så är det även perfekt att den går att förbereda långt i förväg och förvara i frysen. Inget behöver göras mer än att ta fram den ca 30 minuter före servering.
Tid: 1 timme + minst 6 timmar i frysen
12 bitar
Näringsvärde per bit (143 g): 496 kalorier, 40 g kolhydrater, 34 g fett, 7 g protein
Ingredienser:
Cheesecake:
- 150 g choklad (ljus och/eller mörk choklad)
- 5 st (75 g) digestivekex
- 3 st ägg
- 1 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 300 g färskost
- 4 dl vispgrädde
Kolasås:
- 1 burk (ca 300 g) karamelliserad mjölk
- 1 dl vispgrädde
Topping:
- 5 st (75 g) digestivekex
- ca 50 g choklad (valfri sort)
Glutenfritt - Välj glutenfria digestivekex eller andra kakor.
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 26 cm i diameter
Gör så här:
Hållbarhet och förvaring:
Förvara tårtan i frysen där den håller sig minst 3 månader.
| Efterrätter | Glass |