| Efterrätter
| Kräftskiva
|
Klassisk cheesecake
En mycket god klassisk cheesecake. Kakan blir mäktig och räcker till många. Passar bra till dessert och blir väldigt god med lagom len och syrlig smak när man tillsätter lime enligt receptet.
Tid: 100 min varav 60 min i ugnen
8-12 portioner
Ingredienser:
Botten:
- 12 st digestivekex
- 75 g smör
Fyllning:
- 800 g färskost
- 2 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 2 msk vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- ev. 2 st lime
- 4 st ägg
Laktosfritt - Välj laktosfri färskost. Smör är i princip laktosfritt, annars finns även det att köpa laktosfritt.
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st pajform ca 24 cm i diameter
- ev.
elvisp
eller köksmaskin
Ugn:
- 175 °C i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per portion, beräknat på 12 portioner (124 g): 378 kalorier, 27 g kolhydrater, 27 g fett, 7 g protein
Serveringstips
Servera t.ex. med färska bär och lime i skivor.
Hållbarhet och förvaring
Förvara i kylskåp.
️ Skrivet av
Kan man använda sig av gluten fri mjöl istället för vanlig mjöl
️ Skrivet av
Wow den blev så bra. Tack för att du delar med dig. Den kommer att göras flertal gånger
️ Skrivet av
Gjorde denna igen men med krossade pepparkakor istället och det blev väldigt gott, ett jättebra alternativ till julfikat :)
️ Skrivet av
ååå tack för detta recept. Kakan blev jättegod. Påminner om den man köper på starbucks. Använde mig av en form på 28 i diameter för att vara på den säkra sidan! Super! Kommer göras fler gånger.
webmaster
️ Skrivet av
Ja det stämmer! Ja det blir mycket smet, som du ser på mina bilder så blir det fullt i min pajform som är 24 cm i diameter. Men det går bra och det bubblar inte över i ugnen. Hoppas din cheesecake blev god!