Hallonkladdkaka




Ingredienser:
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 2,5 dl strösocker
- 0,5 msk vaniljsocker
- ev. några droppar citronarom
- eller ev. 0,5 st citron (rivet skal)
- 2 dl vetemjöl
- ca 150 g hallon frysta eller färska


Utrustning:
- 1 st pajform ca 22 cm i diameter
Gör så här:
-
Smält smöret i en kastrull.
- 100 g smör
Smält smöret. -
Vispa ner ägg, strösocker och vaniljsocker. Om du vill ha lite citronsmak så tillsätt citronarom eller rivet citronskal.
- 2 st ägg
- 2,5 dl strösocker
- 0,5 msk vaniljsocker
- ev. några droppar citronarom
- eller ev. 0,5 st citron (rivet skal)
- ev. 0,5 st citron (rivet skal)
Vispa ner ägg, strösocker, vaniljsocker, ev. citron. -
Vispa ner vetemjölet. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
- 2 dl vetemjöl
Tillsätt vetemjöl. Vispa. -
Häll smeten i en rund pajform ca 22 cm i diameter.
(Beroende på vad man har för form kan den ev. behöva smörjas och bröas först.)
Häll smeten i formen. -
Strö över hallonen (frysta eller tinade spelar ingen roll).
- ca 150 g hallon frysta eller färska
Strö över hallon. -
Grädda i mitten av ugnen i 175°C i ca 20 minuter eller tills kakan fått lite färg.
Grädda i ugnen. -
Ta ut kladdkakan från ugnen och låt svalna under bakhandduk. Den kommer då även sjunka ihop en del.
Låt svalna. Hallonkladdkakan har svalnat. -
Servera ljummen eller kall gärna med vispad grädde eller glass.
Servera. En bit hallonkladdkaka.
Serveringstips:
Servera med vispad grädde eller vaniljglass.
Hållbarhet och förvaring:
Går bra att frysa. Håller sig minst 4 dagar i rumstemperatur och minst en vecka i kylskåp.
| Efterrätter |
Så duktig du är! Alla recept är skrivna i klar språk inkl bilder - kan bara inte misslyckats! Upptäckte dina recept nyligen och har definitivt hittat rätt! Tack att du har lagt ner så mycket jobb och att du delar med dig!
Lycka till i fortsättningen!
Kan man byta ut hallonen mot jordgubbar?

⭐ webmaster