| Efterrätter |

Hallonkladdkaka

Mycket god och enkel kladdkaka med hallon. Jag vill verkligen rekommendera att tillsätta citronarom eller rivet skal av citron enligt receptet eftersom det ger hallonkladdkakan en extra god smak.
hallonkladdkaka
Mycket gott och enkelt recept på hallonkladdkaka.
Timglas Tid: 40 min varav 25 min i ugnen
Portioner 8-10 bitar

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Ta laktosfritt smör.
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull.

    instruktion steg 1 hallonkladdkaka
    Smält smöret.
  2. Vispa ner ägg, strösocker och vaniljsocker. Om du vill ha lite citronsmak så tillsätt citronarom eller rivet citronskal.

    instruktion steg 2 hallonkladdkaka
    Vispa ner ägg, strösocker, vaniljsocker, ev. citron.
  3. Vispa ner vetemjölet. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.

    instruktion steg 3.1 hallonkladdkaka
    Tillsätt vetemjöl.
    instruktion steg 3.2 hallonkladdkaka
    Vispa.
  4. Häll smeten i en rund pajform ca 22 cm i diameter.

    (Beroende på vad man har för form kan den ev. behöva smörjas och bröas först.)

    instruktion steg 4 hallonkladdkaka
    Häll smeten i formen.
  5. Strö över hallonen (frysta eller tinade spelar ingen roll).

    • ca 150 g hallon frysta eller färska
    instruktion steg 5 hallonkladdkaka
    Strö över hallon.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 175°C i ca 20 minuter eller tills kakan fått lite färg.

    instruktion steg 6 hallonkladdkaka
    Grädda i ugnen.
  7. Ta ut kladdkakan från ugnen och låt svalna under bakhandduk. Den kommer då även sjunka ihop en del.

    instruktion steg 7.1 hallonkladdkaka
    Låt svalna.
    instruktion steg 7.2 hallonkladdkaka
    Hallonkladdkakan har svalnat.
  8. Servera ljummen eller kall gärna med vispad grädde eller glass.

    instruktion steg 8.1 hallonkladdkaka
    Servera.
    instruktion steg 8.2 hallonkladdkaka
    En bit hallonkladdkaka.

servera Serveringstips:

Servera med vispad grädde eller vaniljglass.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Går bra att frysa. Håller sig minst 4 dagar i rumstemperatur och minst en vecka i kylskåp.

Kommentarer till Hallonkladdkaka

Skriv en kommentar

person Svar till Camilla penna Skrivet av Susanne
Jag har alltid använt frysta hallon direkt från frysen och kakan har alltid blivit bra på utsatt tid. Har du tagit en mycket större mängd hallon än vad som är angivet i receptet? Har ugnen verkligen varit varm med över- och undervärme när du satt in kladdkakan? Har du använt en mindre form? Kul att du gillar hallonkladdkakan! :) Skriv gärna igen!
penna Skrivet av Camilla
Hej!
Hade samma kladdiga problem, jag ställde in kakan igen. Sammanlagt stod den i ugnen i ca 55 min, SEN var den färdig...
Min fundering kring detta var mängden hallon och att de var frysta, dvs mkt extra vätska och att det blir kylt runt hallonen och därför krävs längre gräddningstid. Nu gör jag kakan igen (med hallon och blåbär) färre bär och tinade, får se om 25 min räcker. I övrigt; SUPERGOD!
person Svar till Åsa dahl penna Skrivet av Susanne
Det var tråkigt att höra. Om hela kakan var kladdig smet så kan den inte ha gräddats ordentligt. Var ugnen verkligen varm under hela gräddningstiden? Med både över- och undervärme? En annan sak som påverkar gräddningstid är formens storlek. Skriv gärna igen. Vad tror du det kan bero på?

Läs alla 27 kommentarer