
1. Kyckling/höns/broilerfärs + pesto. Oljan i peston balanserar det väldigt magra köttet. Grön pesto är gott, men ser inte vackert ut. Röd pesto ser bättre ut. Pesto arrabiata (chili) är det jag fastnat för på sista tiden, men man måste se upp med hur starkt man vill ha det! Ca hälften av en 180-200g burk tycker jag är lagomt (starkt) till 400 gram färs.
Peston och färsen blandar man lättast i en platspåse (blir extremt klåttigt annars pga all olja, och svårt att inte överarbeta alltsammans).
Detta kommer att läcka en hel del olja i ugnen. Blir inte alltid vackert. Men mkt gott! Är man organiserad nog att drapera långsmala skivor av paprika över limpan (fäst med tandpetare) för sista 20-30 min i ugn blir det ännu bättre.
(Man kan försöka sig på färs med grön pesto inrullad i färs med röd pesto - ser snyggt ut skivat iaf. Då är det bäst att ta ganska litet pesto i den inre färsen och kanske lägga till ett ägg i den.)
2. Min mammas klassiska lökfärs, ett recept från antingen Knorr eller BlåBand:
Blanda en påse fransk löksoppa i 2dl gräddfil. Låt svälla så länge du har tålamod. Blanda löksoppsgrädfilen med 500-1000 gram nöt eller blandfärs, helst inte för mager.
Nu skall jag testa att ha i både ströbröd, grädde och ägg (ingredienser jag av lathet normalt undviker) i en kyckling-arrabiata limpa! Tack för inspirationen!