Goda köttfärsbiffar med rivna morötter. Enkelt recept på god och billig mat som dessutom är hälsosam med lågt GI om du serverar med t.ex. quinoa. Supergott att servera med en kall sås till.
Enkelt och gott recept på morotsbiffar serverade med kokt bulgur, kokta haricots verts samt kall chilisås.
Hetta upp en stekpanna med smör, när det slutat bubbla är det dags att börja steka. Sänk värmen och stek på låg-medelvärme ca 5 minuter på varje sida så att biffarna får lite färg utan att bli brända och blir genomstekta.
Under tiden du steker morotsbiffarna kan du passa på att förbereda de tillbehör du vill servera med som sås och grönsaker.
Stek ca 5 min på ena sidan.Stek ca 5 min på andra sidan.
Servera morotsbiffarna med de tillbehör du vill ha, följande är mina förslag som både går snabbt att tillaga och blir gott; kokt bulgur, kokta haricots verts (koka ca 1-2 minuter i lättsaltat vatten) och kall chilisås (blanda bara crème fraiche med chilikrydda och lite salt).
Den kalla chilisåsen går bra att blanda ihop direkt i crème fraiche-burken vilket sparar disk.
Kul att du tycker om receptet. Tack för att du skrev!
️ Skrivet av Annika
Bra recept, tack för det. Mvh Annika
webmaster
Svar till
Mikael
️ Skrivet av Susanne
Tack för jättebra tips!
️ Skrivet av Mikael
Om man ska steka biffarna och man tycker att dom inte håller i hop så har jag ett litet tips. Efter du har format biffarna så lägger du dom på ett fat och sedan lägger du biffarna i frysen i ca 30 minuter. Resultat blir att biffarna håller i hop när du steker dom.
webmaster
Svar till
Galdor
️ Skrivet av Susanne
Roligt att du tycker om receptet och tack för bra tips, låter gott!
️ Skrivet av Galdor
Dessa biffar är troligen ett utav mina favoritrecept från den här sidan. Kryddar ofta rikligt med svartpeppar, chili och cayennepeppar och serverar med klyftpotatis, tzatziki och valfri sallad. Fantastiskt gott!
Svar till
Susanne
️ Skrivet av hej
Posten är anmäld och väntar på att godkännas
eller tas bort.
webmaster
Svar till
Jag
️ Skrivet av Susanne
Jag tror det. Prova 200°C ca 15-20 minuter. Jag kan dock inte lova att det blir bra eftersom jag aldrig provat. Detta är alltså min gissning. Skriv gärna hur det blev om du provar! :)
️ Skrivet av Jag
jag undrar om: JAG VILL INTE STEKA! kan man ha biffarna i ugnen istället? :) <33
Svar till
Susanne
️ Skrivet av Annika
Ja det blev gott :)
webmaster
Svar till
Annika
️ Skrivet av Susanne
Det blir säkert gott med lök också!
️ Skrivet av Annika
Tror jag ska laga det här till middag ikväll men ha i lök också! Tycker det är gott med lök.
️ Skrivet av yvonne pira
om alla tycker att dom inte verkar hålla ihop varför inte ha i lite potatismjöl vetemjöl eller maizena
️ Skrivet av yvonne pira
jag hade lite grädde och curry garam massala i
Svar till
Malin
️ Skrivet av Elin
Smart med ägg i. Då håller de kanske ihop lite bättre. Ska testa det
️ Skrivet av Malin
De blev helt underbara. Grymt goda! Följde receptet förutom att jag hade lite mindre olja och ett ägg i också. Mina biffar blev inte ett dugg torra, utan saftiga. Perfekta helt enkelt!
️ Skrivet av Monica
Mycket goda biffar. Jag hade lite mer salt och en
vitlok. Mina blev safftiga. Ska definitivt laga dessa biffar igen.
️ Skrivet av Marcus
Kanongott!
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Svar till viktoria: Det finns biffrecept med ägg och utan ägg så det är inte säkert att det gör något i ditt fall med pannbiffen, dock har jag ju inte sett receptet på den. Ägget klistrar ihop biffarna lite, därmed inte sagt att det blir smuligt utan ägg, men det blir lite annorlunda men gör ingen jättestor skillnad vad jag har märkt. Men kanske finns någon annan som vet mer om detta som läser det här som kan ge ett bättre svar?
️ Skrivet av viktoria
jag har en fråga jag gjorde pannbiff glömde att ha i ägg så nu är frågan. Gör det något? vad har ägget för funktion? vet att det inte har något med just detta recept att göra. men hoppas det inte gör något att jag frågar endå
️ Skrivet av Madde
Jättegoda!
️ Skrivet av Therese
Väldigt goda biffar. Håller dock med om att de blir lite torra. Ska prova något av era tips nästa gång.
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Svar till Barbara: Det är ungefär samma GI vad jag vet.
️ Skrivet av Barbara
Jag undrar om man ersätter vanliga mjölk produkter med laktosfria produkter får man lägre GI värde?
️ Skrivet av Håkan
Jag brukar blanda i sweet Chilisås , fetaost och rödlök , sedan bryner jag dem bara och sedan in i ugnen på 125 grader tills de är klara , då blir det inte torra .