Morotsbiffar

Goda köttfärsbiffar med rivna morötter. Enkelt recept på god och billig mat som dessutom är hälsosam med lågt GI om du serverar med fullkornspasta.
morotsbiffar
Enkelt och gott recept på morotsbiffar serverade med kokt bulgur, kokta haricots verts samt kall chilisås.
Timglas Tid: 25 minuter
Portioner 4 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (213 g): 249 kalorier, 6 g kolhydrater, 15 g fett, 23 g protein, 2 g fibrer
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Ev: Serveringsförslag:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt

Utrustning:

Gör så här:

  1. Skala och riv morötterna på rivjärn eller i matberedare.

    Förbered det du vill servera med som har längre koktid t.ex. kokt bulgur.

    instruktion steg 1 morotsbiffar
    Riven morot.
  2. Mät upp köttfärs, salt, peppar och ev. chilipeppar och basilika. Blanda.

    instruktion steg 2.1 morotsbiffar
    Köttfärs och kryddor.
    instruktion steg 2.2 morotsbiffar
    Blanda.
  3. Blanda ner de rivna morötterna.

    instruktion steg 3.1 morotsbiffar
    Tillsätt rivna morötter.
    instruktion steg 3.2 morotsbiffar
    Blanda.
  4. Tillsätt oljan och blanda så det blir en kladdig smet som går att forma biffar av.

    instruktion steg 4 morotsbiffar
    Blanda i olja.
  5. Forma smeten till biffar.

    instruktion steg 5 morotsbiffar
    Forma till biffar.
  6. Hetta upp en stekpanna med smör, när det slutat bubbla är det dags att börja steka. Sänk värmen och stek på låg-medelvärme ca 5 minuter på varje sida så att biffarna får lite färg utan att bli brända och blir genomstekta.

    Under tiden du steker morotsbiffarna kan du passa på att förbereda de tillbehör du vill servera med som sås och grönsaker.

    instruktion steg 6.1 morotsbiffar
    Stek ca 5 min på ena sidan.
    instruktion steg 6.2 morotsbiffar
    Stek ca 5 min på andra sidan.
  7. Servera morotsbiffarna med de tillbehör du vill ha, följande är mina förslag som både går snabbt att tillaga och blir gott; kokt bulgur, kokta haricots verts (koka ca 1-2 minuter i lättsaltat vatten) och kall chilisås (blanda bara crème fraiche med chilikrydda och lite salt).

    Den kalla chilisåsen går bra att blanda ihop direkt i crème fraiche-burken vilket sparar disk.

    instruktion steg 7 morotsbiffar
    Kall chilisås.

byt ut Variationstips:

Ta palsternacka istället för morötter. Variera kryddningen.

Se även dessa recept

| Billigt | GI | Lunch |

Kommentarer och betyg

progress
Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Mikael
Om man ska steka biffarna och man tycker att dom inte håller i hop så har jag ett litet tipps. Efter du har format biffarna så lägger du dom på ett fat och sedan lägger du biffarna i frysen i ca 30 minuter. Resultat blir att biffarna håller i hop när du steker dom.
✏️ Skrivet av Galdor
Dessa biffar är troligen ett utav mina favoritrecept från den här sidan. Kryddar ofta rikligt med svartpeppar, chili och cayennepeppar och serverar med klyftpotatis, tzatziki och valfri sallad. Fantastiskt gott!
💬 Svar till Susanne ✏️ Skrivet av hej
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
💬 Svar till Jag ✏️ Skrivet av Susanne
Jag tror det. Prova 200°C ca 15-20 minuter. Jag kan dock inte lova att det blir bra eftersom jag aldrig provat. Detta är alltså min gissning. Skriv gärna hur det blev om du provar! :)
✏️ Skrivet av Jag
jag undrar om: JAG VILL INTE STEKA! kan man ha biffarna i ugnen istället? :) <33