
Biff à la Lindström
💬 4 kommentarerGott och enkelt recept på klassikern Biff à la Lindström.




Ingredienser:
- 4 msk ströbröd
- 1 msk potatismjöl
- 1,5 dl vatten
- ca 1,5 dl hackade inlagda rödbetor
- 2 msk finhackad röd lök (stek resten av löken som tillbehör)
- 2 msk hackad smörgåsgurka
- eller 2 msk gurkmix eller bostongurka
- ev. 1 msk kapris
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 400 g nötfärs
- 1 st ägg
- smör att steka i
Tillbehör:
- hackade inlagda rödbetor
- stekt röd lök
- 200 g sockerärtor
- eller gröna bönor
- persilja

Gör så här:
Häll ströbröd, potatismjöl och vatten i en bunke och rör om. Låt stå ca 10 minuter så att det sväller. Under tiden det sväller kan man passa på att hacka lök, rödbetor och smörgåsgurka i små bitar.
Rör ner salt och svartpeppar och blanda därefter ihop med köttfärsen. Blanda sist ner ägg, hackad lök, hackade rödbetor, hackad smörgåsgurka och kapris.
Forma smeten till ca 8 biffar. Hetta upp en stekpanna med smör och stek ca 3-4 minuter på varje sida på medelhög värme.
Var försiktig när du vänder biffarna för de ramlar ganska lätt isär.
När biffarna är färdiga stek lök och ev. haricot verts eller sockerärtor ett par minuter.
Servera tillsammans med potatismos och tillbehör.




GI Tips:
Biff à la Lindström har relativt högt GI.
Hållbarhet och förvaring:
Förvara i kylskåp, hållbarhet ca 5 dagar. Går också bra att frysa.

✏️ Skrivet av
Tack. Ha gjort dehär några gånger men ha int tackat förut. Väldigt gott.

⭐ webmaster
✏️ Skrivet av
Svar till Anders: Jag har inte provat det men jag tror det går bra även med vetemjöl. Skriv gärna hur det blev om du provar!

✏️ Skrivet av
Går det lika bra med mjöl som potatismjöl?

✏️ Skrivet av
Det ser jätte gott ut och jag ska försöka göra den själv, men det blir svårt.
ha en trevlig dag /m
ha en trevlig dag /m