| Inläggningar |

Kapris

kapris
Kapris

pil Recept med Kapris

Kapris är en krydda med en lite bitter smak. Man använder de mogna blomknopparna från busken Capparis som växer vilt runt Medelhavet. Knopparna läggs i vinäger och salt för att få fram den speciella syrliga och lite bittra smaken.

Kapris används till bl.a. wienerschnitzel, råbiff, potatissallader, stekt fisk och remouladsås.

Det finns även salladskapris eller jättekapris som är mildare i smaken än de små.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

Caper

Hitta Finns i affären:

Inlagd kapris finns i kryddhyllan.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Hållbarhet se förpackningen. Öppnad burk förvaras i kylskåp.

Byt ut Ersätt med:

Kapris ersätts med gröna oliver när det gäller smaken och med inlagd grönpeppar utseendemässigt.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Liknande ingredienser


Biff à la Lindström med tillbehör

Biff à la Lindström

Klassikt recept på Biff à la Lindström som är köttfärsbiffar med rödbetor och smörgåsgurka. Mycket goda. Servera med potatismos och tillbehör.

klocka Tid: 30 minuter
wienerschnitzel

Wienerschnitzel

Klassiskt recept på Wienerschnitzel - dubbelpanerat kalvinnanlår. Gott och enkelt! Bilder steg för steg.

klocka Tid: ca 30 minuter