| Huvudrätter
| Nötkött
|
Wienerschnitzel
En klassisk maträtt som man gör genom att dubbelpanera kalvinnanlår i skivor. Gott, enkelt och lyxigt!
Tid: ca 30 minuter
4 portioner
Ingredienser:
- 4 skivor (ca 800 g) kalvinnanlår i skivor
- 0,75 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- 2 st ägg
- 1,5 dl ströbröd
- ca 100 g smör att steka i
Servering:
- 4 portioner klyftpotatis eller kokt potatis
- 3 dl ärtor
- 1 st citron
- 8 st ansjovisfiléer
- 2 msk kapris
Gör så här:
Hållbarhet och förvaring
Färdigtillagad wienerschnitzel håller sig i kylskåp minst 5 dygn.
️ Skrivet av
alldeles för lång stektid föreslår ca 2 min per sida
webmaster
Svar till
Martin
️ Skrivet av
Tack för tipset!
️ Skrivet av
Låt schnitzeln ligga och torka en halvtimme till en timme så lossnar inte paneringen när du steker.