Biff stroganoff

Enkelt recept på den klassiska rätten biff stroganoff som serveras med kokt ris och grönsaker.
biff stroganoff
Biff stroganoff är gott och enkelt, ett klassiskt recept.
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Servering:

  • 4 portioner kokt ris
laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfri grädde och smör att steka i.
glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Skär köttet i 2 cm breda strimlor om du inte köpt färdigstrimlat kött.

    Börja även koka riset.

    instruktion steg 1 biff stroganoff
    Strimlat nötkött.
  2. Värm upp en stekpanna med en klick smör på medelhög värme. Börja steka köttet när det slutat bubbla. Stek några minuter och vänd runt och stek några minuter till så det får lite färg.

    instruktion steg 2.1 biff stroganoff
    Börja steka.
    instruktion steg 2.2 biff stroganoff
    Stek köttet.
  3. Hacka löken och skär champinjonerna i skivor. Lägg i stekpannan och låt steka några minuter tillsammans med köttet tills löken är blank och fin och champinjonerna krympt ihop.

    instruktion steg 3.1 biff stroganoff
    Hackad lök.
    instruktion steg 3.2 biff stroganoff
    Stek tillsammans.
    instruktion steg 3.3 biff stroganoff
    Stek och rör om.
  4. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Tillsätt tomatpuré och senap. Häll på grädden och kalvfonden.

    instruktion steg 4 biff stroganoff
    Tillsätt smaksättning, grädde.
  5. Låt steka på svag värme i stekpannan, gärna under lock, i ca 10 minuter. Smaka av med salt.

    Servera med kokt ris.

    instruktion steg 5.1 biff stroganoff
    Koka på svag värme.
    instruktion steg 5.2 biff stroganoff
    Kokt ris.

servera Serveringstips:

Servera med ris och sallad.

GI GI Tips:

Servera med råris, fullkornsris, bulgur eller quinoa.

LCHF LCHF Tips:

Servera utan ris med t.ex. kokta grönsaker som blomkål och broccoli.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig minst 5 dagar i kylskåp. Går också att frysa.

Kommentarer till Biff stroganoff

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
besökare Svar till maria penna Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om receptet! :)
penna Skrivet av maria
Otroligt gött och matigt. Topp recept..
besökare Svar till Magnus penna Skrivet av Susanne
Ja, det går alldeles utmärkt med lövbiff. Jag ska förtydliga det i receptet. (Lövbiff är innanlår.)
penna Skrivet av Magnus
Funkar det med strimlad lövbiff?
besökare Svar till maräng penna Skrivet av oskar
Det ska va grädde i biffstroganoff, har haft i min släkt i generationer.
besökare Svar till Deliquate penna Skrivet av Susanne
Tack för tipset!
penna Skrivet av Deliquate
Riktigt gott om man tillsätter 1 dl gott rött vin också!
besökare Svar till maräng penna Skrivet av Susanne
Tack för din synpunkt. Man kan göra recept på olika sätt. Det blir gott både med crème fraiche och grädde tycker jag. Men självklart ska du göra din biff stroganoff med crème fraiche istället!
penna Skrivet av maräng
Biff Stroganoff på grädde?! Gör om, gör rätt!
Det ska vara Creme fraiche eller smetana för syrligheten.
Receptet ovan är snarare gräddkokt kött med kryddor. Kan vara väldigt gott men är INTE Stroganoff!
besökare Svar till Maria penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! Kul att du tycker om mina recept! :)

Läs alla 39 kommentarer

Se även dessa recept

| GI Recept | Lunch | Nötkött |