
⭐ webmaster
Utrustning:
Skär köttet i 2 cm breda strimlor om du inte köpt färdigstrimlat kött.
Börja även koka riset.
Värm upp en stekpanna med en klick smör på medelhög värme. Börja steka köttet när det slutat bubbla. Stek några minuter och vänd runt och stek några minuter till så det får lite färg.
Hacka löken och skär champinjonerna i skivor. Lägg i stekpannan och låt steka några minuter tillsammans med köttet tills löken är blank och fin och champinjonerna krympt ihop.
Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Tillsätt tomatpuré och senap. Häll på grädden och kalvfonden.
Låt steka på svag värme i stekpannan, gärna under lock, i ca 10 minuter. Smaka av med salt.
Servera med kokt ris.
Serveringstips:
Servera med ris och sallad.
GI Tips:
Servera med råris, fullkornsris, bulgur eller quinoa.
LCHF Tips:
Servera utan ris med t.ex. kokta grönsaker som blomkål och broccoli.
Hållbarhet och förvaring:
Håller sig minst 5 dagar i kylskåp. Går också att frysa.