| GI Recept | Lunch | Nötkött |

Biff stroganoff

Enkelt recept på den klassiska rätten biff stroganoff som serveras med kokt ris och grönsaker.
biff stroganoff
Biff stroganoff är gott och enkelt, ett klassiskt recept.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Servering:

  • 4 portioner kokt ris
laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfri grädde och smör att steka i.
glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

Vintips:

Cerro Malbec (nr 6768)

Gör så här:

  1. Skär köttet i 2 cm breda strimlor om du inte köpt färdigstrimlat kött.

    Börja även koka riset.

  2. Värm upp en stekpanna med en klick smör på medelhög värme. Börja steka köttet när det slutat bubbla. Stek några minuter och vänd runt och stek några minuter till så det får lite färg.

  3. Hacka löken och skär champinjonerna i skivor. Lägg i stekpannan och låt steka några minuter tillsammans med köttet tills löken är blank och fin och champinjonerna krympt ihop.

  4. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Tillsätt tomatpuré och senap. Häll på grädden och kalvfonden.

  5. Låt steka på svag värme i stekpannan, gärna under lock, i ca 10 minuter. Smaka av med salt.

    Servera med kokt ris.

Beskrivande bilder

instruktion steg 1 biff stroganoff
1. Strimlat nötkött.
instruktion steg 2.1 biff stroganoff
2.1. Börja steka.
instruktion steg 2.2 biff stroganoff
2.2. Stek köttet.
instruktion steg 3.1 biff stroganoff
3.1. Hackad lök.
instruktion steg 3.2 biff stroganoff
3.2. Stek tillsammans.
instruktion steg 3.3 biff stroganoff
3.3. Stek och rör om.
instruktion steg 4 biff stroganoff
4. Tillsätt smaksättning, grädde.
instruktion steg 5.1 biff stroganoff
5.1. Koka på svag värme.
instruktion steg 5.2 biff stroganoff
5.2. Kokt ris.

servera Serveringstips:

Servera med ris och sallad.

GI GI Tips:

Servera med råris, fullkornsris, bulgur eller quinoa.

LCHF LCHF Tips:

Servera utan ris med t.ex. kokta grönsaker som blomkål och broccoli.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig minst 5 dagar i kylskåp. Går också att frysa.