| GI Recept | Lunch | Nötkött |

Biff stroganoff

Enkelt recept på den klassiska rätten biff stroganoff som serveras med kokt ris och grönsaker.
biff stroganoff
Biff stroganoff är gott och enkelt, ett klassiskt recept.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Servering:

  • 4 portioner kokt ris
laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfri grädde och smör att steka i.
glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

Vintips:

Cerro Malbec (nr 6768)

Gör så här:

  1. Skär köttet i 2 cm breda strimlor om du inte köpt färdigstrimlat kött.

    Börja även koka riset.

  2. Värm upp en stekpanna med en klick smör på medelhög värme. Börja steka köttet när det slutat bubbla. Stek några minuter och vänd runt och stek några minuter till så det får lite färg.

  3. Hacka löken och skär champinjonerna i skivor. Lägg i stekpannan och låt steka några minuter tillsammans med köttet tills löken är blank och fin och champinjonerna krympt ihop.

  4. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Tillsätt tomatpuré och senap. Häll på grädden och kalvfonden.

  5. Låt steka på svag värme i stekpannan, gärna under lock, i ca 10 minuter. Smaka av med salt.

    Servera med kokt ris.

Beskrivande bilder

instruktion steg 1 biff stroganoff
1. Strimlat nötkött.
instruktion steg 2.1 biff stroganoff
2.1. Börja steka.
instruktion steg 2.2 biff stroganoff
2.2. Stek köttet.
instruktion steg 3.1 biff stroganoff
3.1. Hackad lök.
instruktion steg 3.2 biff stroganoff
3.2. Stek tillsammans.
instruktion steg 3.3 biff stroganoff
3.3. Stek och rör om.
instruktion steg 4 biff stroganoff
4. Tillsätt smaksättning, grädde.
instruktion steg 5.1 biff stroganoff
5.1. Koka på svag värme.
instruktion steg 5.2 biff stroganoff
5.2. Kokt ris.

servera Serveringstips:

Servera med ris och sallad.

GI GI Tips:

Servera med råris, fullkornsris, bulgur eller quinoa.

LCHF LCHF Tips:

Servera utan ris med t.ex. kokta grönsaker som blomkål och broccoli.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig minst 5 dagar i kylskåp. Går också att frysa.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
 svar  Svar till  Magnus    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Ja, det går alldeles utmärkt med lövbiff. Jag ska förtydliga det i receptet. (Lövbiff är innanlår.)
   kommentar  Skrivet av  Magnus  
Funkar det med strimlad lövbiff?
 svar  Svar till  maräng    kommentar  Skrivet av  oskar  
Det ska va grädde i biffstroganoff, har haft i min släkt i generationer.
 svar  Svar till  Deliquate    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Tack för tipset!
   kommentar  Skrivet av  Deliquate  
Riktigt gott om man tillsätter 1 dl gott rött vin också!
 svar  Svar till  maräng    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Tack för din synpunkt. Man kan göra recept på olika sätt. Det blir gott både med crème fraiche och grädde tycker jag. Men självklart ska du göra din biff stroganoff med crème fraiche istället!
   kommentar  Skrivet av  maräng  
Biff Stroganoff på grädde?! Gör om, gör rätt!
Det ska vara Creme fraiche eller smetana för syrligheten.
Receptet ovan är snarare gräddkokt kött med kryddor. Kan vara väldigt gott men är INTE Stroganoff!
 svar  Svar till  Maria    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Tack för bra tips! Kul att du tycker om mina recept! :)
   kommentar  Skrivet av  Maria  
Jag brukar alltid steka lite rökt fläsk då jag lagar rätter med crème fraiche eller gräddfil. Inte mer än 2-3 matsked - men det gör en smakskillnad... :)
Tack för alla härliga recept!
Maria
 svar  Svar till  Jenny    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Tack så mycket! Roligt att höra!

Skriv och läs alla 37 kommentarer