
⭐ webmaster
Skär köttet i mindre bitar, ca 2-3 cm kuber. På bilderna gör jag dubbel sats (1 kg nötkött).
Koka upp vatten och buljongtärning i en gryta.
Rör i soja och peppar. Lägg i köttet.
Skala lökarna och skär i ringar. Lägg även löken i buljongen.
Häll på mera vatten om du tycker det behövs så att köttet kan koka i vätskan, men tänk på att ju mer vatten desto mera sås (kan bli onödigt mycket, nästan soppa) och dessutom kommer det vätska från löken och köttet så det behövs troligen inte hällas på mera vatten.
Låt koka med locket på glänt på låg-medelstark värme i minst 35-40 minuter så att köttet blir mört. Rör om någon gång då och då. Provsmaka gärna en bit och är det inte mört fortsätt då att koka tills det blir mört, gärna 1,5-2 timmar totalt. Oftast brukar jag koka 1,5 timmar.
(Tillaga dina tillbehör t.ex. kokt ris och grönsaker mot slutet så det blir klart samtidigt.)
När köttet är mört, rör i grädden.
Vispa till sist ner idealmjöl, så mycket så du får önskad tjocklek på såsen och låt koka ett par minuter.
Servera med tillbehören!
Tips & tricks:
GI Tips:
LCHF Tips:
Variationstips:
Planeringstips:
Hållbarhet och förvaring: