
Köttgryta med tomatsmak
💬 8 kommentarer



Ingredienser:
- 1 kg högrev
- salt
- grovmalen svartpeppar
- 1 st gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 400 g krossade tomater
- 1 dl rött matlagningsvin
- 3 dl vatten
- 1 st köttbuljongtärning
- eller 2-3 msk kalvfond
- 3 msk tomatpuré
- 0,5 tsk chilipeppar
- 2 st lagerblad


Så här tillagar du köttgryta med tomatsmak:
-
Skär köttet i grytbitar, ca 3 cm kuber eller vad du själv föredrar.
- 1 kg högrev
Högrev skuren i bitar. -
Hetta upp en stekpanna med smör på medelhög värme. Stek lite av köttet i taget på medelhög värme så att det får lite färg runtom, salta och peppra och lägg sedan över det i en gryta.
- salt
- grovmalen svartpeppar
Börja steka. Stek lite kött i taget så det får färg. Lägg över stekta köttet i en gryta. -
Hacka gula löken och vitlöken och tillsätt till köttet. Häll på krossade tomater, rödvin, vatten, köttbuljong, tomatpuré, chilipeppar och lagerblad.
- 1 st gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 400 g krossade tomater
- 1 dl rött matlagningsvin
- 3 dl vatten
- 1 st köttbuljongtärning
- eller 2-3 msk kalvfond
- 3 msk tomatpuré
- 0,5 tsk chilipeppar
- 2 st lagerblad
Tillsätt hackad lök. Häll på resten av ingredienserna. -
Rör om och låt koka upp, sänk värmen och låt småkoka under lock ca 45-60 minuter eller ännu längre tid så blir köttet ännu mörare (men jag brukar inte koka längre tid än 45-60 minuter).
Förbered under tiden det du ska servera med t.ex. kokt ris och grönsaker.
Servera köttgrytan med t.ex. kokt ris och/eller grönsaker.
Rör om. Koka på svag värme. Köttgrytan klar (efter 55 minuter).
Serveringstips:
GI Tips:
LCHF Tips:
Tips för att undvika tillsatser:
Planeringstips:
Hållbarhet och förvaring:



⭐ webmaster

