| Smaksättning |

Lagerblad

lagerblad
Lagerblad

pil Recept med Lagerblad

Lagerblad används till bl.a. grytor, soppor och inläggningar.

Torkade lagerblad skall vara gröna för att ha sin smak kvar.

Torkade lagerblad behåller sin smak vid kokning och läggs därför i grytor redan från början och inte bara i slutet av matlagningen.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

Bay leaves.

Hitta Finns i affären:

I kryddhyllan.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Förvara torkade blad torrt och i rumstemperatur. Torkade blad håller sig länge men förlorar i smak efter ca 1 år.

Byt ut Ersätt med:

Andra kryddor t.ex. kryddpepparkorn, vitpeppar, svartpeppar.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Liknande ingredienser


Citronsill

Citronsill

God citronsill med frisk och syrlig citronsmak. Gott som förrätt, buffé, till midsommar, eller på påskbordet. Enkelt recept.

klocka Tid: 1 timme (varav 20 min jobb) + minst 24 timmar i kylskåp
kalops

Kalops

Recept på kalops - en köttgryta med god smak! Köttet blir mört och saftigt. Klassisk svensk husmanskost.

klocka Tid: 2,5 timmar varav 2 timmar kokning
Kokt fläskkorv

Kokt fläskkorv

Kokt fläskkorv med potatis och lingonsylt. Klassisk husmanskost. Gott och enkelt recept. Bilder steg för steg.

klocka Tid: 30 minuter
kycklingsoppa

Kycklingsoppa

Recept på en god äkta kycklingsoppa på hel kyckling som får koka länge och ger en fantastisk smak. Bilder steg för steg.

klocka Tid: 10 minuter + 2 timmar kokning + 15 minuter
Köttgryta med tomatsmak

Köttgryta med tomatsmak

Mycket god mustig köttgryta med tomat, lagerblad, vitlök, buljong, lök. Låt koka ca 45 minuter eller längre så blir köttet mört och fint. Enkelt recept.

klocka Tid: 1 timme
rosmarinmarinerad fläskfilé

Marinerad fläskfilé med rosmarin

Recept på marinerad fläskfilé med rosmarin. Bilder steg för steg! Enkelt. Gott. Går att förbereda.

klocka Tid: 20 minuters jobb + 8 timmar marinering och 1 timme i ugnen
rödvinssås

Rödvinssås

En mycket god och lyxig rödvinssås. En sås med rött vin, schalottenlök och kryddor. Passar perfekt till en bit kött.

klocka Tid: 40 minuter