Lagerblad

Lagerblad används till bl.a. grytor, soppor och inläggningar.
Torkade lagerblad skall vara gröna för att ha sin smak kvar.
Torkade lagerblad behåller sin smak vid kokning och läggs därför i grytor redan från början och inte bara i slutet av matlagningen.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Ja
Näringsvärden
Dessa näringsvärden gäller 100 gram av lagerblad.
Energi: | 460 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 75 g |
Protein: | 8 g |
Fett: | 8 g |
Fibrer: | 26 g |
Tips och info
Engelskt namn:
Finns i affären:
Hållbarhet och förvaring:
Ersätt med:
Måttomvandla lagerblad mellan vikt och volym
Konvertera lagerblad från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.
| Smaksättning |

Citronsill
God citronsill med frisk och syrlig citronsmak. Gott som förrätt, buffé, till midsommar, eller på påskbordet. Enkelt recept.


Kalops
Recept på kalops - en mycket god köttgryta med högrev (nötkött)! Köttet blir mört och saftigt. Klassisk svensk husmanskost.


Kokt fläskkorv
Kokt fläskkorv med potatis och lingonsylt. Klassisk husmanskost. Gott och enkelt recept. Bilder steg för steg.


Kycklingsoppa
Recept på en god äkta kycklingsoppa på hel kyckling som får koka länge och ger en fantastisk smak. Bilder steg för steg.


Köttgryta med tomatsmak
Mycket god mustig köttgryta med tomat, lagerblad, vitlök, buljong, lök. Låt koka ca 45 minuter eller längre så blir köttet mört och fint. Enkelt recept.


Marinerad fläskfilé med rosmarin
Recept på marinerad fläskfilé med rosmarin. Bilder steg för steg! Enkelt. Gott. Går att förbereda.


Rödvinssås
Lyxig rödvinssås med mycket god fyllig smak. En klassisk sås med rött vin, schalottenlök och kryddor. Passar perfekt till en bit kött.
