Kokt fläskkorv

Kokt fläskkorv är enkel husmanskost. Serveras med kokt potatis och lingon. Gott och enkelt.
Kokt fläskkorv
Kokt fläskkorv serverad med kokt potatis, lingonsylt och broccoli.
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 3 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Ev: Tillbehör:

Gör så här:

  1. Häll ca 1-2 liter vatten i en kastrull. Det ska vara så mycket vatten att fläskkorven eller fläskkorvarna (om du gör dubbel sats eller mer) får plats under vattenytan.

    Lägg i kryddpepparkorn och lagerblad. Låt koka upp.

    vatten, lagerblad, kryddpepparkorn
    Vatten, lagerblad, kryddpepparkorn.
  2. När vattnet kokar. Ta bort grytan från plattan och lägg i fläskkorven eller fläskkorvarna.

    vatten kokar
    Vatten kokar.
    lägg i fläskkorven
    Lägg i fläskkorven.
  3. Låt korven ligga i det varma vattnet under lock ca 25 minuter.

  4. Skär fläskkorven i ca 5 cm bitar.

    Servera med kokt potatis, lingonsylt och lite av korvspadet som sky. Kokt broccoli kan också vara gott till.

    fläskkorv i bitar
    Fläskkorv i bitar.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp, håller sig minst 5 dygn.

Se även dessa recept

| Fläskkött | Lunch |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Nora
Hej!
Vet du om spadet hade kunnat återbrukats till exempelvis en soppa?
💬 Svar till Anders68 ✏️ Skrivet av Susanne
Jag brukar inte göra det men man får så klart göra som man vill! :) Låter gott med pepparrotslöksås!
✏️ Skrivet av Anders68
Skall man inte göra några små hål i skinnet?
Har för mig att mitt ex gjorde det, men är inte säker
jag brukar göra min pepparotslöksås till!
Så jäklans gott
✏️ Skrivet av Susanne
Receptet är nu uppdaterat med nya bilder.
✏️ Skrivet av Ove
Tack, smakade utmärkt!

Visa alla kommentarer