| Fläskkött | Lunch |

Kokt fläskkorv

Kokt fläskkorv är enkel husmanskost. Serveras med kokt potatis och lingon. Gott och enkelt.
Kokt fläskkorv
Kokt fläskkorv serverad med kokt potatis, lingonsylt och broccoli.
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 3 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Ev: Tillbehör:

Gör så här:

  1. Häll ca 1-2 liter vatten i en kastrull. Det ska vara så mycket vatten att fläskkorven eller fläskkorvarna (om du gör dubbel sats eller mer) får plats under vattenytan.

    Lägg i kryddpepparkorn och lagerblad. Låt koka upp.

  2. När vattnet kokar. Ta bort grytan från plattan och lägg i fläskkorven eller fläskkorvarna.

  3. Låt korven ligga i det varma vattnet under lock ca 25 minuter.

  4. Skär fläskkorven i ca 5 cm bitar.

    Servera med kokt potatis, lingonsylt och lite av korvspadet som sky. Kokt broccoli kan också vara gott till.

Bilder steg för steg

vatten, lagerblad, kryddpepparkorn
1. Vatten, lagerblad, kryddpepparkorn.
vatten kokar
2.1. Vatten kokar.
lägg i fläskkorven
2.2. Lägg i fläskkorven.
fläskkorv i bitar
4. Fläskkorv i bitar.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp, håller sig minst 5 dygn.

Kommentarer

Skriv en kommentar

penna Skrivet av Susanne
Receptet är nu uppdaterat med nya bilder.
penna Skrivet av Ove
Tack, smakade utmärkt!
penna Skrivet av Veronica
Mycket gott....Hela familjen gillade detta!!!