| Charkprodukter - Korv, bacon m.m. |

Fläskkorv

fläskkorv
Fläskkorv, ca 400 g. Lagom till 3 portioner.

pil Recept med Fläskkorv

Fläskkorv är korv med skinn som innehåller fläskkött. Fläskkorv innehåller rått kött och behöver därför tillagas.

Tillagning

För att lyckas perfekt med tillagningen är mitt bästa tips att använda termometer.

Innertemperaturer

För att veta när köttbiten är lagom stekt, stoppa in en kött-termometer eller digital termometer med spetsens mitt i köttbitens mitt.

Följande innertemperaturer rekommenderas för Fläskkorv:

  • Genomstekt: 70-75°C

Tillagningstips

Låt fläskkorven ligga i varmt vatten (ska ej koka för då spricker fläskkorven) i ca 25 minuter tills innertemperaturen är 70-75°C.

Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.

Innehållsinformation

röd flagga Tillsatsfritt:  Nej

Korv innehåller alltid tillsatser, vissa behövs andra inte. Läs på förpackningen.

gul flagga Laktosfritt:  Kan innehålla laktos

Läs på förpackningen.

gul flagga Glutenfritt:  Kan innehålla gluten

Läs på förpackningen.

röd flagga Vegetariskt:  Nej

Tips och info

Datum Hållbarhet och förvaring:

Rå fläskkorv håller sig ca 5 dagar i kylskåp, se bäst före datum på förpackning. Tillagad fläskkorv håller sig minst 5 dygn i kylskåp.

Sedlar Pris:

ca 40-70 kr/kg

Byt ut Ersätt med:

Köttkorv

Kommentarer

Skriv en kommentar

Liknande ingredienser


Kokt fläskkorv

Kokt fläskkorv

Kokt fläskkorv med potatis och lingonsylt. Klassisk husmanskost. Gott och enkelt recept. Bilder steg för steg.

klocka Tid: 30 minuter