Fläskkorv

Recept med Fläskkorv
Näringsvärden
Fläskkorv är korv med skinn som innehåller fläskkött. Fläskkorv innehåller rått kött och behöver därför tillagas. Koka den i vatten med kryddor.
Tillagning
För att lyckas perfekt med tillagningen är mitt bästa tips att använda termometer.
Innertemperatur
För att veta när köttbiten är lagom stekt, stoppa in en kött-termometer eller digital termometer med spetsens mitt i köttbitens mitt.
Rekommenderad innertemperatur för fläskkorv:
- Genomstekt: 70-75°C
Tillagningstips
Låt fläskkorven ligga i varmt vatten (ska ej koka för då spricker fläskkorven) i ca 25 minuter tills innertemperaturen är 70-75°C.
Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Nej
Laktosfritt:
Kan innehålla laktos
Glutenfritt:
Kan innehålla gluten
Vegetariskt:
Nej
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av fläskkorv.
Energi: | 230 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 5 g (varav sockerarter: 0.0 g) |
Protein: | 10 g |
Fett: | 19 g (varav mättat fett: 7 g) |
Fibrer: | 0 g |
Tips och info
Hållbarhet och förvaring:
Pris:
Ersätt med:
| Charkprodukter - Korv, bacon m.m. |

Kokt fläskkorv
Kokt fläskkorv med potatis och lingonsylt. Klassisk husmanskost. Gott och enkelt recept. Bilder steg för steg.
