Fläskkorv

fläskkorv
Fläskkorv, ca 400 g. Lagom till 3 portioner.

Fläskkorv är korv med skinn som innehåller fläskkött. Fläskkorv innehåller rått kött och behöver därför tillagas. Koka den i vatten med kryddor.

Tillagning

För att lyckas perfekt med tillagningen är mitt bästa tips att använda termometer.

Innertemperatur

För att veta när köttbiten är lagom stekt, stoppa in en kött-termometer eller digital termometer med spetsens mitt i köttbitens mitt.

Rekommenderad innertemperatur för fläskkorv:

  • Genomstekt: 70-75°C

Tillagningstips

Låt fläskkorven ligga i varmt vatten (ska ej koka för då spricker fläskkorven) i ca 25 minuter tills innertemperaturen är 70-75°C.

Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.

Innehållsinformation

röd flagga Tillsatsfritt:  Nej

Korv innehåller alltid tillsatser, vissa behövs andra inte. Läs på förpackningen.

gul flagga Laktosfritt:  Kan innehålla laktos

Läs på förpackningen.

gul flagga Glutenfritt:  Kan innehålla gluten

Läs på förpackningen.

röd flagga Vegetariskt:  Nej

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av fläskkorv.

Energi: 230 kcal
Kolhydrater: 5 g (varav sockerarter: 0.0 g)
Protein: 10 g
Fett: 19 g (varav mättat fett: 7 g)
Fibrer: 0 g

Tips och info

Datum Hållbarhet och förvaring:

Rå fläskkorv håller sig ca 5 dagar i kylskåp, se bäst före datum på förpackning. Tillagad fläskkorv håller sig minst 5 dygn i kylskåp.

Sedlar Pris:

ca 40-70 kr/kg

Byt ut Ersätt med:

Köttkorv

Liknande ingredienser

| Charkprodukter - Korv, bacon m.m. |


Kokt fläskkorv

Kokt fläskkorv

Kokt fläskkorv med potatis och lingonsylt. Klassisk husmanskost. Gott och enkelt recept. Bilder steg för steg.

klocka Tid: 30 minuter

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer