Cheesecake
En mycket god frusen cheesecake som är som en glasstårta. Enkel att göra och kan förberedas månader i förväg om man så vill. Perfekt till festen!
Tid: 30 min + 4 timmar i frysen
Mängd: 6-8 portioner
Ingredienser:
- 3 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 200 g färskost
- 3 dl vispgrädde
- 10 st (150 g) digestivekex
- ev. 1 st citron
- eller ca 0,5 tsk citronarom och ca 3 msk pressad citron
Laktosfritt - Byt ut grädden mot sojagrädde och färskosten mot t.ex. Oatly "påMackan". Även laktosfri grädde och laktosfri philadelphiaost finns.
Glutenfritt - Välj glutenfria digestivekex eller andra glutenfria kaksmulor.
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 20-26 cm i diameter
Näringsvärden
Näringsvärde per portion, beräknat på 8 portioner (120 g): 391 kcal, 30 g kolhydrater, 28 g fett, 6 g protein
Serveringstips
Servera gärna med hallon.
Variationstips
Byt ut digestivekex mot pepparkakor. Man kan också blanda i blåbär, hallon, jordgubbar och/eller sylt. I kommentarerna till detta recept finns massor av tips så läs gärna dem!
Hållbarhet och förvaring
Cheesecaken kan förvaras i frysen 3 månader innan servering.
️ Skrivet av
Fantastisk god.
webmaster
Svar till
Johanna
️ Skrivet av
Kul att du tycker om receptet! Ja det går jättebra med pepparkakor istället. Jag har även ett recept på pepparkakscheesecake om du vill prova ytterligare en variant. :)
️ Skrivet av
Blir toppen varje gång!! Jag kör med pepparkakor istället för digestive nu i jultider!!
webmaster
️ Skrivet av
Jag har tagit en citron och det blev bra.
️ Skrivet av
Hur mycket cittonzest och citronsaft från färsk citron är lagom?