Kladdkakecookies

Mycket goda segmjuka kladdkakecookies som smakar som kladdkaka i kakform. Verkligen enkla och goda kakor som går snabbt att göra.
kladdkakecookies
Tid: 45 minuter (varav 2x13 min i ugnen)
24 st

Ingredienser:

Vegetariskt

Ugn:

  • 175 °C i mitten av ugnen i ca 12-13 minuter med över- och undervärme
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Smält smör i en kastrull på svag värme.

    Ta bort från värmen och lägg i chokladen (gärna i mindre bitar) och rör då och då så att chokladen smälter. Rör till en jämn och fin chokladsmet.

    Låt stå och svalna.

    smält smör
    Smält smör.
    choklad smälter i smöret
    Choklad smälter i smöret.
    smält smör och choklad
    Smält smör och choklad.
  2. Knäck äggen i en bunke och tillsätt strösocker. Vispa med elvisp till en ljus och fluffig smet.

    ägg och strösocker
    Ägg och strösocker.
    ägg och strösocker vispat
    Ägg och strösocker vispat.
  3. Tillsätt kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Vispa till en jämn smet.

    kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt tillsatt
    Kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt tillsatt.
    smeten blandad
    Smeten blandad.
  4. Tillsätt vetemjölet och den smälta choklad- och smörblandningen. Vispa eller rör snabbt ihop till en jämn smet. (Rör/vispa inte längre tid än att det är blandat.)

    Tänk på att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen eftersom mjölet då packas och man tar för mycket vilket leder till torra kakor. Häll istället upp mjölet i litermått eller väg det.

    vetemjöl och chokladsmeten tillsatt
    Vetemjöl och chokladsmeten tillsatt.
    kladdkakecookies-smeten
    Kladdkakecookies-smeten klar.
  5. Klicka ut smeten på bakplåtspapper.

    (Låt smeten stå en liten stund och svälla om den skulle vara för lös.)

    Tänk på att ha ganska mycket avstånd mellan eftersom kakorna flyter ut. Till en plåt på 30x40 cm rekommenderar jag att ha 4x3 = 12 kakor.

    smeten utklickad på plåt
    Smeten utklickad på plåt.
  6. Grädda kladdkakecookies mitt i ugnen i 175°C i ca 12-13 minuter. (Vill man ha kladdigare kakor kan tiden i ugnen kortas.)

    (När man tar ut dem från ugnen så sjunker de ihop.)

    Låt kakorna svalna på plåten.

    kladdkakecookies gräddas i ugnen
    Kladdkakecookies gräddas i ugnen.
    färdiggräddade kladdkakecookies
    Färdiggräddade kladdkakecookies.

Näringsvärden

Näringsvärde per kaka (26 g): 111 kalorier, 13 g kolhydrater, 6 g fett, 2 g protein, 0 g fibrer

Hållbarhet och förvaring

Kakorna går bra att frysa och håller sig då minst 3 månader.

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
Skrivet av Anonym
Väldigt goda! Ett tips är att lägga till 200g choklad istället för 150g. Det blir också gott att ta typ Daim choklad istället för vanlig mörk choklad, samma med oreo! ;)
Skrivet av RealMadrid :)
Bästa drömkakorna!!
De är 1000 gånger godare än vad de ser ut i bilden!!
Ett tips är att låte smeten jäsa ett tag.
Skrivet av Bonjour!
Så goda alltså wow! De var super goda jag hade de på min fest alla älskade dem!
Skrivet av Hej
Perfekta
Universums godaste
Skrivet av Amanda
Super goda kakor. 🍪 skulle rekommendera att strunta i saltet i smeten utan ta flingsalt på toppen istället 😊

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest