| Småkakor |

Kladdkakecookies

Mycket goda segmjuka kladdkakecookies som smakar som kladdkaka i kakform. Verkligen enkla och goda kakor som går snabbt att göra.
kladdkakecookies
Goda mjuksega kladdkakecookies.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 45 minuter (varav 2x13 min i ugnen)
Portioner 24 st

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Smält smör i en kastrull på svag värme.

    Ta bort från värmen och lägg i chokladen (gärna i mindre bitar) och rör då och då så att chokladen smälter. Rör till en jämn och fin chokladsmet.

    Låt stå och svalna.

  2. Knäck äggen i en bunke och tillsätt strösocker. Vispa med elvisp till en ljus och fluffig smet.

  3. Tillsätt kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Vispa till en jämn smet.

  4. Tillsätt vetemjölet och den smälta choklad- och smörblandningen. Vispa eller rör snabbt ihop till en jämn smet. (Rör/vispa inte längre tid än att det är blandat.)

    Tänk på att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen eftersom mjölet då packas och man tar för mycket vilket leder till torra kakor. Häll istället upp mjölet i litermått eller väg det.

  5. Klicka ut smeten på bakplåtspapper. Tänk på att ha ganska mycket avstånd mellan eftersom kakorna flyter ut. Till en plåt på 30x40 cm rekommenderar jag att ha 4x3 = 12 kakor.

  6. Grädda kladdkakecookies mitt i ugnen i 175°C i ca 12-13 minuter. (Vill man ha kladdigare kakor kan tiden i ugnen kortas.)

    (När man tar ut dem från ugnen så sjunker de ihop.)

    Låt kakorna svalna på plåten.

Beskrivande bilder

smält smör
1.1. Smält smör.
choklad smälter i smöret
1.2. Choklad smälter i smöret.
smält smör och choklad
1.3. Smält smör och choklad.
ägg och strösocker
2.1. Ägg och strösocker.
ägg och strösocker vispat
2.2. Ägg och strösocker vispat.
kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt tillsatt
3.1. Kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt tillsatt.
smeten blandad
3.2. Smeten blandad.
vetemjöl och chokladsmeten tillsatt
4.1. Vetemjöl och chokladsmeten tillsatt.
kladdkakecookies-smeten
4.2. Kladdkakecookies-smeten klar.
smeten utklickad på plåt
5. Smeten utklickad på plåt.
kladdkakecookies gräddas i ugnen
6.1. Kladdkakecookies gräddas i ugnen.
färdiggräddade kladdkakecookies
6.2. Färdiggräddade kladdkakecookies.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Kakorna går bra att frysa och håller sig då minst 3 månader.

Kommentera receptet på Kladdkakecookies

Skriv och läs alla 16 kommentarer

De nyaste posterna

 svar  Svar till  Malin    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Om du tagit ett par gram smör mer så spelar inte det någon roll. Man vispar ägg och socker till en ljusgul pösig smet, bör ta ca 30 sekunder med elvisp. Du har säkert gjort det rätt. Jag kan ju inte säga att du gjort något fel, men jag tycker det är lite konstigt att din smet blev så rinnig av lite större ägg att den flöt ut. Smeten ska ju bli lite fast (se bilder). Det enklaste för att rädda upp kaksmeten är ju annars att bara tillsätta mer mjöl till lagom konsistens - så att smeten går att klicka ut (se bilder), det borde inte behövas några stora mängder extra mjöl, stora ägg (L) är ju inte så mycket större än M.
   kommentar  Skrivet av  Malin  
Jag vägde smöret, chokladen och mjölet men inte de andra ingredienserna. Det är möjligt att jag hade 1-2 gram mer smör än vad som stod men samtidigt så får man ju inte ut allt från kastrullen. Vad jag vet så vispade jag allt ordentligt om det nu inte är så att man skulle ha stått och vispat ägg och socker till dess att det ser ut att vara dubbelt så mycket som man började med.
 svar  Svar till  Malin    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Hej, ja det är ju en bra fråga som jag tyvärr inte vet svaret på. Jag kan ju tycka att det inte borde inverka så mycket, du är säker på att du mätt upp alla ingredienser rätt och vispat smeten ordentligt?

Skriv och läs alla 16 kommentarer

Se även dessa recept