Kladdkakecookies

Mycket goda segmjuka kladdkakecookies som smakar som kladdkaka i kakform. Verkligen enkla och goda kakor som går snabbt att göra.
kladdkakecookies
Goda mjuksega kladdkakecookies.
Timglas Tid: 45 minuter (varav 2x13 min i ugnen)
Portioner 24 st
Näringsvärde Näringsvärde per kaka: 112 kcal

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Smält smör i en kastrull på svag värme.

    Ta bort från värmen och lägg i chokladen (gärna i mindre bitar) och rör då och då så att chokladen smälter. Rör till en jämn och fin chokladsmet.

    Låt stå och svalna.

    smält smör
    Smält smör.
    choklad smälter i smöret
    Choklad smälter i smöret.
    smält smör och choklad
    Smält smör och choklad.
  2. Knäck äggen i en bunke och tillsätt strösocker. Vispa med elvisp till en ljus och fluffig smet.

    ägg och strösocker
    Ägg och strösocker.
    ägg och strösocker vispat
    Ägg och strösocker vispat.
  3. Tillsätt kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Vispa till en jämn smet.

    kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt tillsatt
    Kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt tillsatt.
    smeten blandad
    Smeten blandad.
  4. Tillsätt vetemjölet och den smälta choklad- och smörblandningen. Vispa eller rör snabbt ihop till en jämn smet. (Rör/vispa inte längre tid än att det är blandat.)

    Tänk på att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen eftersom mjölet då packas och man tar för mycket vilket leder till torra kakor. Häll istället upp mjölet i litermått eller väg det.

    vetemjöl och chokladsmeten tillsatt
    Vetemjöl och chokladsmeten tillsatt.
    kladdkakecookies-smeten
    Kladdkakecookies-smeten klar.
  5. Klicka ut smeten på bakplåtspapper. Tänk på att ha ganska mycket avstånd mellan eftersom kakorna flyter ut. Till en plåt på 30x40 cm rekommenderar jag att ha 4x3 = 12 kakor.

    smeten utklickad på plåt
    Smeten utklickad på plåt.
  6. Grädda kladdkakecookies mitt i ugnen i 175°C i ca 12-13 minuter. (Vill man ha kladdigare kakor kan tiden i ugnen kortas.)

    (När man tar ut dem från ugnen så sjunker de ihop.)

    Låt kakorna svalna på plåten.

    kladdkakecookies gräddas i ugnen
    Kladdkakecookies gräddas i ugnen.
    färdiggräddade kladdkakecookies
    Färdiggräddade kladdkakecookies.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Kakorna går bra att frysa och håller sig då minst 3 månader.

Kommentarer till Kladdkakecookies

Skriv en kommentar

penna Skrivet av Jennifer
Tips till er som tycker smeten är för lös!
Sätt smeten i frysen en stund, klicka på en plåt. Sätt resten i frysen igen och fortsätt så. Fungerar superbra 😀
penna Skrivet av Hanna
Hej, jag är jätte tacksam för recepten! Kakor är supergoda, smälter i munen!!Yammy=)
penna Skrivet av Barbro
Mitt barnbarn och jag brukar baka efter dina recept och det brukar fungera jättebra. Men idag blev chokladsmeten alldeles för lös så jag fick tillsätta mer mjöl för att kunna klicka ut dem på plåten. Nu ser dom ut som på bilden.
Tack för alla bra recept!/Barbro

Läs alla 23 kommentarer

Se även dessa recept

| Småkakor |