Kladdkakecookies
Mycket goda segmjuka kladdkakecookies som smakar som kladdkaka i kakform. Verkligen enkla och goda kakor som går snabbt att göra.

Tid: 45 minuter (varav 2x13 min i ugnen)
Mängd: 24 st
Ingredienser:
- 75 g smör
- 150 g mörk choklad
- 2 st ägg
- 1,75 dl strösocker
- 2 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 2 dl (120 g) vetemjöl
Vegetariskt
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 12-13 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per kaka (26 g): 111 kcal, 13 g kolhydrater, 6 g fett, 2 g protein, 0 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Kakorna går bra att frysa och håller sig då minst 3 månader.
️ Skrivet av
Helt enkelt grymma! Väldigt uppskattade när man bjuder.
️ Skrivet av
Supergoda! Det här receptet var jätte bra :D:D

webmaster
Svar till
Hanna
️ Skrivet av
Jag skulle nog hellre förvara dem torrt i rumstemperatur eftersom det är kakor. Jag tror de är ungefär lika goda men nygräddat är väl nästan alltid godast? :)
️ Skrivet av
Hej, jag har inte bakat dessa kakor än. Vet nån on de är bäst att ätas nygräddade eller om de smakar lika bra efter en kväll i kylen?
️ Skrivet av
Återkommande bakverk, passar som en liten kaka till en glasskula o kaffe efter maten. Även uppskattad gåbortpresent 🥰🥰