Recepten.se – Recept> Småkakor> Kladdkakecookies

Kladdkakecookies

Mycket goda segmjuka kladdkakecookies som smakar som kladdkaka i kakform. Verkligen enkla och goda kakor som går snabbt att göra.
kladdkakecookies
Goda mjuksega kladdkakecookies.
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla
Tid: 45 minuter (varav 2x13 min i ugnen)
Mängd: 24 st

Ingredienser:

Vegetariskt

Ugn:

  • 175 °C i mitten av ugnen i ca 12-13 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Smält smör i en kastrull på svag värme.

    Ta bort från värmen och lägg i chokladen (gärna i mindre bitar) och rör då och då så att chokladen smälter. Rör till en jämn och fin chokladsmet.

    Låt stå och svalna.

    smält smör
    Smält smör.
    choklad smälter i smöret
    Choklad smälter i smöret.
    smält smör och choklad
    Smält smör och choklad.
  2. Knäck äggen i en bunke och tillsätt strösocker. Vispa med elvisp till en ljus och fluffig smet.

    ägg och strösocker
    Ägg och strösocker.
    ägg och strösocker vispat
    Ägg och strösocker vispat.
  3. Tillsätt kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Vispa till en jämn smet.

    kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt tillsatt
    Kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt tillsatt.
    smeten blandad
    Smeten blandad.
  4. Tillsätt vetemjölet och den smälta choklad- och smörblandningen. Vispa eller rör snabbt ihop till en jämn smet. (Rör/vispa inte längre tid än att det är blandat.)

    Tänk på att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen eftersom mjölet då packas och man tar för mycket vilket leder till torra kakor. Häll istället upp mjölet i litermått eller väg det.

    vetemjöl och chokladsmeten tillsatt
    Vetemjöl och chokladsmeten tillsatt.
    kladdkakecookies-smeten
    Kladdkakecookies-smeten klar.
  5. Klicka ut smeten på bakplåtspapper.

    (Låt smeten stå en liten stund och svälla om den skulle vara för lös.)

    Tänk på att ha ganska mycket avstånd mellan eftersom kakorna flyter ut. Till en plåt på 30x40 cm rekommenderar jag att ha 4x3 = 12 kakor.

    smeten utklickad på plåt
    Smeten utklickad på plåt.
  6. Grädda kladdkakecookies mitt i ugnen i 175°C i ca 12-13 minuter. (Vill man ha kladdigare kakor kan tiden i ugnen kortas.)

    (När man tar ut dem från ugnen så sjunker de ihop.)

    Låt kakorna svalna på plåten.

    kladdkakecookies gräddas i ugnen
    Kladdkakecookies gräddas i ugnen.
    färdiggräddade kladdkakecookies
    Färdiggräddade kladdkakecookies.

Information och tips

Näringsvärden

Näringsvärde per kaka (26 g): 111 kcal, 13 g kolhydrater, 6 g fett, 2 g protein, 0 g fibrer

Hållbarhet och förvaring

Kakorna går bra att frysa och håller sig då minst 3 månader.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Tomas
Helt enkelt grymma! Väldigt uppskattade när man bjuder.
Skrivet av Esmeralda
Supergoda! Det här receptet var jätte bra :D:D
Svar till Hanna Skrivet av Susanne
Jag skulle nog hellre förvara dem torrt i rumstemperatur eftersom det är kakor. Jag tror de är ungefär lika goda men nygräddat är väl nästan alltid godast? :)
Skrivet av Hanna
Hej, jag har inte bakat dessa kakor än. Vet nån on de är bäst att ätas nygräddade eller om de smakar lika bra efter en kväll i kylen?
Skrivet av Denise
Återkommande bakverk, passar som en liten kaka till en glasskula o kaffe efter maten. Även uppskattad gåbortpresent 🥰🥰

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl