
Kladdkakecookies
4.8333335 | 💬 94 kommentarer



Ingredienser:
- 75 g smör
- 150 g mörk choklad
- 2 st ägg
- 1,75 dl strösocker
- 2 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 2 dl (120 g) vetemjöl

Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 12-13 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
-
Smält smör i en kastrull på svag värme.
Ta bort från värmen och lägg i chokladen (gärna i mindre bitar) och rör då och då så att chokladen smälter. Rör till en jämn och fin chokladsmet.
Låt stå och svalna.
- 75 g smör
- 150 g mörk choklad
Smält smör. Choklad smälter i smöret. Smält smör och choklad. -
Knäck äggen i en bunke och tillsätt strösocker. Vispa med elvisp till en ljus och fluffig smet.
- 2 st ägg
- 1,75 dl strösocker
Ägg och strösocker. Ägg och strösocker vispat. -
Tillsätt kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Vispa till en jämn smet.
- 2 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
Kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt tillsatt. Smeten blandad. -
Tillsätt vetemjölet och den smälta choklad- och smörblandningen. Vispa eller rör snabbt ihop till en jämn smet. (Rör/vispa inte längre tid än att det är blandat.)
Tänk på att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen eftersom mjölet då packas och man tar för mycket vilket leder till torra kakor. Häll istället upp mjölet i litermått eller väg det.
- 2 dl (120 g) vetemjöl
Vetemjöl och chokladsmeten tillsatt. Kladdkakecookies-smeten klar. -
Klicka ut smeten på bakplåtspapper.
(Låt smeten stå en liten stund och svälla om den skulle vara för lös.)
Tänk på att ha ganska mycket avstånd mellan eftersom kakorna flyter ut. Till en plåt på 30x40 cm rekommenderar jag att ha 4x3 = 12 kakor.
Smeten utklickad på plåt. -
Grädda kladdkakecookies mitt i ugnen i 175°C i ca 12-13 minuter. (Vill man ha kladdigare kakor kan tiden i ugnen kortas.)
(När man tar ut dem från ugnen så sjunker de ihop.)
Låt kakorna svalna på plåten.
Kladdkakecookies gräddas i ugnen. Färdiggräddade kladdkakecookies.
Hållbarhet och förvaring:
| Småkakor |




