| Småkakor |

Kladdkakecookies

Mycket goda segmjuka kladdkakecookies som smakar som kladdkaka i kakform. Verkligen enkla och goda kakor som går snabbt att göra.
kladdkakecookies
Goda mjuksega kladdkakecookies.
Timglas Tid: 45 minuter (varav 2x13 min i ugnen)
Portioner 24 st

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Smält smör i en kastrull på svag värme.

    Ta bort från värmen och lägg i chokladen (gärna i mindre bitar) och rör då och då så att chokladen smälter. Rör till en jämn och fin chokladsmet.

    Låt stå och svalna.

  2. Knäck äggen i en bunke och tillsätt strösocker. Vispa med elvisp till en ljus och fluffig smet.

  3. Tillsätt kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Vispa till en jämn smet.

  4. Tillsätt vetemjölet och den smälta choklad- och smörblandningen. Vispa eller rör snabbt ihop till en jämn smet. (Rör/vispa inte längre tid än att det är blandat.)

    Tänk på att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen eftersom mjölet då packas och man tar för mycket vilket leder till torra kakor. Häll istället upp mjölet i litermått eller väg det.

  5. Klicka ut smeten på bakplåtspapper. Tänk på att ha ganska mycket avstånd mellan eftersom kakorna flyter ut. Till en plåt på 30x40 cm rekommenderar jag att ha 4x3 = 12 kakor.

  6. Grädda kladdkakecookies mitt i ugnen i 175°C i ca 12-13 minuter. (Vill man ha kladdigare kakor kan tiden i ugnen kortas.)

    (När man tar ut dem från ugnen så sjunker de ihop.)

    Låt kakorna svalna på plåten.

Beskrivande bilder

smält smör
1.1. Smält smör.
choklad smälter i smöret
1.2. Choklad smälter i smöret.
smält smör och choklad
1.3. Smält smör och choklad.
ägg och strösocker
2.1. Ägg och strösocker.
ägg och strösocker vispat
2.2. Ägg och strösocker vispat.
kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt tillsatt
3.1. Kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt tillsatt.
smeten blandad
3.2. Smeten blandad.
vetemjöl och chokladsmeten tillsatt
4.1. Vetemjöl och chokladsmeten tillsatt.
kladdkakecookies-smeten
4.2. Kladdkakecookies-smeten klar.
smeten utklickad på plåt
5. Smeten utklickad på plåt.
kladdkakecookies gräddas i ugnen
6.1. Kladdkakecookies gräddas i ugnen.
färdiggräddade kladdkakecookies
6.2. Färdiggräddade kladdkakecookies.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Kakorna går bra att frysa och håller sig då minst 3 månader.

Kommentarer till Kladdkakecookies

Skriv en kommentarer

  person Svar till Isabell   penna Skrivet av Susanne  
Jag vet faktiskt inte, har inte provat det. Det är ju ganska mycket choklad i så det är nog inte bara att ersätta rakt av. Choklad tillför ju inte bara smak utan även konsistens. Däremot finns det säkert andra recept på kladdkakecookies utan choklad med enbart kakao om du googlar.
  penna Skrivet av Isabell  
Hej undrar ifall det går bra om man gör de utan smält choklad och bara med kakao?
  person Svar till Sandra   penna Skrivet av Susanne  
Kul att du tycker om min receptsida! Hoppas kakorna blev goda! :)

Läs alla 20 kommentarer