Kladdkakecookies

Mycket goda segmjuka kladdkakecookies som smakar som kladdkaka i kakform. Verkligen enkla och goda kakor som går snabbt att göra.
kladdkakecookies
Goda mjuksega kladdkakecookies.
Timglas Tid: 45 minuter (varav 2x13 min i ugnen)
Portioner 24 st
Näringsvärde Näringsvärde per kaka (27 g): 112 kalorier, 14 g kolhydrater, 6 g fett, 2 g protein, 0 g fibrer

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Smält smör i en kastrull på svag värme.

    Ta bort från värmen och lägg i chokladen (gärna i mindre bitar) och rör då och då så att chokladen smälter. Rör till en jämn och fin chokladsmet.

    Låt stå och svalna.

    smält smör
    Smält smör.
    choklad smälter i smöret
    Choklad smälter i smöret.
    smält smör och choklad
    Smält smör och choklad.
  2. Knäck äggen i en bunke och tillsätt strösocker. Vispa med elvisp till en ljus och fluffig smet.

    ägg och strösocker
    Ägg och strösocker.
    ägg och strösocker vispat
    Ägg och strösocker vispat.
  3. Tillsätt kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Vispa till en jämn smet.

    kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt tillsatt
    Kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt tillsatt.
    smeten blandad
    Smeten blandad.
  4. Tillsätt vetemjölet och den smälta choklad- och smörblandningen. Vispa eller rör snabbt ihop till en jämn smet. (Rör/vispa inte längre tid än att det är blandat.)

    Tänk på att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen eftersom mjölet då packas och man tar för mycket vilket leder till torra kakor. Häll istället upp mjölet i litermått eller väg det.

    vetemjöl och chokladsmeten tillsatt
    Vetemjöl och chokladsmeten tillsatt.
    kladdkakecookies-smeten
    Kladdkakecookies-smeten klar.
  5. Klicka ut smeten på bakplåtspapper.

    (Låt smeten stå en liten stund och svälla om den skulle vara för lös.)

    Tänk på att ha ganska mycket avstånd mellan eftersom kakorna flyter ut. Till en plåt på 30x40 cm rekommenderar jag att ha 4x3 = 12 kakor.

    smeten utklickad på plåt
    Smeten utklickad på plåt.
  6. Grädda kladdkakecookies mitt i ugnen i 175°C i ca 12-13 minuter. (Vill man ha kladdigare kakor kan tiden i ugnen kortas.)

    (När man tar ut dem från ugnen så sjunker de ihop.)

    Låt kakorna svalna på plåten.

    kladdkakecookies gräddas i ugnen
    Kladdkakecookies gräddas i ugnen.
    färdiggräddade kladdkakecookies
    Färdiggräddade kladdkakecookies.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Kakorna går bra att frysa och håller sig då minst 3 månader.

Se även dessa recept

| Småkakor |

Kommentarer till Kladdkakecookies

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Sofia
Jag tycker att ni gör bra recept och att det är bra med bilder också. Tack, jag kommer att baka alla era recept.
✏️ Skrivet av maja
Kakorna blev sådär. Muffinsliknande samt gillade jag helt enkelt inte smaken, hade i mer socker för att det inte skulle vara en sådan grov mörkchoklad smak men det va förgäves. Sedan var receptet dåligt för mig med ADHD för att de stod att man skulle sätta på ugnen allra allra sist. förvirrande för min redan förvirrade hjärna
✏️ Skrivet av Johanna
Har tyvärr bara lyckats att göra dem perfekta en gång som va första gången sen har jag säkert misslyckats 5 gånger efter & blir så besviken. Undrar vad jag gör för fel då jag läser receptet noga men blir ändå som torra muffins 😢
✏️ Skrivet av Tyra Söderberg
Hej hej jag ska testa kakorna. Jag älskar kakor och kladdkakor. En väldigt bra kombination tror jag.👍👍
✏️ Skrivet av Nelly och Linnea
Tack!!