Mycket god chokladsockerkaka som verkligen rekommenderas. Kakao, kaffe (och socker) ger en god smakkombination även för den som inte dricker kaffe (som jag själv t.ex.) Slutresultatet smakar inte direkt kaffe, men annars går det även bra att byta ut kaffet mot vaniljsocker, det blir också gott!
Näringsvärde per bit (73 g): 253 kalorier, 31 g kolhydrater, 13 g fett, 3 g protein, 1 g fibrer
Serveringstips
Servera gärna med hallon och vispad grädde eller glass.
Variationstips
Man kan även blanda de torra ingredienserna för sig och sedan röra i den smälta smörblandningen och äggen. Då blir sockerkakan lite saftigare men man får en grövre textur. Det är en smaksak vad man föredrar. Jag tycker båda varianterna blir väldigt goda men föredrar den variant när man vispar ägg och socker precis som det står i receptet, men prova gärna den andra varianten också!
Hållbarhet och förvaring
Chokladsockerkakan går bra att frysa och håller sig minst 3 månader i frysen.
Kommentarer och betyg
webmaster
Svar till
amelia
️ Skrivet av Susanne
Ja det kan man. Brödformar brukar ha lagom storlek, 1,5 liter. Tänk bara på att springformar ofta rymmer mindre volym, så se upp att du inte tar en för liten form och det jäser över i ugnen.
️ Skrivet av amelia
kan man baka de i en springform eller en sån avlång brödform ?
webmaster
Svar till
Oscar
️ Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om receptet och tack för dina tips, låter gott!
️ Skrivet av Oscar
Ville överraska sambon med något mysigt på morsdag så jag rörde ihop denna kaka,ändrade lite på receptet, kokade 1,5 dl kaffe istället för vatten och hade i lite vanlig mjölkchoklad tillsammans med smöret. God och saftig. Kommer definitivt baka den flera gånger.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl