Ströbröd

Ströbröd
Ströbröd

Ströbröd eller skorpmjöl är torkade brödsmulor av vitt bröd. Ströbröd används till panering, till köttbullar, till vissa potatisrätter, till sockerkaksformar för att smeten inte ska fastna och även som ingrediens i vissa bakverk m.m. När man panerar så suger ströbrödet upp mycket fett.

Vanligtvis köper man ströbröd i affären som har lång hållbarhet men man kan också själv smula färskt bröd. Det blir då mjukare och luftigare och vissa tycker det blir godare i köttfärs och till panering än köpt ströbröd. Man kan egentligen använda vilket bröd som helst men bäst blir en dag gammalt ljust bröd.

Ströbröd och skorpmjöl är samma sak.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Nej

Oftast innehåller ströbröd tillsatser som t.ex. emulgeringsmedel. För att undvika tillsatser kan man baka sitt eget bröd utan tillsatser och smula det.

Laktosfritt:  Kan innehålla laktos

Läs på förpackningen.

Glutenfritt:  Nej

Det finns även glutenfritt ströbröd att köpa.

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av ströbröd.

Energi: 405 kcal
Kolhydrater: 70 g
Protein: 10 g
Fett: 8 g
Fibrer: 5 g

Tips och info

Engelskt namn:

bread crumbs

Finns i affären:

Lite olika. Ibland i närheten av mjöl och bakgrejer. Ibland i närheten av knäckebröd och kex.

GI tips:

Ströbröd är brödsmulor från vitt bröd och har därför mycket högt GI.

Hållbarhet och förvaring:

Håller sig ett par år. Se bäst före datum.

Ersätt med:

Krossade kexsmulor

Vad väger ströbröd?

Måttomvandla ströbröd mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Måttomvandling direkt i mobilen

Måttomvandling med appen Kökshjälpen

Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest