| Fisk och skaldjur | Lunch |

Panerad rödspätta

Att panera rödspätta är enkelt och det går snabbt att steka. Servera gärna med den goda kalla fisksåsen. Annars är även citronsås gott till.
panerad rödspätta
Panerad rödspätta serverad med kokt potatis och kall fisksås.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 10 minuter
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Serveringsförslag:

Vintips:

Claude Val (nr 5552)

Gör så här:

  1. Tina rödspättafiléerna om frysta används. Låt rinna av.

    Häll upp ströbröd i en djup tallrik.

  2. Vänd fiskfiléerna i ströbrödet så att ströbrödet fastnar på båda sidor.

  3. Hetta upp en stekpanna med smör. När smöret slutar bubbla är det dags att börja steka.

    Stek ca 1-2 minuter per sida på medelvärme så att fisken får lite färg och blir genomstekt.

    Stek så många fiskar som får plats i taget i stekpannan, lägg sedan på en ny klick smör och upprepa tills all fisk är stekt.

    (Mina bästa tips: Stek inte fisken för länge för då går den sönder. Snåla inte med smöret. Justera värmen så att fisken blir genomstekt men inte bränd. Om fisken går sönder, ta mera smör, höj värmen och stek kortare tid.)

  4. Servera rödspättan med kall fisksås eller varm citronsås och kokt potatis. En citronskiva kan också vara gott till liksom valfria grönsaker.

Beskrivande bilder

ströbröd i djup tallrik
1. Ströbröd i djup tallrik.
rödspätta vänds i ströbröd på ena sidan
2.1. Rödspätta vänds i ströbröd på ena sidan.
rödspättan vänd i ströbröd
2.2. Rödspättan vänd i ströbröd.
stek på ena sidan
3.1. Stek på ena sidan.
stek på andra sidan
3.2. Stek på andra sidan.
panerad rödspätta serverad
4. Panerad rödspätta serverad.

servera Serveringstips:

Servera med kokt potatis och kall fisksås eller citronsås.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Stekt fisk håller sig minst 5 dygn i kylskåp.