Panerad rödspätta

Att panera rödspätta är enkelt och det går snabbt att steka. Servera gärna med den goda kalla fisksåsen. Annars är även citronsås gott till.
panerad rödspätta
Panerad rödspätta serverad med kokt potatis och kall fisksås.
Timglas Tid: 10 minuter
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Serveringsförslag:

Gör så här:

  1. Tina rödspättafiléerna om frysta används. Låt rinna av.

    Häll upp ströbröd i en djup tallrik.

    ströbröd i djup tallrik
    Ströbröd i djup tallrik.
  2. Vänd fiskfiléerna i ströbrödet så att ströbrödet fastnar på båda sidor.

    rödspätta vänds i ströbröd på ena sidan
    Rödspätta vänds i ströbröd på ena sidan.
    rödspättan vänd i ströbröd
    Rödspättan vänd i ströbröd.
  3. Hetta upp en stekpanna med smör. När smöret slutar bubbla är det dags att börja steka.

    Stek ca 1-2 minuter per sida på medelvärme så att fisken får lite färg och blir genomstekt.

    Stek så många fiskar som får plats i taget i stekpannan, lägg sedan på en ny klick smör och upprepa tills all fisk är stekt.

    (Mina bästa tips: Stek inte fisken för länge för då går den sönder. Snåla inte med smöret. Justera värmen så att fisken blir genomstekt men inte bränd. Om fisken går sönder, ta mera smör, höj värmen och stek kortare tid.)

    • ca 25-50 g smör att steka i
    stek på ena sidan
    Stek på ena sidan.
    stek på andra sidan
    Stek på andra sidan.
  4. Servera rödspättan med kall fisksås eller varm citronsås och kokt potatis. En citronskiva kan också vara gott till liksom valfria grönsaker.

    panerad rödspätta serverad
    Panerad rödspätta serverad.

servera Serveringstips:

Servera med kokt potatis och kall fisksås eller citronsås.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Stekt fisk håller sig minst 5 dygn i kylskåp.

Kommentarer till Panerad rödspätta

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
besökare Svar till Magnus penna Skrivet av Susanne
Tack för tipset! Har inte provat det! :)
penna Skrivet av Magnus
Har man en gång börjat använda pankoströbröd till detta så finns det ingen återvändo :)

Se även dessa recept

| Fisk och skaldjur | Lunch |