Ugnsbakad fiskfilé i kokossås





Ingredienser:
- 1 msk matolja
- 1-1,2 kg vit fiskfilé t.ex. koljafilé, torskfilé
- 2 st tomater
- 2 st paprikor (valfri färg)
- 400 g kokosmjölk
- 0,5 tsk salt
- 1 msk fiskfond
- 2 msk pressad lime
- 1 krm vitpeppar
- ev. 0,5 dl kokosflingor


Utrustning:
- 1 st ugnsform ca 30x40 cm
Ugn:
- 200 °C i mitten av ugnen i ca 25 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Ringla lite olja i botten av en ugnsform.
Lägg torskfilébitarna i ugnsformen. Salta gärna lite på varje bit.
Skär tomaterna i tunna skivor och paprikorna i strimlor. Sprid ut ovanpå fisken.
Blanda kokosmjölk, fiskfond, saft av lime, salt och vitpeppar och häll detta ovanpå. (Man kan blanda i kokosmjölk-förpackningen om man är försiktig och vill spara disk.) Om kokosmjölken har separerat så vispa ut den först.
Tillaga i mitten av ugnen i 200°C i ca 25 minuter.



Serveringstips:
Servera med t.ex. quinoa eller fullkornsris.
Variationstips:
Haricots verts kan man ta istället för paprika eller bara komplettera med det. Strimlad purjolök blir också gott.
Hållbarhet och förvaring:
Håller sig i kylen i minst 5 dagar.
| Fisk och skaldjur | GI Recept | Huvudrätter | Laktosfritt | Lunch |