| Fisk och skaldjur | Huvudrätter | Laktosfritt | Lunch |

Fisk i kokoscurrysås

Ett recept på en mycket god och smakrik fiskrätt som är enkel att göra.
Fisk i sås av kokosmjölk, röd curry, lime
Fisken serverad med kokt ris. Gott och enkelt recept på fisk med morötter och palsternackor och purjolök med sås på kokosmjölk och röd curry, kryddad med lime & peppar.
Timglas Tid: 25 minuter
Portioner 3-4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt

Gör så här:

Skala morötter och palsternackor och skär i strimlor. Skär purjolöken i skivor.

Tina fiskfiléerna. Hetta upp en stekpanna med olja eller smör.

Stek fisken någon minut på varje sida och krydda med lime pepper.

Häll på kokosmjölk (och ev. vatten) och blanda ut den röda curryn. Låt koka upp.

Häll först på purjolök och därefter palsternack- och morotsstrimlorna. Tryck ner dem så att de kommer i så mycket kontakt med såsen som möjligt. Lägg ett lock på stekpannan, sänk värmen till lite under medelvärme och låt sedan puttra under lock ca 5 minuter till palsternackorna mjuknat.

Servera med kokt ris och krydda även med citronpeppar eller lime pepper vid serveringen.

Kommentarer till Fisk i kokoscurrysås

Skriv en kommentar

person Svar till Carina penna Skrivet av Susanne
Trevligt att du tycker så! Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Carina
Denna rätt kommer jag att laga fler gånger. Om det var gott dag ett blev maten ännu godare dag två. Tack för ett bra recept.
penna Skrivet av Sara
Jag la till färsk ingefära och chili i såsen, det var kanongott. Dessutom inspirerades jag av ett annat fiskrecept här, och strödde kokos över. Serverade med couscous och toppade med färsk koriander. MUMS!

Läs alla 6 kommentarer