Fisk i kokoscurrysås

Ett recept på en mycket god och smakrik fiskrätt som är enkel att göra.
Fisk i sås av kokosmjölk, röd curry, lime
Fisken serverad med kokt ris. Gott och enkelt recept på fisk med morötter och palsternackor och purjolök med sås på kokosmjölk och röd curry, kryddad med lime & peppar.
Timglas Tid: 25 minuter
Portioner 3-4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt

Gör så här:

Skala morötter och palsternackor och skär i strimlor. Skär purjolöken i skivor.

Tina fiskfiléerna. Hetta upp en stekpanna med olja eller smör.

Stek fisken någon minut på varje sida och krydda med lime pepper.

Häll på kokosmjölk (och ev. vatten) och blanda ut den röda curryn. Låt koka upp.

Häll först på purjolök och därefter palsternack- och morotsstrimlorna. Tryck ner dem så att de kommer i så mycket kontakt med såsen som möjligt. Lägg ett lock på stekpannan, sänk värmen till lite under medelvärme och låt sedan puttra under lock ca 5 minuter till palsternackorna mjuknat.

Servera med kokt ris och krydda även med citronpeppar eller lime pepper vid serveringen.

Se även dessa recept

| Fisk och skaldjur | Huvudrätter | Laktosfritt | Lunch |

Kommentarer till Fisk i kokoscurrysås

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
💬 Svar till Carina ✏️ Skrivet av Susanne
Trevligt att du tycker så! Tack för att du skrev!
✏️ Skrivet av Carina
Denna rätt kommer jag att laga fler gånger. Om det var gott dag ett blev maten ännu godare dag två. Tack för ett bra recept.
✏️ Skrivet av Sara
Jag la till färsk ingefära och chili i såsen, det var kanongott. Dessutom inspirerades jag av ett annat fiskrecept här, och strödde kokos över. Serverade med couscous och toppade med färsk koriander. MUMS!
✏️ Skrivet av Anders
Om du har tunna fiskfiléer så gör du klokast i att steka dem någon minut per sida, och sen ta upp dem. Annars är det lätt att fisken delar sig. Följ sen receptet med kokosmjölken etc. och när rotfrukterna är precis lagom kokta så lägger du tillbaka den färdigstekta fisken ovanpå och låter dem koka med ett par minuter.
Lite salt kan också behövas, efter behag!
✏️ Skrivet av Susanne
Svar till Calle: Jag gjorde allt i en stor stekpanna (28 cm i diameter) och det gick bra. Rotfrukterna blir mjuka ändå för när man använder lock till stekpannan så blir det ordentligt genomstekt/kokt av den höga värmen.