| Fisk och skaldjur | Lunch |

Rödspätta med persiljesås

Recept på stekt rödspätta med en god persiljesås. Servera gärna med kokt potatis.
Rödspätta med persiljesås
Rödspätta med persiljesås serverad med kokt potatis.
Timglas Tid: 25 min
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Persiljesås:

Utrustning du behöver:

Vintips:

Comtes d'Isenbourg Riesling Grand Cru Schoenenbourg (nr 2175)

Gör så här:

  1. Gör persiljesåsen enligt receptet först eller under tiden du steker rödspättan.

    Förbered också andra tillbehör som t.ex. kokt potatis och grönsaker.

    Rödspättan går väldigt fort att steka så den kan man vänta med till sist.

  2. Hetta upp en stekpanna med smör. När smöret börjar bubbla, sänk värmen till ganska svag. När smöret slutat bubbla är det dags att börja steka fisken.

  3. Stek rödspättan ca 2 minuter per sida på svag värme eller så länge att den blir genomstekt.

    Salta och peppra lite grann på båda sidor, var försiktigt med kryddning eftersom fisken är tunn så behövs bara lite krydda.

  4. Servera den stekta rödspättan med persiljesåsen och t.ex. kokt potatis och sallad.

Beskrivande bilder

stekpanna med smör
2. Stekpanna med smör.
stek på ena sidan
3.1. Stek på ena sidan.
stek på andra sidan
3.2. Stek på andra sidan.

Kommentarer

Skriv en kommentarer