Hem> Lunch> Rödspätta med persiljesås

Rödspätta med persiljesås

Recept på stekt rödspätta med en god persiljesås. Servera gärna med kokt potatis.
Rödspätta med persiljesås
Rödspätta med persiljesås serverad med kokt potatis.
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla
Tid: 25 min
Mängd: 4 portioner

Ingredienser:

Persiljesås:

Utrustning:

Gör så här:

  1. Gör persiljesåsen enligt receptet först eller under tiden du steker rödspättan.

    Förbered också andra tillbehör som t.ex. kokt potatis och grönsaker.

    Rödspättan går väldigt fort att steka så den kan man vänta med till sist.

  2. Hetta upp en stekpanna med smör. När smöret börjar bubbla, sänk värmen till ganska svag. När smöret slutat bubbla är det dags att börja steka fisken.

    • ca 25 g smör att steka i
    stekpanna med smör
    Stekpanna med smör.
  3. Stek rödspättan ca 2 minuter per sida på svag värme eller så länge att den blir genomstekt.

    Salta och peppra lite grann på båda sidor, var försiktigt med kryddning eftersom fisken är tunn så behövs bara lite krydda.

    stek på ena sidan
    Stek på ena sidan.
    stek på andra sidan
    Stek på andra sidan.
  4. Servera den stekta rödspättan med persiljesåsen och t.ex. kokt potatis och sallad.

Kategorier

Information och tips

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl