Kyckling med persiljesås
Ingredienser:
- 4 st kycklingfiléer
- 4 dl vatten
- 1 st hönsbuljongtärning
- 1 tsk salt
- 1 st liten gul lök
Persiljesås:
- 2 msk smör
- 5 msk vetemjöl
- 6 dl buljong från kycklingen
- 2,5 dl grädde
- 0,5 dl hackad persilja (fryst eller färsk)
Ev: Serveringsförslag:
Utrustning:
Gör så här:
-
Skär löken i klyftor.
- 1 st liten gul lök
-
Lägg lökklyftorna, vatten, buljongtärning och salt i en stekpanna med lock och låt koka upp.
- 4 dl vatten
- 1 st hönsbuljongtärning
- 1 tsk salt
-
Lägg i kycklingfiléerna, sänk värmen och låt koka under lock ca 20 minuter på svag värme.
- 4 st kycklingfiléer
-
Förbered under tiden kycklingen kokar de tillbehör du vill ha. Skär morötter och blomkål i bitar, vänta med att koka dem.
Om du vill ha kokt potatis så skalar du och börjar koka den direkt.
-
När kycklingen kokat klart är det dags att börja med persiljesåsen och du kan också koka upp vatten med lite salt i till morötterna och blomkålen. Koka sedan ca 3-4 minuter och häll av vattnet.
Om du även kokar potatis så kan du låta morötterna och blomkålen koka med de sista minuterna om de får plats i kastrullen.
-
Smält smör i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt vetemjölet. Vispa till en jämn smet, tillsätt så mycket av grädden som behövs för att det ska bli som en tjock välling utan klumpar.
Vispa sedan i resten av grädden, lite i taget till en jämn sås.
-
Vispa ner buljongen från kycklingen och låt koka upp under omrörning så att det inte bränner fast i botten. Sänk värmen och låt puttra några minuter.
- 6 dl buljong från kycklingen
-
Klipp över persiljan och rör om.
Servera kycklingen med persiljesåsen och tillbehören. Lökklyftorna är också goda.
- 0,5 dl hackad persilja (fryst eller färsk)
Persiljesås:
LCHF Tips:
Tips för att undvika tillsatser:
Hållbarhet och förvaring:
⭐ webmaster
⭐ webmaster