Kyckling med persiljesås
Ett mycket enkelt och riktigt gott recept på kycklingfilé som kokas i en god buljong som sedan används till att göra en god persiljesås. Servera med kokta grönsaker och ev. kokt potatis.
Tid: 45 minuter varav 25 minuters jobb
Mängd: 4 portioner
Ingredienser:
- 4 st kycklingfiléer
- 4 dl vatten
- 1 st hönsbuljongtärning
- 1 tsk salt
- 1 st liten gul lök
Persiljesås:
- 2 msk smör
- 5 msk vetemjöl
- 6 dl buljong från kycklingen
- 2,5 dl grädde
- 0,5 dl hackad persilja (fryst eller färsk)
Ev: Serveringsförslag:
Utrustning:
Matlåda
Denna rätt är lämplig för matlådor.
LCHF Tips
Servera med kokt blomkål och broccoli. Det är vetemjöl i såsen men inga stora mängder, man får annars göra såsen utan vetemjöl.
Tips för att undvika tillsatser
Välj en kycklingbuljong utan tillsatser. Köp färsk kycklingfilé utan tillsatser.
Hållbarhet och förvaring
Kycklingen, persiljesåsen och tillbehören håller sig i kylskåp minst 5 dygn.
️ Skrivet av
Enligt https://www.aftonbladet.se/ så kan man krydda det extra för mer smak.
webmaster
Svar till
Jag
️ Skrivet av
Kycklinglårfilé kan du byta rakt av mot kycklingfilé, tillagningstiden är lite kortare eftersom de bitarna är mindre. Kycklinglår (med ben) går också att byta mot men då blir tillagningstiden lite längre. Dock blir det nog klart på 20 minuter ändå så det fungerar nog utan några ändringar just i detta recept. Du kan ju gärna ta lite mer än 4 st så att det blir 4 portioner.
️ Skrivet av
hittade kycklinglår i frysen. Kan man ta det istället för kycklingfile?
webmaster
Svar till
Catti
️ Skrivet av
Trevligt! :)
️ Skrivet av
Detta är en 10-poängare i vår familj. Kommer sättas in i pärmen med recept man inte får glömma bort.