| Fågel | GI Recept | Grillat | LCHF | Lunch |

Indisk kyckling

Verkligen enkelt och jättegott blir detta recept på kyckling som marineras i crème fraiche med indiska kryddor.
indisk kyckling
Det här receptet på indisk kyckling ger köttet riktigt god smak!
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 15 minuter + minst en timme i kylen
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Servering:

glutenfritt Glutenfritt

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

  1. Blanda crème fraiche, garam masala, ingefära, gurkmeja, kajennpeppar och salt.

  2. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, i den storlek du önskar. Om du har kycklinglårfilé kan du ta dem som de är.

    Lägg kycklingbitarna i marinaden och rör om så att marinaden fördelar sig jämnt över kycklingbitarna.

    Låt stå i kylskåp minst en timme.

    Om du ska grilla kan du om du vill trä upp kycklingbitarna på spett.

  3. Stek eller grilla kycklingbitarna. Stek/grilla i upphettad stekpanna/grill några minuter på varje sida tills köttet är genomstekt.

    Servera med t.ex. crème fraiche och salta jordnötter.

Beskrivande bilder

instruktion steg 1.1 indisk kyckling
1.1. Ingredienser till marinaden.
instruktion steg 1.2 indisk kyckling
1.2. Marinaden ihopblandad.
instruktion steg 2.1 indisk kyckling
2.1. Lägg kycklingbitarna i marinaden.
instruktion steg 2.2 indisk kyckling
2.2. Blanda.
instruktion steg 3.1 indisk kyckling
3.1. Stek kycklingbitarna.
instruktion steg 3.2 indisk kyckling
3.2. Eller grilla.

servera Serveringstips:

Servera med sallad, kokt bulgur/ris/quinoa och en klick crème fraiche eller turkisk yoghurt samt salta jordnötter.

GI GI Tips:

Välj fullkornsris om du serverar med ris.

LCHF LCHF Tips:

Servera med sallad, crème fraiche (ca 35% fetthalt) eller turkisk yoghurt (ca 10% fetthalt) och salta jordnötter.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Den färdiga kycklingen håller sig minst 5 dygn i kylskåp och går också bra att frysa.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
 svar  Svar till  Linda    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Ja kanske det, berätta gärna hur det blev om du provar! :)
   kommentar  Skrivet av  Linda  
Hej. Tänkte höra om man kan använda samma kryddblandning och ha grädde och creme fraiche och ha kycklingen i ugnen istället. Så kanske det blir en god sås till också. ☺
 svar  Svar till  JM    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Om du vill byta ut crème fraiche i marinaden så måste det vara mot något annat som är kokbart med andra ord inte kvarg och jag tror inte att turkisk youghurt heller blir bra när den värms upp. Dock vet jag inte varför du vill byta ut crème fraiche. Det är både gott och nyttigt om du väljer den äkta varan med 34% fett, undvik däremot lätt-varianter fulla av tillsatser och skräp. Naturligt fett är nyttigt och mättande.
   kommentar  Skrivet av  JM  
Vad kan jag ta istället för creme freiche? Går det bra med turkisk yoghurt eller kvarg? :)
   kommentar  Skrivet av  Nettan  
Det här blir en favorit kan jag säga! Så jättesmarrigt och så enkelt att göra! Härligt!!

Skriv och läs alla 6 kommentarer