Paprikakyckling
Det blir verkligen jättegott med kyckling i en sås med paprika, lök, vin, grädde och bacon. Ett lyxigt recept som passar bra till fest eller om man vill något extra gott en vardag.

Tid: 40 min
Mängd: 4 portioner
Ingredienser:
- ca 25 g smör att steka i
- 4 st (ca 700-1 000 g) färska eller tinade kycklingfiléer
- ca 0,5 tsk salt
- ca 2 krm svartpeppar
Paprikasås:
- 1 st gul lök
- 1 st röd paprika
- 1 st gul paprika
- 1 pkt (ca 140 g) bacon
- ca 10 g smör att steka i
- 1 tsk paprikapulver
- 1 st hönsbuljongtärning
- 2 dl grädde (valfri sort)
- 1 dl vitt matlagningsvin
- ev. 1-2 tsk idealmjöl eller maizena till redning
Glutenfritt - Ta arrowrot istället för idealmjöl eller skippa redningen.
Utrustning:
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (448 g): 711 kcal, 11 g kolhydrater, 45 g fett, 66 g protein
Matlåda
Denna rätt är lämplig för matlådor.
Hållbarhet och förvaring
Förvara överbliven mat i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn.
️ Skrivet av
Bjöd gäster på denna kycklingrätt i helgen och vi tyckte alla att den var över förväntan! Eftersom jag ville förbereda så gjorde jag såsen först som fick stå 1 timme, senare lade jag i de frästa fileerna som fick ligga i såsen tills gästerna kom. Då kokade jag upp allt men inte så länge, fileerna blev väldigt saftiga. Hade Vildrisblandning fr Saltå kvarn till. Passade jättebra. Kommer absolut att bjuda på denna rätt igen!
️ Skrivet av
Gjorde denna som en gryta med kycklingen i tärningar, mycket gott

webmaster
Svar till
Tina
️ Skrivet av
Roligt att höra! :)
️ Skrivet av
Gjorde den här maträtten förra helgen och det gick alldeles utmärkt att göra den dagen före den skulle ätas. Det blev jättegott. Tack för många fina recept

webmaster
Svar till
tina
️ Skrivet av
Det borde gå bra!