Paprikakyckling

Jättegott recept med kyckling i en god sås med paprika, lök, vin, grädde och bacon.
Paprikakyckling
Paprikakyckling är ett gott och enkelt recept med kycklingfilé i en sås med paprika, lök, vin och bacon. Servera gärna med kokt ris. På bilden har jag även dekorerat med basilikablad.
Timglas Tid: 40 min
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Paprikasås:

glutenfritt Glutenfritt - Ta arrowrot istället för idealmjöl eller skippa redningen.

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Hetta upp en stekpanna med smör på medelhög värme. När smöret bubblat färdigt är det dags att börja steka.

    • ca 25 g smör att steka i
    en klick smör
    En klick smör.
    dags att börja steka
    Dags att börja steka.
  2. Stek kycklingfiléerna några minuter på varje sida så de får färg på medelhög värme. Salta och peppra. Lägg över på ett fat.

    ena sidan av kycklingfiléer steks
    Stek ena sidan.
    andra sidan av kycklingfiléer steks
    Stek andra sidan.
  3. Hacka löken. Strimla paprikorna. Skär eller klipp bacon i små bitar.

    lök, paprika, bacon
    Lök, paprika, bacon.
  4. Hetta upp en klick smör i stekpannan om du inte har tillräckligt med fett kvar från stekningen av kycklingfiléerna.

    Stek lök, paprika och bacon några minuter.

    • ca 10 g smör att steka i
    stek lök, paprika, bacon
    Stek lök, paprika, bacon.
    stek några minuter
    Stek några minuter.
  5. Tillsätt paprikapulver, smulad buljongtärning, grädde och vin. Låt detta småkoka ca 5 min.

    låt såsen småkoka
    Låt såsen småkoka.
  6. Lägg kycklingfiléerna i såsen och låt allt koka tillsammans under lock ca 15 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.

    (Om du inte har något lock till stekpannan, se till att "gräva ner" kycklingfiléerna i såsen så mycket som möjligt och koka på svag värme, eventuellt behövs lite längre tid.)

    lägg i kycklingen
    Lägg i kycklingen.
    småkoka under lock
    Småkoka gärna under lock.
  7. Smaka av såsen och tillsätt eventuellt mer salt och/eller paprikakrydda.

    Om du vill ha en tjockare sås, vispa ner idealmjöl eller maizena (jag har inte gjort det på bilderna, jag tycker det blir bra med tunn sås också). Låt småkoka någon minut. (Du kan lägga över kycklingfiléerna på ett fat för att det ska bli enklare att vispa och sedan lägga tillbaka dem så att allt hålls varmt vid serveringen.)

    Servera med kokt ris.

    • ev. 1-2 tsk idealmjöl eller maizena till redning
    färdig paprikakyckling
    Färdig paprikakyckling.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven mat i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn.

Kommentarer till Paprikakyckling

Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
penna Skrivet av ulla
Bjöd gäster på denna kycklingrätt i helgen och vi tyckte alla att den var över förväntan! Eftersom jag ville förbereda så gjorde jag såsen först som fick stå 1 timme, senare lade jag i de frästa fileerna som fick ligga i såsen tills gästerna kom. Då kokade jag upp allt men inte så länge, fileerna blev väldigt saftiga. Hade Vildrisblandning fr Saltå kvarn till. Passade jättebra. Kommer absolut att bjuda på denna rätt igen!
penna Skrivet av emelie
Gjorde denna som en gryta med kycklingen i tärningar, mycket gott
besökare Svar till Tina penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Tina
Gjorde den här maträtten förra helgen och det gick alldeles utmärkt att göra den dagen före den skulle ätas. Det blev jättegott. Tack för många fina recept
besökare Svar till tina penna Skrivet av Susanne
Det borde gå bra!
penna Skrivet av tina
Låter jättegott. Kan man laga det färdigt och låta stå i kylskåp till dagen efter om man sa ha till många på ett kalas?
besökare Svar till Malin penna Skrivet av Susanne
Verkligen roligt att höra! :) Tack snälla!
penna Skrivet av Malin
Toppen god rätt och lätt att göra! Har provat många av recepten på hemsidan och alla med ett 100% slutresultat! Många av rätterna funkar utmärkt både till vardag och fest. Tack Susanne!!! :-)
besökare Svar till Thomas penna Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte det var gott! :)

Men måttangivelsen saknas inte, den står i ingredienslistan precis som alla andra ingredienser. :)
penna Skrivet av Thomas
Till er som påstår att ni har prövat maträtten så vill jag tala om att det var jätte gått på riktigt. Nästa gång: Läs åtminstone receptet innan ni skriver, för hade ni gjort det hade ni upptäckt att måttangivelsen på vinet fattas... och ni hade kommenterat det.

Läs alla 24 kommentarer

Se även dessa recept

| Fågel | Huvudrätter | Lunch |