
Paprikakyckling
💬 24 kommentarer



Ingredienser:
- ca 25 g smör att steka i
- 4 st (ca 700-1 000 g) färska eller tinade kycklingfiléer
- salt
- svartpeppar
Paprikasås:
- 1 st gul lök
- 1 st röd paprika
- 1 st gul paprika
- 1 pkt (ca 140 g) bacon
- ca 10 g smör att steka i
- 1 tsk paprikapulver
- 1 st hönsbuljongtärning
- 2 dl grädde (valfri sort)
- 1 dl vitt matlagningsvin
- ev. 1-2 tsk idealmjöl eller maizena till redning

Utrustning:
Gör så här:
-
Hetta upp en stekpanna med smör på medelhög värme. När smöret bubblat färdigt är det dags att börja steka.
- ca 25 g smör att steka i
En klick smör. Dags att börja steka. -
Stek kycklingfiléerna några minuter på varje sida så de får färg på medelhög värme. Salta och peppra. Lägg över på ett fat.
- 4 st (ca 700-1 000 g) färska eller tinade kycklingfiléer
- salt
- svartpeppar
Stek ena sidan. Stek andra sidan. -
Hacka löken. Strimla paprikorna. Skär eller klipp bacon i små bitar.
Lök, paprika, bacon. -
Hetta upp en klick smör i stekpannan om du inte har tillräckligt med fett kvar från stekningen av kycklingfiléerna.
Stek lök, paprika och bacon några minuter.
- ca 10 g smör att steka i
Stek lök, paprika, bacon. Stek några minuter. -
Tillsätt paprikapulver, smulad buljongtärning, grädde och vin. Låt detta småkoka ca 5 min.
- 1 tsk paprikapulver
- 1 st hönsbuljongtärning
- 2 dl grädde (valfri sort)
- 1 dl vitt matlagningsvin
Låt såsen småkoka. -
Lägg kycklingfiléerna i såsen och låt allt koka tillsammans under lock ca 15 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
(Om du inte har något lock till stekpannan, se till att "gräva ner" kycklingfiléerna i såsen så mycket som möjligt och koka på svag värme, eventuellt behövs lite längre tid.)
Lägg i kycklingen. Småkoka gärna under lock. -
Smaka av såsen och tillsätt eventuellt mer salt och/eller paprikakrydda.
Om du vill ha en tjockare sås, vispa ner idealmjöl eller maizena (jag har inte gjort det på bilderna, jag tycker det blir bra med tunn sås också). Låt småkoka någon minut. (Du kan lägga över kycklingfiléerna på ett fat för att det ska bli enklare att vispa och sedan lägga tillbaka dem så att allt hålls varmt vid serveringen.)
Servera med kokt ris.
- ev. 1-2 tsk idealmjöl eller maizena till redning
Färdig paprikakyckling.
Hållbarhet och förvaring:
| Fågel | Huvudrätter | Lunch |



⭐ webmaster


⭐ webmaster