| Fågel | Huvudrätter | Lunch |

Paprikakyckling

Jättegott recept med kyckling i en god sås med paprika, lök, vin, grädde och bacon.
Paprikakyckling
Paprikakyckling är ett gott och enkelt recept med kycklingfilé i en sås med paprika, lök, vin och bacon. Servera gärna med kokt ris. På bilden har jag även dekorerat med basilikablad.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 40 min
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Paprikasås:

glutenfritt Glutenfritt - Ta arrowrot istället för idealmjöl eller skippa redningen.

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Hetta upp en stekpanna med smör på medelhög värme. När smöret bubblat färdigt är det dags att börja steka.

  2. Stek kycklingfiléerna några minuter på varje sida så de får färg på medelhög värme. Salta och peppra. Lägg över på ett fat.

  3. Hacka löken. Strimla paprikorna. Skär eller klipp bacon i små bitar.

  4. Hetta upp en klick smör i stekpannan om du inte har tillräckligt med fett kvar från stekningen av kycklingfiléerna.

    Stek lök, paprika och bacon några minuter.

  5. Tillsätt paprikapulver, smulad buljongtärning, grädde och vin. Låt detta småkoka ca 5 min.

  6. Lägg kycklingfiléerna i såsen och låt allt koka tillsammans under lock ca 15 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.

    (Om du inte har något lock till stekpannan, se till att "gräva ner" kycklingfiléerna i såsen så mycket som möjligt och koka på svag värme, eventuellt behövs lite längre tid.)

  7. Smaka av såsen och tillsätt eventuellt mer salt och/eller paprikakrydda.

    Om du vill ha en tjockare sås, vispa ner idealmjöl eller maizena (jag har inte gjort det på bilderna, jag tycker det blir bra med tunn sås också). Låt småkoka någon minut. (Du kan lägga över kycklingfiléerna på ett fat för att det ska bli enklare att vispa och sedan lägga tillbaka dem så att allt hålls varmt vid serveringen.)

    Servera med kokt ris.

Beskrivande bilder

en klick smör
1.1. En klick smör.
dags att börja steka
1.2. Dags att börja steka.
ena sidan av kycklingfiléer steks
2.1. Stek ena sidan.
andra sidan av kycklingfiléer steks
2.2. Stek andra sidan.
lök, paprika, bacon
3. Lök, paprika, bacon.
stek lök, paprika, bacon
4.1. Stek lök, paprika, bacon.
stek några minuter
4.2. Stek några minuter.
låt såsen småkoka
5. Låt såsen småkoka.
lägg i kycklingen
6.1. Lägg i kycklingen.
småkoka under lock
6.2. Småkoka gärna under lock.
färdig paprikakyckling
7. Färdig paprikakyckling.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven mat i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
   kommentar  Skrivet av  ulla  
Bjöd gäster på denna kycklingrätt i helgen och vi tyckte alla att den var över förväntan! Eftersom jag ville förbereda så gjorde jag såsen först som fick stå 1 timme, senare lade jag i de frästa fileerna som fick ligga i såsen tills gästerna kom. Då kokade jag upp allt men inte så länge, fileerna blev väldigt saftiga. Hade Vildrisblandning fr Saltå kvarn till. Passade jättebra. Kommer absolut att bjuda på denna rätt igen!
   kommentar  Skrivet av  emelie  
Gjorde denna som en gryta med kycklingen i tärningar, mycket gott
 svar  Svar till  Tina    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Roligt att höra! :)
   kommentar  Skrivet av  Tina  
Gjorde den här maträtten förra helgen och det gick alldeles utmärkt att göra den dagen före den skulle ätas. Det blev jättegott. Tack för många fina recept
 svar  Svar till  tina    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Det borde gå bra!

Skriv och läs alla 24 kommentarer