| Billigt | Buffé | Fågel | GI Recept | LCHF |

Tandoorikyckling

Tandoori är en indisk kryddblandning som ger en mycket god smak på kycklingen. Superenkelt recept.
tandoorikyckling
Tandoorikryddan luktar otroligt gott när kycklingbenen tillagas i ugnen och ger en väldigt god smak på kycklingen. På bilden serveras tandoorikycklingen med kokt bulgur och sallad.
Timglas Tid: 5 minuters jobb + 1 timme i ugnen
Portioner 3-4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

  • 1 st ugnsform som kycklingbenen får plats i

Gör så här:

  1. Lägg (tinade) kycklingben i en ugnssäker form.

    instruktion steg 1 tandoorikyckling
  2. Blanda yoghurt och tandooripasta i en skål.

    instruktion steg 2.1 tandoorikyckling
    instruktion steg 2.2 tandoorikyckling
  3. Bred på hälften av tandooriblandningen på ovansidan och sidorna av kycklingbenen. Det går bra att använda en sked.

    instruktion steg 3.1 tandoorikyckling
    instruktion steg 3.2 tandoorikyckling
  4. Vänd på kycklingbenen och bred på resten.

    instruktion steg 4.1 tandoorikyckling
    instruktion steg 4.2 tandoorikyckling
  5. Stek i mitten av ugnen i 175°C i ca 50-60 minuter så att kycklingbenen blir klara. (Köttsaften ska vara genomskinlig utan rosa inslag.)

    Servera med t.ex. kokt ris eller bulgur samt grönsaker. Om man vill kan man ösa vätskan som blir i ugnsformen över riset/bulguren.

    instruktion steg 5.1 tandoorikyckling
    instruktion steg 5.2 tandoorikyckling

GI GI Tips:

Servera med fullkornsris, råris, quinoa eller hel bulgur.

LCHF LCHF Tips:

Servera tandoorikycklingen med grönsaker t.ex. kokt broccoli och blomkål eller varför inte blomkålsmos eller blomkålsgratäng.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven tandoorikyckling i kylen där den håller sig minst 5 dygn.

Kommentarer till Tandoorikyckling

Skriv en kommentar

penna Skrivet av Anita Jansson
Vill gärna ha någon sås som passar till bulgur och tandorikyckling. Det ser gott ut men kanske lite torrt. Tack för förslag.
person Svar till Eve penna Skrivet av Susanne
Ja det är ju samma kryddblandning men antagligen kan man inte ta samma mått. Jag skulle tro att den burken du har kan vara lagom med någon matsked eller två. Blanda lite i taget med yoghurt och smaka av. Skriv gärna igen och berätta vilken mängd du tycker var lagom! :)
penna Skrivet av Eve
Hej!

Är den där tandoripåsen detsamma som vanlig tandorikrydda eller är det någon speciell kryddblandning? Jag har nämligen en burk tandori från santa maria, men det här kanske är något annat?

Läs alla 21 kommentarer