Tandoorikyckling





Ingredienser:
- 1 kg kycklingben
- eller 1 kg kycklingklubbor
- 1,5 dl turkisk yoghurt (10%)
- 1,5 msk tandooripasta

Utrustning:
- 1 st ugnsform som kycklingbenen får plats i
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 50-60 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
-
Lägg (tinade) kycklingben i en ugnssäker form.
- 1 kg kycklingben
- eller 1 kg kycklingklubbor
Kycklingben i ugnsform. - 1 kg kycklingben
-
Blanda yoghurt och tandooripasta i en skål.
- 1,5 dl turkisk yoghurt (10%)
- 1,5 msk tandooripasta
Yoghurt och tandooripasta. Tandooriblandningen. -
Bred på hälften av tandooriblandningen på ovansidan och sidorna av kycklingbenen. Det går bra att använda en sked.
Bred på tandooriblandningen. Bred på hälften på ovansidan och sidorna. -
Vänd på kycklingbenen och bred på resten.
Kycklingbenen vända. Resten av tandooriblandningen utbredd. -
Stek i mitten av ugnen i 175°C i ca 50-60 minuter så att kycklingbenen blir klara. (Köttsaften ska vara genomskinlig utan rosa inslag.)
Servera med t.ex. kokt ris eller bulgur samt grönsaker. Om man vill kan man ösa vätskan som blir i ugnsformen över riset/bulguren.
Kycklingen i ugnen. Tandoorikycklingen är klar.
GI Tips:
Servera med fullkornsris, råris, quinoa eller hel bulgur.
LCHF Tips:
Servera tandoorikycklingen med grönsaker t.ex. kokt broccoli och blomkål eller varför inte blomkålsmos eller blomkålsgratäng.
Hållbarhet och förvaring:
Förvara överbliven tandoorikyckling i kylen där den håller sig minst 5 dygn.

⭐ webmaster
Är den där tandoripåsen detsamma som vanlig tandorikrydda eller är det någon speciell kryddblandning? Jag har nämligen en burk tandori från santa maria, men det här kanske är något annat?

⭐ webmaster