Tandoorikyckling

Tandoori är en indisk kryddblandning som ger en mycket god smak på kycklingen. Superenkelt recept.
tandoorikyckling
Tandoorikryddan luktar otroligt gott när kycklingbenen tillagas i ugnen och ger en väldigt god smak på kycklingen. På bilden serveras tandoorikycklingen med kokt bulgur och sallad.
Timglas Tid: 5 minuters jobb + 1 timme i ugnen
Portioner 3-4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

  • 1 st ugnsform som kycklingbenen får plats i

Gör så här:

  1. Lägg (tinade) kycklingben i en ugnssäker form.

    instruktion steg 1 tandoorikyckling
  2. Blanda yoghurt och tandooripasta i en skål.

    instruktion steg 2.1 tandoorikyckling
    instruktion steg 2.2 tandoorikyckling
  3. Bred på hälften av tandooriblandningen på ovansidan och sidorna av kycklingbenen. Det går bra att använda en sked.

    instruktion steg 3.1 tandoorikyckling
    instruktion steg 3.2 tandoorikyckling
  4. Vänd på kycklingbenen och bred på resten.

    instruktion steg 4.1 tandoorikyckling
    instruktion steg 4.2 tandoorikyckling
  5. Stek i mitten av ugnen i 175°C i ca 50-60 minuter så att kycklingbenen blir klara. (Köttsaften ska vara genomskinlig utan rosa inslag.)

    Servera med t.ex. kokt ris eller bulgur samt grönsaker. Om man vill kan man ösa vätskan som blir i ugnsformen över riset/bulguren.

    instruktion steg 5.1 tandoorikyckling
    instruktion steg 5.2 tandoorikyckling

GI GI Tips:

Servera med fullkornsris, råris, quinoa eller hel bulgur.

LCHF LCHF Tips:

Servera tandoorikycklingen med grönsaker t.ex. kokt broccoli och blomkål eller varför inte blomkålsmos eller blomkålsgratäng.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven tandoorikyckling i kylen där den håller sig minst 5 dygn.

Kommentarer till Tandoorikyckling

Skriv en kommentar

penna Skrivet av Anita Jansson
Vill gärna ha någon sås som passar till bulgur och tandorikyckling. Det ser gott ut men kanske lite torrt. Tack för förslag.
besökare Svar till Eve penna Skrivet av Susanne
Ja det är ju samma kryddblandning men antagligen kan man inte ta samma mått. Jag skulle tro att den burken du har kan vara lagom med någon matsked eller två. Blanda lite i taget med yoghurt och smaka av. Skriv gärna igen och berätta vilken mängd du tycker var lagom! :)
penna Skrivet av Eve
Hej!

Är den där tandoripåsen detsamma som vanlig tandorikrydda eller är det någon speciell kryddblandning? Jag har nämligen en burk tandori från santa maria, men det här kanske är något annat?
besökare Svar till me penna Skrivet av Susanne
Jag vet faktiskt inte. Jag skulle nog rekommendera kycklinglårfilé som är lite mindre om du ska göra detta med filé istället. Skriv gärna hur det blev om du provar!
penna Skrivet av me
Hej! Går det lika bra med kycklingfile? Om ja, hur länge ska de vara i ugnen och vilken ugsvärme?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Um: Blev det vatten på botten i ugnsformen menar du? Om man steker kycklingen hel så brukar det alltid bli vätska på botten i ugnsformen. Den vätskan är jättegod att göra sås på. Det här receptet är ju för kycklingben, det är inte riktigt samma sak att steka en hel kyckling.
penna Skrivet av Um
glömde att säga: jag använder en hel kyckling som väger 1450 ungefär

tack för hjälpen
penna Skrivet av um
hej
jag gjorte detta recept en gång det var mycket gott fast det blev för mycket vatten i vet inte varför , vet du det?så kan jag undvika det för nästa gång

tack igen
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Sara
Okej, tack så mycket !
besökare Svar till Sara penna Skrivet av Susanne
Ja det brukar vara 7-8 st på ett kg.

Läs alla 21 kommentarer

Se även dessa recept

| Billigt | Buffé | Fågel | GI Recept | LCHF |