Kycklingklubbor

Recept med Kycklingklubbor
Näringsvärden
Kycklingklubbor med ryggben finns att köpa färska eller frysta.
Kycklingklubbor kan stekas på spisen eller i ugnen eller grillas. Stektiden är ganska lång, ca 30-60 minuter.
De frysta kycklingklubborna är ofta mörade. Vid mörning är ofta vatten, salt och socker tillsatt. Se innehållsförteckningen på förpackningen vad som kan vara tillsatt.
Tillagning
För att lyckas perfekt med tillagningen är mitt bästa tips att använda termometer.
Innertemperatur
För att veta när köttbiten är lagom stekt, stoppa in en kött-termometer eller digital termometer med spetsens mitt i köttbitens mitt.
Rekommenderad innertemperatur för kycklingklubbor:
- Genomstekt: 80°C
Tillagningstips
Tillaga kycklingklubborna mitt i ugnen i 175-225°C till angiven innertemperatur. Ju lägre ugnstemperatur desto saftigare kött men desto längre tid tar det.
Det blir godast om man marinerar kycklingklubborna innan man tillagar dem. En enkel marinad är olja blandat med soja i lika delar. Den kan om man vill smaksättas med olika kryddor.
Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
kan innehålla tillsatser
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Nej
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av kycklingklubbor.
Energi: | 155 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 0 g |
Protein: | 19 g |
Fett: | 9 g |
Fibrer: | 0 g |
Tips och info
Finns i affären:
Hållbarhet och förvaring:
Ersätt med:
| Fågel - kyckling, kalkon, anka |

Basilikakyckling med tagliatelle
Enkelt recept med kycklingklubbor. Basilika och olivolja ger god smak tillsammans med tagliatelle.


Tandoorikyckling
Gott och enkelt recept på tandoorikyckling - kycklingben med tandoorikrydda. Endast 5 minuters jobb sedan sköter ugnen resten.
