Chokladsufflé
Otroligt goda chokladsuffléer - varma krämiga chokladbakelser. Med dessa chokladsuffléer imponerar du på dina gäster lätt med detta recept.
Tid: 30 minuter, varav 10 i ugnen
6 portioner
Ingredienser:
Till formarna:
Chokladsufflé:
- 1 dl vispgrädde
- 100 g mörk choklad (70%)
- 0,5 krm salt
- 3 st ägg
- 2 msk strösocker
Servering:
- ev. ca 200 g hallon
- florsocker
Glutenfritt
Vegetariskt
Utrustning:
- 6 st portionsglas
- elvisp
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i 10-12 minuter med över- och undervärme
Gör chokladsuffléer så här:
Tips & tricks
Det är viktigt att inte grädda chokladsuffléerna för länge för då kommer de sjunka ihop.
Variationstips
Ta något annat syrligt istället för hallon. Det kan också vara gott med något kallt t.ex. glass eller sorbet till de varma suffléerna. Prova gärna hallonglass eller mangosorbet.
Planeringstips
Små formar som tål ugn finns att köpa billigt på IKEA.
Hållbarhet och förvaring
Överblivna chokladsuffléer kan man låta stå i rumstemperatur tills de svalnat. Sätt därefter på plastfolie och förvara i kylen där de håller sig åtminstone 3 dagar. Vid servering kan man värma dem ca 10-15 minuter i 100°C varm ugn så att de blir lite varma - men inte gräddade.
️ Skrivet av
Bra
️ Skrivet av
Älskar den här sidan!
webmaster
️ Skrivet av
Receptet är nu uppdaterat med nya bilder och ännu tydligare beskrivning.
webmaster
Svar till
Rebecca
️ Skrivet av
De är godast nygräddade men går att värma igen också eller äta kalla. Det står i receptet under "hållbarhet och förvaring". De kan även förberedas och förvaras i kylskåp före gräddning, det står i receptet.
️ Skrivet av
Hej!
går dessa att förbereda eller måste de göras direkt innan gräddning? :)
går dessa att förbereda eller måste de göras direkt innan gräddning? :)