| Efterrätter | Glutenfritt | Italienskt |

Pannacotta med vit choklad

Underbar efterrätt med det här enkla receptet på pannacotta med vit choklad.
recept på pannacotta med vit choklad garnerad med tranbär
Pannacotta med vit choklad är gott och lyxigt! Här har jag garnerat med tranbär och flagad mörk choklad.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 15 min + 2 timmar i kylskåpet
Portioner 4-6 portioner

Ingredienser:

Garnering:

glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Bryt eller skär chokladen i mindre bitar.

  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

  3. Mät upp grädden i en kastrull, det går bra med vispgrädde eller annan grädde. Det går också bra med en blanding av vispgrädde och mjölk eller vatten.

    Om du använder vaniljstång, snitta den och skrapa ur fröna. Lägg både vaniljstång och alla frön i grädden.

    Om du använder vaniljsocker så tillsätter du bara den till grädden.

  4. Låt koka upp och koka ca 1-2 minuter, var försiktig så att det inte kokar över.

    Fiska upp vaniljstången och släng den.

    Tillsätt chokladen. Rör tills den smält.

  5. Ta bort kastrullen från plattan nu om du inte redan gjort det (mycket viktigt).

    Krama ur gelatinbladen och vispa ner dessa tills gelatinet är smält.

  6. Häll upp i portionsskålar.

    (Om du inte har en bra kastrull att hälla ur så kan du antingen använda såsslev eller så häller du upp smeten i t.ex. ett litermått som går lätt att hälla ur eller så använder du en candy funnel som på bilden.)

  7. Låt stelna i kylskåp minst 2-3 timmar.

  8. Dekorera med syrliga bär och ev. flagad choklad. (För att få chokladen flagad kan man ta en osthyvel och hyvla på sidan av chokladbiten.)

Beskrivande bilder

instruktion steg 1 pannacotta med vit choklad
1. Vit choklad i bitar.
instruktion steg 2 pannacotta med vit choklad
2. Gelatinbladen i kallt vatten.
instruktion steg 3.1 pannacotta med vit choklad
3.1. Snitta och skrapa ur fröna ur vaniljstången.
instruktion steg 3.2 pannacotta med vit choklad
3.2. Grädde och vanilj.
instruktion steg 4.1 pannacotta med vit choklad
4.1. Låt koka.
instruktion steg 4.2 pannacotta med vit choklad
4.2. Fiska upp vaniljstången.
instruktion steg 5 pannacotta med vit choklad
5. Vispa ner urkramade gelatinblad.
instruktion steg 6 pannacotta med vit choklad
6. Här använder jag min "candy funnel".
instruktion steg 7 pannacotta med vit choklad
7. Låt stelna.
instruktion steg 8 pannacotta med vit choklad
8. Garnera med bär.

servera Serveringstips:

Om man vill kan man dekorera med jordgubbar som man doppar i vit choklad och sedan rullar i kokos. Väldigt gott!

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara pannacotta i kylskåp. Håller sig minst 5 dygn.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
 svar  Svar till  Dacke    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Så bra! :) Verkligen roligt att höra!
   kommentar  Skrivet av  Dacke  
Jag som brukar aldrig laga såna här grejer, tänk att jag lyckades med pannacotta på första försöket. Den var jättegod. Jag använde såna där vitchoklad linser, då de smälter snabbare, men toppade med hyvlad choklad precis som du beskrev. Klockrent!
 svar  Svar till  Emma    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Ja det går nog och det är samma recept. Tänk bara på att det blir nog svårt att ta fina bitar när man gör så tror jag. Skriv gärna och berätta hur det blev om du provar!
   kommentar  Skrivet av  Emma  
Kan man lägga i smeten i en stor form istället för flera små, så det blir en stor pannacotta? Är det samma recept då?
 svar  Svar till  edrin    kommentar  Skrivet av  Mimmi  
Jag använder mig av Vegegel så blir pannacottan vegetariskt!
Funkar super!

Skriv och läs alla 60 kommentarer