Pannacotta med vit choklad

Gör en underbar och lyxig efterrätt med det här enkla receptet. En riktigt krämig, len och fin och lagom söt pannacotta med vit choklad. En perfekt smakkombination!
pannacotta med vit choklad
Tid: 15 min + 2 timmar i kylskåpet
4-6 portioner

Ingredienser:

Garnering:

Glutenfritt

Utrustning:

Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Bryt eller skär chokladen i mindre bitar.

    vit choklad i bitar
    Vit choklad i bitar.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

    instruktion steg 2 pannacotta med vit choklad
    Gelatinbladen i kallt vatten.
  3. Mät upp grädden i en kastrull, det går bra med vispgrädde eller annan grädde. Det går också bra med en blanding av vispgrädde och mjölk eller vatten.

    Om du använder vaniljstång, snitta den och skrapa ur fröna. Lägg både vaniljstång och alla frön i grädden.

    Om du använder vaniljsocker så tillsätter du bara den till grädden.

    instruktion steg 3.1 pannacotta med vit choklad
    Snitta och skrapa ur fröna ur vaniljstången.
    instruktion steg 3.2 pannacotta med vit choklad
    Grädde och vanilj.
  4. Låt koka upp och koka ca 1-2 minuter, var försiktig så att det inte kokar över.

    Fiska upp vaniljstången och släng den.

    Tillsätt chokladen. Rör tills den smält.

    instruktion steg 4.1 pannacotta med vit choklad
    Låt koka.
    instruktion steg 4.2 pannacotta med vit choklad
    Fiska upp vaniljstången.
  5. Ta bort kastrullen från plattan nu om du inte redan gjort det (mycket viktigt).

    Krama ur gelatinbladen och vispa ner dessa tills gelatinet är smält.

    instruktion steg 5 pannacotta med vit choklad
    Vispa ner urkramade gelatinblad.
  6. Häll upp i portionsskålar.

    (Om du inte har en bra kastrull att hälla ur så kan du antingen använda såsslev eller så häller du upp smeten i t.ex. ett litermått som går lätt att hälla ur eller så använder du en doseringstratt som på bilden.)

    pannacotta med vit choklad steg 6: här använder jag min candy funnel
    Här använder jag min candy funnel.
  7. Låt stelna i kylskåp minst 2-3 timmar.

    låt stelna
    Låt stelna.
  8. Dekorera med syrliga bär och ev. flagad choklad. (För att få chokladen flagad kan man ta en osthyvel och hyvla på sidan av chokladbiten.)

    garnera med bär
    Garnera med bär.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion, beräknat på 6 portioner (106 g): 415 kalorier, 12 g kolhydrater, 40 g fett, 3 g protein, 0 g fibrer

Serveringstips

Om man vill kan man dekorera med jordgubbar som man doppar i vit choklad och sedan rullar i kokos. Väldigt gott!

Hållbarhet och förvaring

Förvara pannacotta i kylskåp. Håller sig minst 5 dygn.

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
Svar till Dacke Skrivet av Susanne
Så bra! :) Verkligen roligt att höra!
Skrivet av Dacke
Jag som brukar aldrig laga såna här grejer, tänk att jag lyckades med pannacotta på första försöket. Den var jättegod. Jag använde såna där vitchoklad linser, då de smälter snabbare, men toppade med hyvlad choklad precis som du beskrev. Klockrent!
Svar till Emma Skrivet av Susanne
Ja det går nog och det är samma recept. Tänk bara på att det blir nog svårt att ta fina bitar när man gör så tror jag. Skriv gärna och berätta hur det blev om du provar!
Skrivet av Emma
Kan man lägga i smeten i en stor form istället för flera små, så det blir en stor pannacotta? Är det samma recept då?
Svar till edrin Skrivet av Mimmi
Jag använder mig av Vegegel så blir pannacottan vegetariskt!
Funkar super!

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest