webmaster
Pannacotta med vit choklad
Gör en underbar och lyxig efterrätt med det här enkla receptet. En riktigt krämig, len och fin och lagom söt pannacotta med vit choklad. En perfekt smakkombination!
Tid: 15 min + 2 timmar i kylskåpet
Mängd: 4-6 portioner
Ingredienser:
- 5 dl grädde
- 1 st vaniljstång
- eller 1 tsk vaniljsocker
- 100 g vit choklad
- 2 st gelatinblad
Garnering:
Glutenfritt
Utrustning:
- 4 st portionsglas
- ev. doseringstratt
Näringsvärden
Näringsvärde per portion, beräknat på 6 portioner (106 g): 415 kcal, 12 g kolhydrater, 40 g fett, 3 g protein, 0 g fibrer
Serveringstips
Om man vill kan man dekorera med jordgubbar som man doppar i vit choklad och sedan rullar i kokos. Väldigt gott!
Hållbarhet och förvaring
Förvara pannacotta i kylskåp. Håller sig minst 5 dygn.
webmaster
Svar till
Dacke
️ Skrivet av
Så bra! :) Verkligen roligt att höra!
️ Skrivet av
Jag som brukar aldrig laga såna här grejer, tänk att jag lyckades med pannacotta på första försöket. Den var jättegod. Jag använde såna där vitchoklad linser, då de smälter snabbare, men toppade med hyvlad choklad precis som du beskrev. Klockrent!
webmaster
Svar till
Emma
️ Skrivet av
Ja det går nog och det är samma recept. Tänk bara på att det blir nog svårt att ta fina bitar när man gör så tror jag. Skriv gärna och berätta hur det blev om du provar!
️ Skrivet av
Kan man lägga i smeten i en stor form istället för flera små, så det blir en stor pannacotta? Är det samma recept då?
Svar till
edrin
️ Skrivet av
Jag använder mig av Vegegel så blir pannacottan vegetariskt!
Funkar super!
Funkar super!