| Efterrätter | Glutenfritt | Italienskt |

Pannacotta med vit choklad

Underbar efterrätt med det här enkla receptet på pannacotta med vit choklad.
recept på pannacotta med vit choklad garnerad med tranbär
Pannacotta med vit choklad är gott och lyxigt! Här har jag garnerat med tranbär och flagad mörk choklad.
Timglas Tid: 15 min + 2 timmar i kylskåpet
Portioner 4-6 portioner

Ingredienser:

Garnering:

glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Bryt eller skär chokladen i mindre bitar.

    instruktion steg 1 pannacotta med vit choklad
    Vit choklad i bitar.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

    instruktion steg 2 pannacotta med vit choklad
    Gelatinbladen i kallt vatten.
  3. Mät upp grädden i en kastrull, det går bra med vispgrädde eller annan grädde. Det går också bra med en blanding av vispgrädde och mjölk eller vatten.

    Om du använder vaniljstång, snitta den och skrapa ur fröna. Lägg både vaniljstång och alla frön i grädden.

    Om du använder vaniljsocker så tillsätter du bara den till grädden.

    instruktion steg 3.1 pannacotta med vit choklad
    Snitta och skrapa ur fröna ur vaniljstången.
    instruktion steg 3.2 pannacotta med vit choklad
    Grädde och vanilj.
  4. Låt koka upp och koka ca 1-2 minuter, var försiktig så att det inte kokar över.

    Fiska upp vaniljstången och släng den.

    Tillsätt chokladen. Rör tills den smält.

    instruktion steg 4.1 pannacotta med vit choklad
    Låt koka.
    instruktion steg 4.2 pannacotta med vit choklad
    Fiska upp vaniljstången.
  5. Ta bort kastrullen från plattan nu om du inte redan gjort det (mycket viktigt).

    Krama ur gelatinbladen och vispa ner dessa tills gelatinet är smält.

    instruktion steg 5 pannacotta med vit choklad
    Vispa ner urkramade gelatinblad.
  6. Häll upp i portionsskålar.

    (Om du inte har en bra kastrull att hälla ur så kan du antingen använda såsslev eller så häller du upp smeten i t.ex. ett litermått som går lätt att hälla ur eller så använder du en candy funnel som på bilden.)

    instruktion steg 6 pannacotta med vit choklad
    Här använder jag min "candy funnel".
  7. Låt stelna i kylskåp minst 2-3 timmar.

    instruktion steg 7 pannacotta med vit choklad
    Låt stelna.
  8. Dekorera med syrliga bär och ev. flagad choklad. (För att få chokladen flagad kan man ta en osthyvel och hyvla på sidan av chokladbiten.)

    instruktion steg 8 pannacotta med vit choklad
    Garnera med bär.

servera Serveringstips:

Om man vill kan man dekorera med jordgubbar som man doppar i vit choklad och sedan rullar i kokos. Väldigt gott!

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara pannacotta i kylskåp. Håller sig minst 5 dygn.

Kommentarer till Pannacotta med vit choklad

Skriv en kommentar

person Svar till Dacke penna Skrivet av Susanne
Så bra! :) Verkligen roligt att höra!
penna Skrivet av Dacke
Jag som brukar aldrig laga såna här grejer, tänk att jag lyckades med pannacotta på första försöket. Den var jättegod. Jag använde såna där vitchoklad linser, då de smälter snabbare, men toppade med hyvlad choklad precis som du beskrev. Klockrent!
person Svar till Emma penna Skrivet av Susanne
Ja det går nog och det är samma recept. Tänk bara på att det blir nog svårt att ta fina bitar när man gör så tror jag. Skriv gärna och berätta hur det blev om du provar!

Läs alla 60 kommentarer