webmaster
Pannacotta med äppeltopping
Mycket god pannacotta, len och fin med smak av vanilj som toppas med äppelkompott smaksatt med kanel! Den lena vaniljgrädden passar perfekt ihop med den sötsyrliga äppelkompotten.
Tid: 25 minuters effektivt jobb och minst 2 timmar i kylen
Mängd: 6 portioner
Ingredienser:
Pannacotta:
- 2 st gelatinblad
- 1 st vaniljstång
- 5 dl vispgrädde
- 0,75 dl strösocker
- några droppar citronarom
- eller 0,5 st citron finrivet skal
Äppeltopping:
- 1 dl vatten
- 0,5 dl strösocker
- 1 st kanelstång
- ca 400 g (ca 4 st) syrliga och goda äpplen
Garnering:
- malen kanel
- eller 6 st kanelstänger
Glutenfritt
Utrustning:
- 6 st portionsglas
Tips & tricks
Använd svenska syrliga äpplen. Passa på under hösten när det är äppelsäsong.
Planeringstips
Går bra att förbereda och förvara i kylskåp 1-2 dygn före servering. Täck gärna med plastfolie.
Hållbarhet och förvaring
Förvara i kylskåp, gärna täckt med plastfolie.
webmaster
️ Skrivet av
Receptet är nu uppdaterat med nya bilder och tydligare beskrivning med bilder steg för steg.
webmaster
Svar till
Jocke
️ Skrivet av
Tack för bra tips! :)
Svar till
Magnus
️ Skrivet av
Du kan röra om när det stelnat lite, efter ca 0,5-1 timme antar jag. Då är massan så pass tjock att vaniljen inte sjunker.
webmaster
Svar till
Magnus
️ Skrivet av
Det blir så, inget konstigt! Smaken är ändå utspridd så det gör inget.
️ Skrivet av
Vad skall jag göra, när jag gör pannacotta så samlas alltid all vanilj i botten av minna små skålar, vad skall jag göra .....???