Ps. Kaka gå även utmärkt att frysa ner.
Vänligen
H.-J
Utrustning:
Mät upp smör och strösocker. Låt stå framme så att smöret blir rumsvarmt.
Smörj och bröa en rund ugnsform med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
Rör smör och socker, använd gärna elvisp som du kan använda genom hela receptet.
Tillsätt bakpulver och ägg och rör till en jämn smet.
Tillsätt vetemjöl och mjölken. Rör snabbt ihop till en jämn smet. Rör inte längre än att det är blandat.
(Tänk på när du mäter upp vetemjölet att hälla upp det i litermått eller väga det. Gräv inte med decilitermått i mjölpåsen eftersom mjölet då packas och man tar för mycket vilket leder till en kompakt och torr kaka.)
Häll smeten i den smorda och bröade formen. Bred försiktigt ut smeten så den är någorlunda jämnt fördelad.
Skala äpplen och skär i mindre bitar. (Bitarna behöver inte vara snygga.)
Blanda socker och kanel i en djup tallrik och lägg i äppelbitarna och rör runt tills äppelbitarna sugit upp så mycket som möjligt.
Tryck ner äppelklyftorna i sockerkakan. Om det blir socker och kanel över - strö över kakan.
Grädda i 175°C i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter.
Serveringstips:
Tips för att undvika tillsatser:
Hållbarhet och förvaring: