Äppelkaka
En mycket god och saftig äppelkaka. Ett klassiskt svenskt och väl beprövat recept på en mjuk sockerkaka fylld med äpplen och kanel. Rekommenderas.

Tid: 1 timme
Mängd: ca 12 bitar
Ingredienser:
Sockerkaka:
Fyllning:
- 2-3 st äpplen
- 2 msk strösocker
- 0,5 msk kanel
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 22 cm i diameter
- ev. elvisp
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (90 g): 229 kcal, 35 g kolhydrater, 8 g fett, 3 g protein, 2 g fibrer
Serveringstips
Äppelkakan kan serveras med vaniljsås eller grädde så blir det som en efterrätt.
Tips för att undvika tillsatser
Använd äkta smör och ekologiskt vetemjöl.
Hållbarhet och förvaring
Äppelkakan går bra att frysa. Den håller sig minst 3 månader i frysen. I rumstemperatur håller sig äppelkakan minst 5 dagar.
️ Skrivet av
Mycket god! Fick mycket beröm av gästerna!

webmaster
Svar till
Madeleine
️ Skrivet av
Nej tyvärr kan man inte byta ut vetemjöl mot mandelmjöl i den här kakan eftersom dessa mjöl har väldigt olika egenskaper och vetemjölets specifika egenskaper behövs i detta recept för att få en mjuk och fluffig kaka. Mandelmjöl ger en mer kompakt kaka och kan nog fungera i receptet på äppelkladdkaka och olika recept på äppelpaj. Kul att du tycker om kakan!
️ Skrivet av
Supergod kaka!! Kan man byta ut vetemjöl mot mandelmjöl?
️ Skrivet av
Tack
️ Skrivet av
Tack, för ett jättebra recept! Enkelt att baka efter. Svårt att misslyckas.
Ps. Kaka gå även utmärkt att frysa ner.
Vänligen
H.-J
Ps. Kaka gå även utmärkt att frysa ner.
Vänligen
H.-J