
⭐ webmaster
Utrustning:
Smula ner jästen i en degbunke.
Smält smöret och häll på mjölken. Rör om och värm till 37°C.
Häll det smälta smöret blandat med mjölken över jästen och rör tills det lösts upp.
Tillsätt sirap, salt och kardemumma. Rör om.
Mät upp mjölet i ett litermått. (Gräv inte med decilitermått i mjölpåsen för du kommer då ta för mycket mjöl.)
Arbeta in mjölet lite i taget till en blank och fin deg. Använd köksmaskin eller elvisp med degkrokar.
Placera ut bullformar på plåtar. Klicka ut smeten i bullformarna.
(Degen ska vara kladdig och det ser inte ut som bullar när man klickat ut smeten men det jämnar ut sig ganska bra så det ser ut som bullar när det jäser senare.)
Gör en grop i varje bulle genom att trycka till med ett mjölat finger. Tryck till ordentligt så det blir en rejäl grop nästan ner till botten.
Blanda äppelmos med vaniljsocker.
Fyll fördjupningarna i bullarna med äppelmos.
Låt jäsa i 30-40 minuter utan bakhandduk eftersom fyllningen är kladdig.
Pensla om du vill med uppvispat ägg runtomkring äppelmoset, jag har inte gjort det på bilderna men bullarna blir lite finare då och mer pärlsocker fastnar.
Strö över pärlsocker.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C, ca 8 minuter.
Låt äppelmosbullarna kallna utan bakduk på galler. Bullarna går bra att frysa.
Hållbarhet och förvaring: