
⭐ webmaster
Recept med Vit sirap
Näringsvärden
Vikt-Volym
Vit sirap eller vit baksirap är samma sak och är en sorts sirap som är lämplig att använda vid bakning av vetebröd och bullar. Sirapen gör att bröden och bullarna håller sig färska och mjuka längre.
Den vita baksirapen kan också användas till efterrätter och godis, i matlagning och även till pizza för att få en mjukare och luftigare pizzadeg (dock även sötare).
Den vita baksirapen kan man se som ett alternativ till vanligt strösocker, det ger en ganska neutral söt smak till skillnad från andra sirapssorter (ljus, mörk och brödsirap) som har mer karaktäristisk smak.
Spola med varmt vatten under korken. Tänk också på att inte skruva fast korken om det har runnit sirap utan torka upp eller spola av med varmt vatten först. Sirap kan kleta ihop ganska ordentligt när det torkar.
Tillsatsfritt:
kan innehålla tillsatser
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Ja
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av vit sirap.
Energi: | 320 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 80 g (varav sockerarter: 80.0 g) |
Protein: | 0 g |
Fett: | 0 g |
Engelskt namn:
Finns i affären:
GI tips:
Hållbarhet och förvaring:
Ersätt med:
Tips:
Konvertera från valfri måttenhet till en annan.
Baka goda och vackra saffranslängder och saffransflätor med mitt recept som tydligt visar med bilder steg för steg hur man gör. Gott, mjukt och saftigt saffransbröd.
Ett recept på goda och framförallt mycket enkla bullar med äppelmos. Degen jäser bara en gång och degen klickas ut vilket sparar mycket tid!