
Vit sirap

Recept med Vit sirap
Näringsvärden
Vikt-Volym
Vit sirap eller vit baksirap är samma sak och är en sorts sirap som är lämplig att använda vid bakning av vetebröd och bullar. Sirapen gör att bröden och bullarna håller sig färska och mjuka längre.
Den vita baksirapen kan också användas till efterrätter och godis, i matlagning och även till pizza för att få en mjukare och luftigare pizzadeg (dock även sötare).
Den vita baksirapen kan man se som ett alternativ till vanligt strösocker, det ger en ganska neutral söt smak till skillnad från andra sirapssorter (ljus, mörk och brödsirap) som har mer karaktäristisk smak.
Tips om korken fastnar
Spola med varmt vatten under korken. Tänk också på att inte skruva fast korken om det har runnit sirap utan torka upp eller spola av med varmt vatten först. Sirap kan kleta ihop ganska ordentligt när det torkar.
Mått och vikt
- 1 dl = 140 g
- 1 msk = 20 g
- 1 tsk = 7 g
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
kan innehålla tillsatser
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av vit sirap.
Energi: | 320 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 80 g (varav sockerarter: 80.0 g) |
Protein: | 0 g |
Fett: | 0 g |
Tips och info
Engelskt namn:
Finns i affären:
GI tips:
Hållbarhet och förvaring:
Ersätt med:
Tips:
Vad väger vit sirap?
Måttomvandla vit sirap mellan vikt och volym
Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Saffransbröd - klippta längder och flätor
Baka goda och vackra saffranslängder och saffransflätor med mitt recept som tydligt visar med bilder steg för steg hur man gör. Gott, mjukt och saftigt saffransbröd.


Äppelmosbullar
Ett recept på goda och framförallt mycket enkla bullar med äppelmos. Degen jäser bara en gång och degen klickas ut vilket sparar mycket tid!



⭐ webmaster
