Vit sirap

Vit sirap
Använd vit sirap när du bakar vetebröd och bullar.

Vit sirap eller vit baksirap är samma sak och är en sorts sirap som är lämplig att använda vid bakning av vetebröd och bullar. Sirapen gör att bröden och bullarna håller sig färska och mjuka längre.

Den vita baksirapen kan också användas till efterrätter och godis, i matlagning och även till pizza för att få en mjukare och luftigare pizzadeg (dock även sötare).

Den vita baksirapen kan man se som ett alternativ till vanligt strösocker, det ger en ganska neutral söt smak till skillnad från andra sirapssorter (ljus, mörk och brödsirap) som har mer karaktäristisk smak.

Tips om korken fastnar

Spola med varmt vatten under korken. Tänk också på att inte skruva fast korken om det har runnit sirap utan torka upp eller spola av med varmt vatten först. Sirap kan kleta ihop ganska ordentligt när det torkar.

Mått och vikt

  • 1 dl = 140 g
  • 1 msk = 20 g
  • 1 tsk = 7 g

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  kan innehålla tillsatser

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av vit sirap.

Energi: 320 kcal
Kolhydrater: 80 g (varav sockerarter: 80.0 g)
Protein: 0 g
Fett: 0 g

Tips och info

Engelskt namn:

syrup

Finns i affären:

Bland bakgrejer oftast nära strösocker och andra sockerprodukter.

GI tips:

Vit sirap har väldigt högt GI.

Hållbarhet och förvaring:

Förvara torrt i rumstemperatur. Håller sig i flera år. Se bäst före datum.

Ersätt med:

Strösocker. Eventuellt kan man byta ut mot ljus sirap men den har en mer kola-lik smak. Vit sirap har en mer neutral söt smak.

Tips:

Sirap är väldigt kladdigt men löser sig lätt i varmt vatten. Om korken fastnar - spola med varmt vatten.

Vad väger vit sirap?

Måttomvandla vit sirap mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Måttomvandling direkt i mobilen

Måttomvandling med appen Kökshjälpen

Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
Skrivet av Anette
Hej kan man baka mjuka kakor med enbart sirap istället för socker?
Svar till solveig ericsson Skrivet av Susanne
Du kan ta något mindre än 1 dl vit sirap istället för 1 dl strösocker, eftersom vit sirap är lite sötare än socker.
Skrivet av solveig ericsson
Om det står 1 dl strösocker i receptet hur mycket vit sirap ska man ta istället?

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest