| Socker och sötningsmedel |

Vit baksirap

Vit baksirap
Använd vit baksirap när du bakar vetebröd och bullar.

pil Recept med Vit baksirap

Vit sirap eller vit baksirap är samma sak och är en sorts sirap som är lämplig att använda vid bakning av vetebröd och bullar. Sirapen gör att bröden och bullarna håller sig färska och mjuka längre.

Den vita baksirapen kan också användas till efterrätter och godis, i matlagning och även till pizza för att få en mjukare och luftigare pizzadeg (dock även sötare).

Den vita baksirapen kan man se som ett alternativ till vanligt strösocker, det ger en ganska neutral söt smak till skillnad från andra sirapssorter (ljus, mörk och brödsirap) som har mer karaktäristisk smak.

Tips om korken fastnar

Spola med varmt vatten under korken. Tänk också på att inte skruva fast korken om det har runnit sirap utan torka upp eller spola av med varmt vatten först. Sirap kan kleta ihop ganska ordentligt när det torkar.

Mått och vikt

  • 1 dl = 140 g
  • 1 msk = 20 g
  • 1 tsk = 7 g

Innehållsinformation

gul flagga Tillsatsfritt:  kan innehålla tillsatser

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

syrup

Hitta Finns i affären:

Bland bakgrejer oftast nära strösocker och andra sockerprodukter.

Tummen upp GI tips:

Vit sirap har väldigt högt GI.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Förvara torrt i rumstemperatur. Håller sig i flera år. Se bäst före datum.

Byt ut Ersätt med:

Strösocker. Eventuellt kan man byta ut mot ljus sirap men den har en mer kola-lik smak. Vit sirap har en mer neutral söt smak.

Glödlampa Tips:

Sirap är väldigt kladdigt men löser sig lätt i varmt vatten. Om korken fastnar - spola med varmt vatten.

Måttomvandla vit sirap mellan vikt och volym

Konvertera vit sirap från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.

Från till Visa även utländska enheter

Kommentarer

Skriv en kommentar

person Svar till solveig ericsson penna Skrivet av Susanne 2011-01-26 22:28
Du kan ta något mindre än 1 dl vit sirap istället för 1 dl strösocker, eftersom vit sirap är lite sötare än socker.
penna Skrivet av solveig ericsson 2011-01-26 17:27
Om det står 1 dl strösocker i receptet hur mycket vit sirap ska man ta istället?

Liknande ingredienser


Äppelmosbullar

Äppelmosbullar

Ett recept på goda och framförallt mycket enkla bullar med äppelmos. Degen jäser bara en gång och degen klickas ut vilket sparar mycket tid!

klocka Tid: 1 ½ timme