Mörk sirap

Mörk sirap passar bra i mörka bröd och bakverk.
Sirap tillverkas av råsocker från sockerbetor och sockerrör.
Sirap innehåller olika sockerarter; vanligt socker, druvsocker och fruktsocker. Förutom att ge söt smak främjar sirapen jäsningen i bröd, ger en fin bakyta/skorpa på brödet, gör bröden mustigare, saftigare och färska längre och är en utmärkt smaksättare och smakförstärkare i olika typer av maträtter.
Mått och vikt
- 1 dl = 140 g
- 1 msk = 20 g
- 1 tsk = 7 g
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Ja
Näringsvärden
Dessa näringsvärden gäller 100 gram av mörk sirap.
Energi: | 310 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 77 g (varav sockerarter: 76.0 g) |
Protein: | 0 g |
Fett: | 0 g |
Tips och info
Engelskt namn:
Finns i affären:
GI tips:
Hållbarhet och förvaring:
Pris:
Ersätt med:
Tips:
Måttomvandla mörk sirap mellan vikt och volym
Konvertera mörk sirap från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.

Julbröd
Enkelt recept på julbröd som doftar jul och pepparkakor. Brödet är fyllt med nötter, russin m.m. och är fiberrikt och riktigt gott!


Kavring
Att baka kavring är superenkelt. Brödet behöver inte jäsas. Degen rörs bara ihop och gräddas i ugn. Mycket gott och saftigt bröd.


Kryddkaka
Kryddkaka är en mycket god mjuk kaka med en smakkombination av kaffe, sirap, kanel, nejlikor och russin.


Mörkt bröd
Mycket enkelt recept på jättegoda mörka grova limpor med solrosfrön och annat gott som inte kräver jäsning. Blanda bara ingredienserna och grädda i ugnen!


Vörtbröd
Baka eget jättegott vörtbröd till jul. En mycket god vörtlimpa som är enkel att göra med porter, julmust, nejlikor och pomeransskal.
