| Socker och sötningsmedel |

Mörk sirap

mörk sirap
Mörk sirap.

pil Recept med Mörk sirap

Mörk sirap passar bra i mörka bröd och bakverk.

Sirap tillverkas av råsocker från sockerbetor och sockerrör.

Sirap innehåller olika sockerarter; vanligt socker, druvsocker och fruktsocker. Förutom att ge söt smak främjar sirapen jäsningen i bröd, ger en fin bakyta/skorpa på brödet, gör bröden mustigare, saftigare och färska längre och är en utmärkt smaksättare och smakförstärkare i olika typer av maträtter.

Mått och vikt

  • 1 dl = 140 g
  • 1 msk = 20 g
  • 1 tsk = 7 g

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

syrup

Hitta Finns i affären:

Bland bakgrejer oftast nära strösocker och andra sockerprodukter.

Tummen upp GI tips:

Sirap är som socker och har mycket högt GI.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Förvara torrt i rumstemperatur. Håller sig i flera år. Se bäst före datum.

Sedlar Pris:

ca 15-20 kr för en flaska

Byt ut Ersätt med:

Brödsirap, ljus sirap eller strösocker.

Glödlampa Tips:

Sirap är väldigt kladdigt men löser sig lätt i varmt vatten. Om korken fastnar - spola med varmt vatten.

Måttomvandla mörk sirap mellan vikt och volym

Konvertera mörk sirap från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.

Från till Visa även utländska enheter

Liknande ingredienser:


Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info