Farinsocker / Brun Farin Strö

farinsocker
Till vänster ses Brun Farin Strö och till höger farinsocker.

Farinsocker eller farin är en brun sockerblandning bestående av sockerkristaller och mörkbrun rörsockersirap.

Farinsocker är inte lika väl raffinerat som vanligt strösocker och därför är det inte heller lika sött.

Farinsocker har lite mer kryddig smak än strösocker och används ofta i kakrecept men även i vissa varmrätter och såser.

Skillnad mellan farinsocker och brun farin strö

Farinsocker är lite mörkare och klibbigt. Tänk på att sätta igen en öppnad påse med en påsklämma, annars torkar det ihop och blir svårt att ta.

Brun farin strö är ljusare och ser ut som strösocker fast brunare och lite större korn, ungefär som vanligt strösocker i konsistensen och hållbarheten. Den stora fördelen med brun farin strö är att det är ungefär som vanligt strösocker - det håller sig fint länge i rumstemperatur (inget som klibbar ihop och blir hårt).

Använd helst farinsocker till muffins och mjuka kakor. Använd Brun farin strö till småkakor och att strö på t.ex. bär. Men det går alltså bra att använda vilket som. Brun farin strö är det jag rekommenderar att köpa i första hand eftersom det går att använda till allt och det håller sig bra även när förpackningen är öppnad utan att klibba ihop.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av farinsocker.

Energi: 388 kcal
Kolhydrater: 95.5 g
Protein: 0 g
Fett: 0 g
Kolesterol: 0 mg

Tips och info

Hitta Finns i affären:

Bland socker.

Tummen upp GI tips:

Farinsocker och brun farin strö har lägre GI än strösocker eftersom det inte är lika sött, men fortfarande är GI högt.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Förvara torrt i rumstemperatur. Förslut öppnad farinsockerförpackning. Hållbarheten är flera år, se bäst-före-datum.

Byt ut Ersätt med:

Brun farin strö kan oftast bytas ut mot råsocker. Man kan oftast även byta ut farinsocker och brun farin strö mot vanligt strösocker.

Vad väger farinsocker?

Måttomvandla farinsocker mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Liknande ingredienser

| Socker och sötningsmedel |


banankolapaj - banoffee pie

Banankolapaj / Banoffee pie

Recept på banankolapaj / banoffee pie. Frasig god pajdeg fylld med kolasås, vispad grädde och banan. Mums.

klocka Tid: ca 60 min varav 15 min jobb
Bananmuffins

Bananmuffins

Goda och saftiga bananmuffins som kan bakas både stora (amerikanska) eller mindre (svenska). Enkelt och mycket gott recept.

klocka Tid: 35 minuter
Blåbärsmuffins

Blåbärsmuffins

Goda och saftiga blåbärsmuffins, fina muffins med blåbär som är enkla att göra med detta recept.

klocka Tid: 35 min varav 20 min i ugnen
budapestkladdkaka

Budapestkladdkaka

Farligt god budapestkladdkaka - en kladdig kladdkaka toppad med budapestmaräng. Bakas enkelt med mitt recept.

klocka Tid: 30 min + 40 min i ugnen och 2 timmar att stelna
chocolate chip cookies

Chocolate Chip Cookies

Supersmarriga Chocolate Chip Cookies. Mycket goda kakor med chokladbitar i. Recept med bilder steg för steg.

klocka Tid: 70 minuter varav 30 min i frysen och 2x10 min i ugnen
Enkel bärpaj

Enkel bärpaj

Mycket enkel bärpaj som går supersnabbt att göra med detta recept. En verkligen superenkel och jättegod pajdeg.

klocka Tid: 1 timme varav 10 min jobb + tid i ugn + tid att svalna
glutenfri äppelpaj

Glutenfri äppelpaj

Baka min knapriga och goda glutenfria äppelpaj. Enkelt recept som är lätt att variera.

klocka Tid: 30 min varav 20 min i ugnen
jättecookie

Jättecookie

Oerhört god jättecookie. En mycket lättbakad jättestor amerikansk chocolate chip cookie som är som en tårta. Servera med vispad grädde.

klocka Tid: 1 timme
kladdkaka cookie dough

Kladdkaka cookie dough

Supersmarrig kladdkaka med cookie dough, en perfekt kombo. Kaksmeten får en fin kolasmak från farinsocker och ljus sirap som passar perfekt ihop med choklad.

klocka Tid: 45 minuter + minst 2 timmar att svalna och stelna
kolaglass med choklad

Kolaglass med choklad

Alldeles underbart god kolaglass med choklad. Så enkel att göra med detta recept. Min nya favoritglass som jag gjort många gånger.

klocka Tid: 45 minuter med glassmaskin
kolagömmor

Kolagömmor

Recept på kolagömmor. Underbart goda kakor med dulce de leche och choklad. Enkla att göra.

klocka Tid: ca 1,5 timmar, varav 30 min arbetstid
kolakladdkaka

Kolakladdkaka

Underbar kolakladdkaka med chokladbitar i. Fantastiskt god och lättbakad. Enkelt recept. Servera med grädde eller glass.

klocka Tid: 35 minuter + minst en timme att svalna
kolasås

Kolasås

Hemgjord kolasås med härlig kolasmak som blir jättegod och lagom söt. Perfekt till glass. Enkelt recept.

klocka Tid: ca 15 minuter
kolaäppelkaka

Kolaäppelkaka

Underbar kolaäppelkaka som är glutenfri. En mjuk och saftig och lite kladdig kaka med lite sega kanter. Enkelt recept med äpplen, farinsocker och mandelmjöl.

klocka Tid: 1 timme, varav 40 min i ugnen
lussekaka

Lussekaka

Jättegod lussekaka som är mjuk kaka med korinter eller russin, syltade apelsinskal toppad med ett nötkolatäcke. Mycket god julkaka.

klocka Tid: 1 timma och 20 minuter, varav 50 minuter i ugnen
Smulpaj med päron

Päronpaj - Smulpaj med päron

God och enkel päronpaj, en smulpaj med päron som går supersnabbt att göra med detta recept. Servera gärna med vispad grädde.

klocka Tid: 35 minuter varav 20 min i ugnen
rabarberkolapaj

Rabarberkolapaj

Recept på rabarberkolapaj. Knaprigt och gott pajskal fyllt med krämig kola (dulce de leche), rabarberkompott och vispad grädde. Gott och enkelt!

klocka Tid: ca 60 min varav 25 minuters jobb
risgrynsgröt

Risgrynsgröt

God klassisk risgrynsgröt som är enkel att göra och som inte bränner fast. Servera med mjölk och kanel eller saftsås.

klocka Tid: 2 timmar
saftig banankaka

Saftig banankaka

En god saftig banankaka med mycket banansmak. 15 minuters jobb. Enkelt recept med bilder steg för steg.

klocka Tid: 1 timme, varav 45 min i ugnen
schweizernötstårta

Schweizernötstårta

Lyxigt god schweizernötstårta. God mandelbotten med ett lager tryffel av schweizernötchoklad. Mums!

klocka Tid: ca 45 minuters jobb + 25 min i ugnen + 2 timmar att svalna och stelna
bananer i kolasås

Stekta kolabananer

Gott och enkelt recept på efterrätt eller mellanmål. Prova detta recept på stekta bananer i kolasås!

klocka Tid: 10 minuter
Thailändsk currylax

Thailändsk currylax

Ett recept på god festmat med laxfilé. Röd curry och kokosmjök ger god smak. Tar 30 minuter att göra och räcker till 4 portioner.

klocka Tid: 30 minuter
äppelcobbler

Äppelcobbler

Baka en smaskig äppelcobbler med farinsocker som ger en underbar kolasmak. Cobbler är som ett mellanting mellan smulpaj och sockerkaka. Så det blir som en äppelpajssockerkaka. Gott!

klocka Tid: ca 1 timme
Äppelmuffins

Äppelmuffins

Recept på äppelmuffins. Baka stora eller mindre muffins med äpple. Goda, mjuka och saftiga med kanel och socker.

klocka Tid: ca 40 min varav 20 min i ugnen
Äppelrutor med smultäcke

Äppelrutor med smultäcke

Recept på goda äppelrutor med smultäcke. Gott med både kanel och kardemumma. Mjuk sockerkaka med äpple toppad med smuldeg.

klocka Tid: 70 minuter varav 35 minuter i ugnen

Kommentarer

progress
Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
💬 Svar till Gregor Shap ✏️ Skrivet av Susanne
Jodå det finns! Du kan ju alltid kolla på dansukkers hemsida för att se vilka produkter de tillverkar.
✏️ Skrivet av Gregor Shap
Finns farinsocker numera?
Jag hittade endast ett flertal muskovado varianter senast i butiken.
💬 Svar till kristi ✏️ Skrivet av Susanne

Vad jag kan komma ihåg finns inget recept på recepten.se som har 3 dl strösocker och 3 dl farinsocker. Så detta måste vara något annat recept du har. Det recept som innehåller mest socker på recepten.se är kokostoscakaka.

Farinsocker är ju också socker, dock inte riktigt lika sött som strösocker så jag skulle nog ta 5 dl strösocker i ditt fall.

✏️ Skrivet av kristi
Om jag t.ex ska baka choklad kakor och det behövs 3dl farin socker och 3dl strösocker kan jag då ersätta farins sockret mot vanligt strösocker så att det blir totalt 6dl socker i?
Det låter rätt mycket så det är därför jag frågar.