Farinsocker / Brun Farin Strö

farinsocker
Till vänster ses Brun Farin Strö och till höger farinsocker.

Farinsocker eller farin är en brun sockerblandning bestående av sockerkristaller och mörkbrun rörsockersirap.

Farinsocker är inte lika väl raffinerat som vanligt strösocker och därför är det inte heller lika sött.

Farinsocker har lite mer kryddig smak än strösocker och används ofta i kakrecept men även i vissa varmrätter och såser.

Skillnad mellan farinsocker och brun farin strö

Farinsocker är lite mörkare och klibbigt. Tänk på att sätta igen en öppnad påse med en påsklämma, annars torkar det ihop och blir svårt att ta.

Brun farin strö är ljusare och ser ut som strösocker fast brunare och lite större korn, ungefär som vanligt strösocker i konsistensen och hållbarheten. Den stora fördelen med brun farin strö är att det är ungefär som vanligt strösocker - det håller sig fint länge i rumstemperatur (inget som klibbar ihop och blir hårt).

Använd helst farinsocker till muffins och mjuka kakor. Använd Brun farin strö till småkakor och att strö på t.ex. bär. Men det går alltså bra att använda vilket som. Brun farin strö är det jag rekommenderar att köpa i första hand eftersom det går att använda till allt och det håller sig bra även när förpackningen är öppnad utan att klibba ihop.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av farinsocker.

Energi: 388 kcal
Kolhydrater: 95.5 g
Protein: 0 g
Fett: 0 g
Kolesterol: 0 mg

Tips och info

Hitta Finns i affären:

Bland socker.

Tummen upp GI tips:

Farinsocker och brun farin strö har lägre GI än strösocker eftersom det inte är lika sött, men fortfarande är GI högt.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Förvara torrt i rumstemperatur. Förslut öppnad farinsockerförpackning. Hållbarheten är flera år, se bäst-före-datum.

Byt ut Ersätt med:

Brun farin strö kan oftast bytas ut mot råsocker. Man kan oftast även byta ut farinsocker och brun farin strö mot vanligt strösocker.

Vad väger farinsocker?

Måttomvandla farinsocker mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Måttomvandling direkt i mobilen

Måttomvandling med appen Kökshjälpen

Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
💬 Svar till Gregor Shap ✏️ Skrivet av Susanne
Jodå det finns! Du kan ju alltid kolla på dansukkers hemsida för att se vilka produkter de tillverkar.
✏️ Skrivet av Gregor Shap
Finns farinsocker numera?
Jag hittade endast ett flertal muskovado varianter senast i butiken.
💬 Svar till kristi ✏️ Skrivet av Susanne

Vad jag kan komma ihåg finns inget recept på recepten.se som har 3 dl strösocker och 3 dl farinsocker. Så detta måste vara något annat recept du har. Det recept som innehåller mest socker på recepten.se är kokostoscakaka.

Farinsocker är ju också socker, dock inte riktigt lika sött som strösocker så jag skulle nog ta 5 dl strösocker i ditt fall.

✏️ Skrivet av kristi
Om jag t.ex ska baka choklad kakor och det behövs 3dl farin socker och 3dl strösocker kan jag då ersätta farins sockret mot vanligt strösocker så att det blir totalt 6dl socker i?
Det låter rätt mycket så det är därför jag frågar.

Visa alla kommentarer

Text och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest